De Poria Cocos / Wolfiporia Cocos

Deze unieke paddenstoel is in de Traditionele Chinese geneeskunde een belangrijk medicijn en wordt al duizenden jaren gebruikt. Hij heeft een groot aantal toepassingen en in de 2015 editie van de Chinese farmacopee stond, dat 15% van de medicijnpreparaten de Poria-Cocos bevatte. Deze medicinale paddenstoel heeft een groot aantal voordelen op de gezondheid bij regelmatig gebruik. 

De farmaceutische industrie wil maar wat graag de farmacologische effecten patenteren, want dan kan er massaal geld mee verdient worden. Er wordt al veel gebruik van de ingrediënten van paddenstoelen gemaakt, zoals betaglucanen of triterpenen, maar als je dan hoort van een arts dat medicinale paddenstoelen niet werken of zelfs gevaarlijk zijn, dan weet je dat ze er dus niets van weten. Het zou goed zijn als ze eens wat medische onderzoeken zouden lezen erover of nog beter, zelf gaan gebruiken, want dan voel je de effecten zelf. 

De medicinale werking van de Poria Cocos

Alleen al op de site Pubmed vind je meer dan duizend in vitro en in vivo onderzoeken over deze paddenstoel, die ook te vinden zijn onder de namen Wolfiporia cocos, Macrohyporia cocos, Wolfiporia Extensa, cocos en Sclerotium cocos. De Poria Cocos heeft sterke immuunmodulerende eigenschappen, wat inhoudt dat hij het immuun systeem in balans brengt. Is het te zwak wordt het verbeterd, is het te actief dan wordt het minder reactief. Daarnaast ook nog de farmacologische effecten zoals anti-tumor, antibacteriëel, anti-oxidant, anti-inflammatoir, en lever- en nierbescherming. Primaire bestanddelen: aminozuren, steroïden, monosachariden, polysacchariden, triterpeenderivaten.

De Wolfiporia Cocos wordt daarnaast ook toegepast bij:

Geheugenverlies (amnesie)
Angst en rusteloosheid
Vermoeidheid
Spanning en nervositeit
Duizeligheid
Urineweginfectie plasproblemen
Vochtretentie

Hoofdpijn
Jicht
Lupus
Slaapproblemen (slapeloosheid)
Vergrote milt
Maagproblemen
Diarree

 

Anti-tumor
Antibacteriëel
Anti-oxidant
Anti-inflammatoir 
Lever- en nier bescherming
Anti-diabetisch
Anti‐aging
Anti-diuretic
Immuunmodulatie 

Poria cocos polysacharide is in de afgelopen 46 jaar onderzocht in de wetenschappelijke wereld waar vele onderzoeken uit voort zijn gekomen. Voor elk punt wat je hierboven ziet staan, zijn meerdere onderzoeken over te vinden. Kijk op de sites Pubmed, Sciencedirect of National Library of Medicine, National Institutes of Health om meer te lezen over deze effecten. .

Anti-tumor effecten

PCP’s oefenen hun antitumoractiviteit uit door de gastheer te helpen ongunstige biologische stress te overwinnen, de immuniteit tegen de tumoren te verhogen en de apoptose van tumorcellen direct te bevorderen. PCP is een mengsel van verschillende soorten polysachariden. Het β‐glucan van Poria cocos heeft een behoorlijke kankerbestrijdende werking. (Bron)

Ontstekingsremmende werking

In dit onderzoek werd aangetoond dat de Poria Cocos ontstekingsremmede effecten heeft (Bron)

Immuunmodulerende eigenschappen 

De Poria Cocos heeft effect op het immuunsysteem door de cytokinenproductie te moduleren en de transcriptie factor NF KB te beinvloeden (Bron) 

Zie hier alle wetenschappelijke artikelen van de Poria Cocos. 

Gebruik van de Poria Cocos

Om het effect van deze paddenstoel te kunnen ervaren, is het zeer belangrijk om de juiste dosis en extract te gebruiken, samen met andere paddenstoelen samen. Ook al staat op de potjes die je aanschaft een aanbevolen dosis, dat is nooit genoeg als je het therapeutisch wilt inzetten. Bij chronische ziekten, is het altijd heel belangrijk om dit onder begeleiding te doen om een gewenst effect te hebben. Ook is het beter dat je deze paddenstoel, samen met andere paddenstoelen gaat nemen, om het effect te versterken. Dus ervaar je een van de bovenstaande klachten doe dat onder begeleiding van een mycotherapeut.

Start vandaag je gezondheidsreis

Start vandaag je holistische gezondheidsreis

Gerelateerde berichten

De Helende Kracht van DMSO

De Helende Kracht van DMSO

Een wondermiddel van de natuur Kan je je voorstellen dat een extract van een boom een van de meest krachtige healers is van deze tijd? Dimethyl sulfoxide, of DMSO, heeft zich ontwikkeld tot een baanbrekend therapeutisch middel met tal van mogelijke voordelen. Van...

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes Het fysieke aspect wordt veroorzaakt door een onvoldoende afscheiding van insuline door de alvleesklier, die geen suiker op voldoende niveau in het bloed kan handhaven. Er is dus een overschot aan suiker in het bloed, maar het bloed...

De Essentie van Plasma Healing

De Essentie van Plasma Healing

De essentie van plasma healing In het schitterende rijk van holistische genezing ontsluiert Nikola Tesla de mysterieuze wereld van plasma healing, een fascinerend domein waarin energie en welzijn samensmelten. Zijn reis begon met een diepgaande fascinatie voor de...