Eindstadium leverziekte

Als je deze 7 waarschuw tekenen hebt kan het zomaar zijn dat je levercirrose hebt. De lever is een zeer belangrijk orgaan in je lichaam, die belangrijk is voor de ontgifting en je spijsvertering. Door het vasthouden van emoties van boosheid, woede, frustratie en het overmatig eten van alcohol, drugs, junkfood, nicotine, fructose, medicatie, gifstoffen zaadoliën, belast je je lever enorm. Je lever kan zich zeker goed herstellen, alleen niet als hier een overmaat van is. Dan raakt de lever overbelast, dit is een goed recept voor het creëren van leverschade. Jij kan meer dan je denkt in het herstel van leverschade.

Wat er dan kan gebeuren

Gifstoffen overschot

Gal wordt dan niet meer goed aangemaakt, wat belangrijk is voor het verteren van vetten, en het verwijderen van gifstoffen.  Doordat je lichaam niet meer goed ontgift, zie je dat terug in je huid en je endocriene systeem raakt uit balans. En het is voeding voor pathogenen die goed kunnen groeien, zoals parasieten en candida.

Vetoplosbare vitamine

Door het niet goed oplossen van vetten kunnen ook vetoplosbare vitamines niet meer goed worden opgenomen zoals A, D, E en K. Vit A wordt in de lever opgeslagen en als die niet meer goed werkt heb je een tekort aan vit A, wat voor oog en huid problemen kan zorgen.

IGF hormoon te kort

Wordt in de lever aangemaakt en dit groeihormoon helpt bij het controleren van de groei en ontwikkeling van organen, spieren en weefsels in het lichaam. IGF-1 heeft ook een hand in het regelen van glucosemetabolisme (energie) en hersenfunctie.

Schildklier hormoon onbalans

De lever zet T3 o in T4, de meest actieve vorm van schildklierhormoon. Zodra T4 de lever en de nieren bereikt, wordt een deel ervan omgezet in T3 via een enzymatisch proces dat deiodinatie wordt genoemd. Als je lever en nieren zijn aangetast, zal dit proces worden vertraagd en zal je hierdoor hypothyreoïdie symptomen hebben. Dus met levercirrose en vette lever kan dit een gevolg zijn.

Oestrogeen dominantie

De lever slaat oestrogeen op als opslag, en het is een risico van een niet goed werkende lever dat je oestrogeen dominantie krijgt. Hierdoor krijg je opslag in vet en zie je dus ook bij mannen, die borstvorming hebben.

Testosteron onbalans

De lever bepaalt de flow van testosteron. De lever breekt hormonen af waarna ze via de bloedbaan, nieren en urinewegen worden afgevoerd. Daarnaast maakt de lever uit verschillende vetachtige stoffen cholesterol. En dit cholesterol dient weer als bouwstof om geslachtshormonen mee op te bouwen, dus als dit niet goed werkt, krijg je testosteron problemen, zoals erectie problemen bijvoorbeeld.

Bloedklontering

Hier heb je snel last van blauwe plekken en bloeduitstortingen, door de leverschade heb je sneller blauwe plekken.

De 7 tekenen van leverschade

Bleke of donkere ontlasting

Bij donkere ontlasting kan het zijn dat er bloed in de ontlasting dit en bij gele lichte ontlasting kan het zijn dat er een probleem is met de afvoer van je gal.

Geelzucht

Een gele huid en gele ogen zijn symptomen van leverschade. Dit wordt veroorzaakt doordat bilirubine (gal kleur) zich opstapelt in het bloed en niet goed wordt afgevoerd. Het veroorzaakt donker gekleurde urine en lichtgekleurde ontlasting. In extreem ernstige gevallen kan het ook leiden tot verlies van de hersenfunctie. Bij oudere mensen wordt dit vaak verkeerd gezien als een aan dementie gerelateerde stoornis.

Misselijkheid

Bij mensen met leverschade kan het  lichaam niet goed toxines en gifstoffen verwerken en uit het lichaam verwijderen. Veel mensen verwarren de oorzaak van de misselijkheid, maar zonder darm en maagklachten is dit zeer belangrijk om naar de lever te kijken.

Vochtophoping in benen, enkels en voeten

Leverschade kan leiden tot vochtophoping in de benen, enkels en voeten. Dit komt doordat leverziekten van invloed zijn op de eiwitproductie in de lever; dit eiwit houdt vocht vast in de bloedbaan. Hierdoor treedt gemakkelijker vocht uit de bloedbaan en loopt dit vloeistof naar benden, waardoor enkels en voeten opzwellen. Je ziet het ook als je op je benen drukt en een kuiltje in komt.

Gezwollen buik

Levercirrose, de ernstige progressie van leveraandoeningen, veroorzaakt opbouw van een grote hoeveelheid vloeistof  met eiwitten in de buikholte. Dit wordt ascites genoemd. Hierdoor kan het lijken alsof je zwanger bent. Terwijl ascites veroorzaakt kan worden door talrijke medische aandoeningen, is levercirrose de meest voorkomende.

Uitputting en moeheid

Chronische vermoeidheid, spierzwakte en mentale klachten, geheugenverlies en zelfs verwardheid, komen vaak voor wanneer een beschadigde lever overgaat naar leverfalen. Uitputting en vermoeidheid is het meest voorkomende symptoom van leverschade. Chronische vermoeidheid als gevolg van leveraandoeningen komt door veranderingen in de hersenchemie en hormoonspiegels. Ook de onbalans in corticotropine, serotonine en noradrenaline zijn de oorzaak van uitgeputte energieniveaus. Ook de mate aan gifstoffen wat ontstekingen geeft, zorgt voor een energie tekort.

Jeukende huid

Een jeukende huid kan ook wijzen op leverschade. Dit wordt veroorzaakt door hoge bilirubinespiegels in het lichaam. Ook rode handen en voeten en veranderingen in de huidskleur. Deze veranderingen kunnen resulteren in ongebruikelijke donkere of ongewoon lichte plekken op de huid.

Wat te doen aan leverschade

Door eerst de oorzaak aan te pakken, en alles wat schadelijk is te laten: fastfood, verschillende medicatie bij elkaar, gifstoffen, drank, drugs, suiker, roken, frustraties vasthouden, boosheid en woede. Je vergiftigt jezelf ermee en je lever kan maar zo veel verwerken. Jouw lever heeft een zeer krachtig herstel vermogen als je het rust geeft en de juiste ingredienten om te helen. Medicatie is er niet en helpt ook niet, dit vergiftigt alleen maar meer je lichaam.

Mariadistel is een kruid die op een zeer krachtige wijze leverschade herstelt. Door dit dagelijks te gebruiken als tinctuur, versterk je de lever.

Artisjok is ook een plant die helende werking heeft op de lever en het bevordert de stofwisseling, versterkt
de gal, verlaagt cholesterol en triglyceriden, verbetert de bloedsuikerspiegel en beschermt en regenereert de lever.

Kruisbloemige groentes bevatten fytonutrienten en bitterstoffen die  de lever ondersteunen

Cordyceps paddenstoel heeft een genererend effect op de lever en leverschade

Vasten zorgt voor autofagie, wat als effect heeft dat het zelfhelend vermogen versterkt. Ook intermittend vasten is een goede manier voor herstel.

Ontgiften, via zeoliet en bentoniet en mariadistel zorgt dat je het lichaam helpt met het ontdoen van gifstoffen. Door de gifstoffen te binden die in je lichaam zitten opgeslagen

Vind hier goede detox producten

 

Wil je hulp in jouw proces, met een goed detox of voedingsplan? Neem dan contact op en boek een healthconsult!

Start vandaag je holistische gezondheidsreis

Gerelateerde berichten

De Helende Kracht van DMSO

De Helende Kracht van DMSO

Een wondermiddel van de natuur Kan je je voorstellen dat een extract van een boom een van de meest krachtige healers is van deze tijd? Dimethyl sulfoxide, of DMSO, heeft zich ontwikkeld tot een baanbrekend therapeutisch middel met tal van mogelijke voordelen. Van...

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes Het fysieke aspect wordt veroorzaakt door een onvoldoende afscheiding van insuline door de alvleesklier, die geen suiker op voldoende niveau in het bloed kan handhaven. Er is dus een overschot aan suiker in het bloed, maar het bloed...

De Essentie van Plasma Healing

De Essentie van Plasma Healing

De essentie van plasma healing In het schitterende rijk van holistische genezing ontsluiert Nikola Tesla de mysterieuze wereld van plasma healing, een fascinerend domein waarin energie en welzijn samensmelten. Zijn reis begon met een diepgaande fascinatie voor de...