Ademwerk

Ademhaling is onze levensenergie

 

Verander je adem, verander je leven!

Als je chronische stress ervaart, onrust, angsten en depressie, adem je oppervlakkig en kan je lichaam niet goed helen. Door op een andere manier te leren ademen kan je ontstressen, opgekropt verdriet loslaten, je immuunsysteem boosten en je zelfhelend vermogen activeren. Ademwerk leidt ook tot meer zelfbewustzijn en meer lichamelijk verbondenheid.

Maar weinig mensen hebben aandacht voor de manier waarop ze ademen, terwijl daar heel veel te behalen valt m.b.t. stress en mentale en fysieke gezondheid. Ademhalen is in feite de belangrijkste manier om energie tot je te nemen. Het zorgt voor de levensenergie (prana), en door diep in en uit te ademen voedt je je cellen met meer zuurstof en zorg je voor meer energie, maar ook heling op mentaal en fysiek niveau.

Via ademwerk leer ik je op een diepere en bewustere manier te ademen. Ik help je te zakken in je lichaam en weer je parasympathische zenuwstelsel te deblokkeren, zodat jouw lichaam weer kan gaan helen. Door een goede ademoefening te doen ervaar je alle effecten die hieronder zijn beschreven. 

Ademwerk heeft effect op de volgende niveaus

 

Fysiek: Doordat je je parasympatische zenuwstelsel activeert, activeer je bepaalde processen in het lichaam die voor heling zorgen. Het diep inademen van zuurstof versterkt je immuunsysteem, terwijl de uitademing zorgt voor het loslaten van afvalstoffen en toxines. Een langere en diepe buikademhaling zorgt voor een betere toevoer van bloed naar het hart. Het verlaagt de bloeddruk en hartslag, maakt het lichaam basisch, verbetert de vertering, werkt ontstekingsremmend, verlaagt cortisol levels, verbetert slaap en de bloedvaten, spieren en organen worden gemasseerd. Zelfs met een diepe en intense manier van ademen kan je DMT activeren wat in je lichaam wordt aangemaakt.

Emotioneel: Niet verwerkte emoties worden in het lichaam opgeslagen en kunnen vrijkomen tijdens een ademsessie. Vooral opgekropte verdriet komt los na een goede ademsessie. Verdriet zit vast in de longen en mensen die angstig zijn en goed en diep gaan ademen, is dat het eerste wat loskomt. Door de diepere flow van energie die door het lichaam gaat, kunnen deze vastgezette emoties aan de oppervlakte komen.

Spiritueel: Door ademwerk te ervaren adem je met volle teugen levensenergie in, wat goed voelbaar is door heel je lijf, waardoor je even loskomt van het ego. Je bent alleen in het lichaam aanwezig en verbonden met de levenskracht in jezelf. Er ontstaat meer flow in je leven en lichaam, doordat blokkades kunnen worden opgeheven. 

 

Ontstekingen verminderen

Waar stress een groot effect op heeft is het immuunsysteem. Ontstekingen ontstaan bij chronische stress overal in het lichaam. Bij burn-out en depressie is het brein ook ontstoken. Maar bij alle andere kwalen is het wel te voelen of zien dat er ontstekingen zijn, zoals reuma, artrose, huid en darmen.

Ademwerk werkt heel goed om ontstekingen te verminderen en het lichaam weer te herstellen. Neem een voorbeeld aan Wim Hof, hier legt hij uit hoe dat werkt.

 

Ontdek de kracht van je adem

Boek een ademsessie en verbeter je leven. Heel je lichaam en laat los wat je niet meer dient. Dit is echt een kadootje voor je lichaam en geest. Je leert bewuster ademen en hier ga je voor de rest van je leven profijt van hebben!

Er zijn verschillende vormen van ademhalen die allen een groot effect hebben op lichaam en geest. Zie hier de diepe buikademhaling die je kunt gebruiken als je stress ervaart. Tijdens de ademsessie doen we verschillende vormen van adem.

 

“Deep breaths are like little lovenotes for your body

Maak een afspraak

Heb je een vraag of wil je een afspraak inplannen? Vul onderstaand
formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

leren leven in flow