Wat is er nodig in een nieuwe levensstijl bij kanker?

  

De medische wereld is niet bezig met adviezen hoe jij jouw zelfhelend vermogen versterkt en er wordt zelfs gezegd dat je lekker alles moet blijven eten. Dat komt omdat de artsen niks leren in hun opleiding over voeding of de effecten van de psyche en emoties op je immuunsysteem. En dat is nou juist waar jij zelf heel veel impact op hebt om mee aan de slag te gaan, wat ook een grote rol speelt in het ontstaan of groeien van kanker. Er zijn tal van dingen die jou zeker kunnen helpen. In dit artikel ontdek je welke aspecten belangrijk zijn in het ondersteunen van jouw immuunsysteem, versterken van jouw zelfhelend vermogen en het verminderen van de risico’s.

Kanker schuilt in ons allemaal, want onze lichamen produceren voortdurend cellen waar wat aan mankeert. Maar ons lichaam is uitgerust met een aantal mechanismen die dergelijke cellen kan opsporen en onder controle houden. Dus ook al dragen wij allemaal kankercellen in ons mee, we hebben ook allemaal een lichaam dat is uitgerust om het groeiproces van tumoren te bestrijden. We hebben zelf veel meer impact op dit proces dan we denken. Alleen als je immuunsysteem overbelast is door emotionele stress, gifstoffen, tekort aan voedingsstoffen, kan je lichaam dat niet goed aanpakken, omdat dit je immuunsysteem en regeneratie verzwakt. 

Onze omgeving is de voornaamste rol onder de oorzaken van de meest voorkomende vormen van kanker. Ook wel epigenetica genoemd. (bron)
De aspecten die daarin een rol spelen zijn te weinig nutriënten in voeding, voeding met kanker bevorderende stoffen erin, psychologische effecten van stress, gedrag, niet verwerkte emoties en trauma’s, ontstekingen en te veel gifstoffen. Dit zijn dan ook de voornaamste redenen om aan te pakken die effect hebben op jouw zelfhelend vermogen. 

 

 

5% van alle ziekten is genetisch bepaalt, de andere 95% wordt het bepaalt
door onze leefstijl, emoties en omgeving

De zin van ziek zijn

Ziek zijn kan ook een geschenk zijn als je dat zo kan zien. Zie het als een Wake Up Call, waarin je beseft dat je anders mag gaan leven, veel bewuster en meer in verbinding met je ware zelf. Veel mensen komen veel sterker uit hun ziekteproces, omdat ze zijn gaan leren om goed voor zichzelf te gaan zorgen, bewuster te leven, voor zichzelf op te komen, grenzen aan te geven, van zichzelf zijn gaan houden, anderen helpen door wat ze zelf hebben meegemaakt etc. De mooiste transformaties ontstaan door de diepste dalen. Dus wat mag de ziekte jou leren? Wat is het geschenk wat jij daar al van hebt kunnen inzien? Lukt het jou om ook te gaan kijken naar waarom jij dit nu hebt gekregen? Wat is er voor jou nodig om te transformeren, waardoor je weer authentieker in het leven kan gaan staan? Door je weer te verbinden met je ziel kan je erachter komen wat hier de lessen van zijn. Of zit jij in een slachtofferrol en geef jij alles over aan de artsen die voor jou alles bepalen?

Bijvoorbeeld: vrouwen zetten zichzelf vaak opzij voor hun man of kinderen, ze zorgen altijd voor anderen maar niet meer echt voor zichzelf. Ze cijferen zichzelf vaak weg. Meestal ervaren ze daar veel stress, zorgen en frustraties bij en dit werkt door in je lichaam. Bij stress blokkeer je de goede werking van je immuunsysteem. Jouw emoties hebben invloed op je DNA en veel processen in je lichaam. Wat zelfs kan uitwerken als dat jaren lang duurt dat het tot een ziekte ontwikkelt. Frustraties en chronische stress creëren ziekten en uiteindelijk zelfs kanker. De inzichten die dan komen zijn dat je weer mag terugkomen bij jezelf en wat je echt wilt en belangrijk vindt in je leven. Maar ook dat je mag gaan kijken hoeveel zelfliefde zit er in jou? Wat heb je jaren geaccepteerd in relaties die de mate van zelfliefde laat zien? Wat heb je al jaren weggedrukt, met verdoving van je emoties, zoals drank, drugs, eten, tv kijken, shoppen, feesten, etc. 

Wrok, frustraties, onzekerheid, schaamte, boosheid, verdriet, onmacht zijn zware emoties die veel impact hebben op jouw lichaam. Door het hebben van intense ervaringen, kunnen we bepaalde patronen krijgen die deze emoties onderdrukken (copingmechanisme) en leven we een leven waar we eigenlijk niet gelukkig zijn, maar hebben geaccepteerd dat we niet gelukkig zijn. Een ziekte wil jou altijd wat vertellen wat er geheeld mag worden door deze transformatie, omdat het je dieper laat voelen dat je aan jezelf mag werken en dat het nu JOUW tijd is. De tijd voor transformatie naar een authentiekere en gezondere versie van jezelf.

Zoals de Germaanse Geneeskunde onderzocht heeft en wat ik ook echt terug zie in de praktijk, en ook nog eens zelf heb ervaren, is dat fysieke klachten ontstaan door conflicten in onszelf. Dus elk deel van je lichaam waar een onbalans zit, vertelt wat over je lichaam. Waarom zit het in je keel? Wat slik je al lange tijd in voor emoties en uit je niet. Waarom in je prostaat? Waarom je longen? Elk orgaan staat voor een bepaald conflict in je zelf. Bekijk de pagina van de Germaanse geneeskunde voor meer inzicht in emotie en locatie van de tumor.

Lees hier meer over de zin van ziek zijn

De kracht van jouw bewustzijn

Hoe vaak heb je negatieve gedachten? Heb je je ooit afgevraagd in hoeverre jouw levenservaringen van invloed zijn op hoe je denkt, waarneemt, voelt en reageert? Merk je dat je gedrag of je afweermechanismen keer op keer door bepaalde zaken worden getriggerd?
Als mensen ontwikkelen we “gewoontepatronen” van gedrag die zijn gebaseerd op onze ervaringen uit het verleden. Deze gewoontepatronen vormen onze persoonlijkheid en ego, en bepalen wie we zijn. Als sommige van die patronen negatief zijn en onze gedachten en daden beginnen te beheersen, is het tijd om te ontdekken hoe ze de kwaliteit van ons lichaam kan beïnvloeden.

Alle negatieve gedachten en emoties hebben effect op alle processen in het lichaam. Daarom is het bij het ontdekken van kanker en het proces wat daarna komt uiterst belangrijk om hier meer bij stil te staan wat jouw patronen, overtuiging en gedachten zijn mbt jouw ziekte. Hoe denk jij over jouw ziekte? Geloof jij alles wat jouw arts je vertelt? Heb jij zelf ook nog een eigen mening over jouw lichaam? Ben jij je bewust van jouw gedachten wat je dagelijks allemaal tegen jezelf zegt en je lichaam? Alle negatieve gedachten en emoties hebben een frequentie die impact heeft op jouw lichaam. Voedt het je lichaam of heelt het jouw lichaam.

Al jouw emoties kunnen je helen of juist niet, daarom raad ik je aan een oefening te doen die erg helend is voor je lichaam en dat is de EFT emotional Freedom Techniek. Deze oefening helpt je om emotionele blokkades en onderdrukte emoties bevrijden. Hiervoor kan je op youtube veel videos vinden, of in een consult kan ik je daarmee helpen. 

Via de Stemanalyse kan je mee inzicht krijgen in jouw belastende patronen te krijgen.

Nocebo vs placebo

Placebo effect is het effect van jouw overtuiging op de biochemische processen in je lichaam. Dit werkt zeer sterk en dit wordt ook toegepast in testen van medicijnen waarbij de ene groep een placebo krijgt en de andere groep het echte medicijn. Zeer veel medicijnen hebben de placebo hetzelfde effect als het medicijn. Omdat het lichaam ook zelf die processen in gang zet die horen bij de effecten van het medicijn. Jouw overtuiging is het krachtigste wat je bezit en altijd kan toepassen overal. Het boek Jij Bent De Placebo is een MUST read als je wilt weten hoe dit werkt ook met kanker heeft dit een groot effect. Meer weten hierover?

Kijk deze video

En lees ook de effecten van chronische stress op het lichaam

 

 

Spontane remissie

Uit een onderzoek van dr Jeffrey Rediger kwam naar voren hoe het kan dat mensen een spontane remissie ervaarden. Hij heeft 15 jaar lang onderzocht wat de redenen daarvan konden zijn hoe mensen toch konden genezen, van  – volgens de reguliere geneeskunde –  ongeneselijke ziektes. Hij kwam tot de conclusie dat iedereen zijn leven is gaan omgooien, waarin het emotionele aspect zeer belangrijk is. Het loslaten wat niet meer dient: relaties, werk, overtuigingen, familie, exen, emoties. Alles wat jou vasthoudt in wrok, boosheid en verdriet is van wezenlijk belang dat te gaan helen en loslaten. Dat houdt jouw lichaam in een overlevingstand ipv helingstand. Daarnaast ook de aanpak van het immuunsysteem en lichaam te optimaliseren op alle niveaus, mentaal, fysiek en energetisch. En de overtuiging die jij hebt over jouw genezing is key! Lees het boek hier om geinspireerd te raken. 

Remmen van ontstekingen

Kankercellen groeien vooral hard indien er ontstekingen in het lichaam zijn. Kankercellen wekken ook ontstekingen op om zich te verspreiden en te groeien. Door de overproductie van de ontstekingsfactoren zorgen voor een te zwakke reactie van de witte bloedcellen. Daardoor is het nodig de ontstekingen te remmen. Denk aan tand en tandvlees infecties, darminfecties. In een kliniek in Duitsland waar Dr Issels kankerpatienten helpt, kwam hij erachter dat 98% van al zijn patiënten, infecties hadden in hun mond of darmen. Hij heeft 12.000 patiënten geholpen die in een laat stadium van kanker waren en met zijn effectieve protocol, was een van zijn punten om aan te pakken, het verwijderen van de infecties in iemands mond. 

Laaggradige ontstekingen worden in veel gevallen veroorzaakt of verergerd door onze ongezonde ‘Westerse’ leefstijl. Dit leidt bij veel mensen tot het zogenoemde metaboolsyndroom (overgewicht, hoge bloeddruk, hoge bloedsuiker, hoge cholesterol), maar ook oxidatieve stress, wat je zo min mogelijk wilt hebben bij kanker. Factoren die bijdragen aan de activiteit van laaggradige ontstekingen zijn: suikers, gifstoffen chronische stress, slechte darmgezondheid.

Dus wat belangrijk is om zo min mogelijk dingen te doen die bijdragen aan de ontstekingen in je lichaam om de kankercellen niet te laten groeien. Denk ook aan medicinale paddenstoelen, curcuma en omega 3. Ook meditatie helpt bij het remmen van ontstekingen en voornamelijk heeft het effect op NF kappaB die ook te maken heeft met de groei of remming van kankercellen. (bron)

Bevordert onstekingen

 • Traditioneel westers dieet
 • Enkelvoudige suikers, witte bloem, gluten
 • Rood vlees uit intensieve veeteelt
 • Olie en vetten die rijk zijn aan omega 6
 • Zuivelproducten
 • Niet uiten van emoties
 • Minder dan 20 min per dag bewegen
 • Sigarettenrook, luchtvervuiling, vervuilers in huis
 • Chronische stress

Remt ontstekingen

 • Mediterrane, Indiase, Aziatische keuken, ketogeen dieet
 • Vezels
 • Biologisch vlees van dieren die gevoed zijn met gras, lijnzaadmeel
 • Kurkuma, medicinale paddenstoelen
 • Chiazaden, lijnzaadolie, vette vis rijk aan omega 3
 • Vasten, intermittend vasten
 • Vrolijkheid, dankbaarheid, opgewektheid, zielenrust
 • 3 x in de week wandelen van 50 minuten
 • Ontgiften
 • Meditatie en beweging

 

De 6 fasen van kanker

In de 6 fasen van kanker leer je wat er gebeurt in het lichaam, waardoor kankercellen groeien en waardoor er ook uitzaaiingen komen. Je leert waar het lichaam behoefte aan heeft en ook het emotionele stuk wordt uitgelegd. We vergeten hoeveel impact stress, angst en zware emoties doen en ook de eigen overtuiging op heling. Dit is een onderzoek vanuit een medische en alternatieve blik op kanker. Een must read voor iedereen die beter wil begrijpen hoe het lichaam werkt met kanker en wat er nodig is om het lichaam op een diep niveau te helen. 

.

Ontgiften vergroot het zelfhelend vermogen

De ziekten en vergiftigingsstadia van dr Reckeweg heeft aangetoond dat kanker het laatste stadium is van een lichaam wat teveel gifstoffen in zich heeft. Deze gifstoffen worden als een beschermingsmechanisme in je vet opgeslagen als je lever en nieren het niet voldoende kunnen uitscheiden. Een kankercel is eigenlijk een cel, die vervreemd is van de rest van de gezonde cellen en leeft van het giftige voedsel dat de rest van de cellen als afval heeft weggegooid. Deze kankercellen zorgen ervoor door bij elkaar te komen als een tumor, dat gezondere cellen kunnen overleven door hun afval zoals industrieel bewerkt voedsel en stofwisselingsafval op te eten.

Door je lichaam te boosten door een goede detox, zorg je dat er veel gifstoffen worden verwijdert die voor de ontstekingen zorgen in je lichaam. Ook je darmgezondheid gaat er op vooruit wat de basis is van je immuunsysteem. Dit kan je doen door een aantal weken te vasten, sapvasten, klysmas en ook medicinale paddenstoelen werken ontgiftend. Er zijn verschillende manieren om een aantal weken een detox te doen via pakketen, supplementen en voeding. Afhankelijk van de sterkte van de detox heeft het een groot of klein effect op jouw zelfhelend vermogen. Het is altijd aan te raden na een periode van chemotherapie.

* Doe geen detox kuur tijdens je chemo of bestraling , start die daarna pas. Hier vind je een goed artikel daarvoor om te ontgiften en je darmen te herstellen 

 

Let food be your medcicin and let medicin be your food

– Hippocrates – 

Impact van de juiste voeding

Voeding kan helen of de ziekte juist verergeren. Onze voeding is meestal zwaar bewerkt, bevat geraffineerde suikers, E-nummers, glyfosfaat, smaak en kleurstoffen en veel conserveringsmiddelen. Kankercellen groeien vaak sneller door de vele suikers die de meeste mensen veel te veel binnen krijgen (suikers creëren ook ontstekingen), omdat ze lekker willen eten als ze ziek zijn als troost voeding. Maar zodra je weet dat het de kanker juist laat groeien, wat doe je dan liever? Ook laat suikers je insuline spiegel teveel schommelen en brengt het je darmbacteriën erg uit balans. (bron)

Net als anti-oxidanten is het van groot belang dat je die dagelijks veel binnenkrijgt en vitamine en mineralen die jouw immuunsysteem versterken, zoals magnesium, zink, hoog vitamine C en D3. Zeker als je al chemotherapie krijgt of net hebt gehad, dat maakt als het ware ook alle goeie dingen kapot, waardoor je juist extra hiervan nodig hebt. Zorg dat je zo min mogelijk pesticiden binnenkrijgt en de balans kunt vinden in omega 6 en 3.  Daarnaast is het eten van paddenstoelen ook aan te raden zoals de shiitake en maitake. 

Minst bespoten fruit

Bananen
Sinaasappels
mandarijnen
Ananas
Grapefruits
Meloenen
Pruimen
Kiwi
Bosbessen
Mango
Papaya

Minst bespoten groente

Broccoli
Bloemkool
Koolsoorten
Paddenstoelen
Asperges
Tomaten
Uien
Aubergines
Erwten
Radijs
Avocado
Peulvruchten

Voeding die voedt

Olijfolie / lijnzaadolie
Organische zuivel
Hele granenbrood
Biologisch vlees
Vette vis
Gezuiverd water (omgekeerde osmose of filter)
Knoflook
Uien
Noten & zaden
Gefermenteerd eten

Vermijden

Bewerkte koolhydraten
Suikers
Frisdrank
Koek-snoep
Alcohol
Frituur
Transvetten
Rood vlees
Varkens vlees
Bewerkte voeding

Goede vetten

Westerlingen eten te veel omega 6 en 9 vetten en te weinig omega 3 en hebben daardoor niet een goede verhouding in vetzuren in hun lichaam. Omega 3 helpt mee aan het verminderen van ontstekingen en dat is nou juist ook belangrijk bij kanker. Je wilt je lichaam helpen om door voeding je immuunsysteem te verbeteren en daarom zijn goede vetten essentieel, denk aan noten, zaden, pitten, vette vis en avocado bijvoorbeeld. Een dieet hoog in vetten kan zeker goed uitwerken bij kanker zoals een ketogeen dieet, waarbij je de kankercellen uithongert. Zie hier daar meer over door Dr Dominic D’Agustino

In dit artikel lees je meer over de verhouding in vetten

Vasten en intermittend vasten

Zeker vasten is een zeer belangrijke manier om autofagie te creeren. Waarbij je niks eet voor een week tot 21 dagen. Hier gaan de gezonde cellen de niet werkende cellen en kankercellen opeten. Waardoor je lichaam zelf de tumor opeet. Je lichaam krijgt geen voedingsstoffen binnen en daarom worden de kankercellen verteerd. Zie hier een belangrijke video daarover met een eigen ervaring van iemand die zijn kanker via voeding en vasten heeft genezen. Dit gaat gepaard met heel veel discipline en de juiste samenstelling van vitamines om het lichaam te ondersteunen.

Ketogeen dieet

Is een manier om de glucose verbranding van je lichaam te veranderen naar vetverbranding. Omdat je amper glucose binnenkrijgt, hebben de kankercellen geen voeding om verder te groeien. En sterven uit omdat ze geen voedingsstoffen hebben om energie van te krijgen. Een ketogeen dieet is hoog in goede vetten en zeer laag in koolhydraten. Zie een van de video’s hieronder die daar meer over vertelt.

 

De Multi Wave Oscillator is nu te boeken, de frequentie healing van Nikola Tesla

Wat voeding kan doen bij kanker volgens artsen

Verhinderen van angioginese

Anti-angioginese (bron) is het afremmen van nieuwe bloedvaten die de tumoren voeden. Dat zijn de kleine haarvaatjes die snel kunnen groeien naar de tumoren toe. Nu zijn er 2 dingen die dit proces kunnen remmen en afbreken en dat is groene thee (bron) en een aantal medicinale paddenstoelen (bron) (bron) Beide hebben bewezen effect om dit proces te remmen en te stoppen en alleen de haarvaatjes die naar de tumoren lopen, en niet de gewone bloedvaten die gezonde cellen en organen voeden. Want leg je de aanvoer van voeding stil, dan sterft de tumor vanzelf uit. Daarnaast werken ze beide ook ontgiftend en ontstekingsremmend. Net als een aantal soorten medicatie ook effect heeft op dit proces, zijn er dus ook dingen die je zelf kunt doen.

 Veroorzaken van apoptose

Apoptose is een type celdood waarbij een reeks moleculaire stappen in een cel tot de dood leiden. Dit is een methode die het lichaam gebruikt om onnodige of abnormale cellen te verwijderen. Het proces van apoptose kan worden geblokkeerd in kankercellen waardoor ze zich blijven delen. Apoptose wordt ook wel geprogrammeerde celdood genoemd. Dit is wat je zelf ook kunt stimuleren door medicinale paddenstoelen te nemen.

Omdat dit in kankercellen niet meer werkt is het activeren van apoptose daarin juist belangrijk, dit kunnen een aantal medicinale paddenstoelen ook doen. (bron)

* Ga bij kanker niet zelf te werk met medicinale paddenstoelen, het juiste gebruik en dosis daarvan is essentieel

Creëeren van zuurstofrijk lichaam

Het gevolg van het gebrek aan gezond en natuurlijk voedsel in oorsponkelijke staat, zorgt voor uitputting in de gezonde cellen omdat er een nutrienten te kort ontstaan en een gifstoffen overschot. Deze uitputting zorgt dat kankercellen kunnen groeien en het lichaam een energietekort heeft om zichzelf te ontgiften en te zuiveren. Om te voorkomen dat organen er mee stoppen als gevolg van intoxicatie, heeft de celkern geen andere keuze dan de genen te veranderen in het DNA om te muteren en zuurstof arm te gaan functioneren. Kankercellen kunnen dus makkelijk overleven in een zuurstofarme omgeving.

Wat nodig is, is om het zuurstofgehalte in het lichaam te verhogen en de energie te verschaffen die nodig is voor de gezonde cellen, de ontgifting en alles beter te laten werken. Dit kan je doen door te sporten, medicinale paddenstoelen (neem contact met mij op welke) te nemen of ademwerk te gaan doen. (bron)

Weglaten van suikers

Het metabolisme in kankercellen is heel anders dan gezonde cellen. Hun brandstof om te groeien is voornamelijk uit glucose.  Ze hebben veel minder zuurstof nodig ook en daarom wil je ervoor zorgen dat de kankercellen geen voeding meer binnen krijgen om te kunnen groeien, je wil ze letterlijk laten uithongeren. Aangezien koolhydraten ook omgezet worden in glucose en mensen ook nog veels te veel suikers eten, is het belangrijk dat jij je dieet compleet omgooit. Dus niet het advies van je dokter volgen dat je lekker alles mag eten, het gaat erom dat je echt hier goed mee bezig bent. Hier heb je zelf impact op. Wil je beter weten hoe het metabolisme werkt in een kankercel, kijk deze video van dokter Sophia Lunt. Dus stop met je suikerinname en koolhydraat inname.

 

Weglaten van zuivelproducten

Melk en zuivelproducten bevatten micronutriënten en verschillende bioactieve bestanddelen die het risico en de progressie van kanker kunnen beïnvloeden. Een groot deel van de focus van menselijke, populatiegebaseerde studies was op de effecten van de inname van melk en totale zuivelproducten of van calciuminname. Op basis van een systematische review van de epidemiologische literatuur concludeerden het World Cancer Research Fund en het American Institute for Cancer Research-rapport dat er een verband tussen diëten met een hoog calciumgehalte en een verhoogd risico op prostaatkanker. Melkproducten verstoren ook je hormonen, dus beter om dit weg te laten

Zuur-base dieet

Kanker groeit vooral in een zuur lichaam dus ontzetten belangrijk om dit in de gaten te houden. Een te groot zuurgehalte remt de vetstofwisseling en vetverbranding en zorgt voor lichamelijke klachten. Verzuring van het lichaam, spieren en gewrichten wordt in hoge mate veroorzaakt door het teveel eten van zuurvormend voedsel. Zuurvormende voedingsmiddelen laten na verbranding ervan, zure afvalstoffen zoals urinezuren, melkzuren en azijnzuren achter. De vrijgekomen zuren moeten door basische mineraalzouten worden geneutraliseerd, maar die ontbreken in de zure voeding, waardoor het lichaam verzuurt. Omdat het lichaam dit zuuroverschot niet allemaal kan afvoeren, worden de overtollige zuren in vaste en in vloeibare vorm overal in het lichaam opgeslagen. Hoe meer zure afvalstoffen worden opgeslagen, des te groter is de kans op lichamelijke klachten en ziekten, omdat er een tekort aan mineralen is ontstaan die dit kunnen neutraliseren.

Verzuring ontstaat als het lichaam onvoldoende in staat is om de zuren af te breken. Dit kan een belangrijke oorzaak zijn van een blokkade in de stofwisseling. Niet uitgescheiden zuren worden in het het bindweefsel bijvoorbeeld opgeslagen. Hierdoor treden er verstoringen op zoals huidproblemen, cellulitis. Maar als dat langer duurt kan er reuma, bevorderen en zelfs veroorzaken. Ook bij kanker is het erg belangrijk om een zuur-base dieet te volgen, omdat kankercellen gedijen in een zuur lichaam. 

Lees hier meer over een zuur-base dieet

beweging bij kanker

Fysieke beweging

Onderzoek wijst uit dat lichamelijke inspanning het lichaam bijstaat in het gevecht tegen kanker. Per kanker soort is er ook aangetoond dat ze een eigen mate aan beweging vereisen om goed effect te hebben. Bij borstkanker bijvoorbeeld is heeft het een groot effect van 6 keer per week 30 minuten lopen.  Bij darmkanker is het nodig om dat het dubbele te doen. Door het liefste dagelijks te bewegen zorg je dat je minder ontstekingen hebt en meer energie, wat nodig is om alles in het lichaam beter te laten werken. Het immuunsysteem en je levenskracht gaat erop vooruit.
Yoga is ook een manier om te bewegen en tegelijkertijd ook de ontspanning te krijgen die helend werkt op alles is het lichaam. (bron)

Effecten van meditatie

Meditatie zou een must moeten zijn zodra je weet dat je kanker hebt, natuurlijk is het ook raadzaam om het altijd te doen net als sporten, omdat het jouw zelfhelend vermogen versterkt en jou meer in contact brengt met je ware zelf en je gevoel. Het balanceert jou op energetisch level en brengt rust. Meditatie heeft erg veel effect op alle biochemische processen in het lichaam, maar werkt vooral helend op de darmen, balancerend op hormonen, hersenen, neurotransmitters en is een algehele boost voor je immuunsysteem. Wat ik al eerder schreef heeft meditatie effect op de transcriptiefactor NF kappaB wat kankecellen kan laten remmen. (bron) 

Met name de visualisatie die je kunt doen als begeleidende meditatie die een helend effect hebben op je lichaam.

Zie hier een begeleide meditatie die helend werkt van Joe Dispenza

Lees hier meer over de effecten van meditatie

Ademwerk

Door alle chronische stress maken we veel te veel stresshormonen aan en zeker als je weet dat je kanker hebt. Alle angstige gedachten zorgen voor een chronische aanmaak van deze hormonen en zit je lichaam in een constante fight en flight modus. Daardoor heb je meer ontstekingen en kan je lichaam niet helen, maar staat het steeds in de actieve modus. Niet goed voor je immuunsysteem! Je ademt dan hoger in je borstkas. Je dient dan bewust dieper te gaan ademen en ook ademwerk te gaan doen. Dit brengt jouw systeem tot rust en daarmee activeer je ook gelijk jouw zelfhelend vermogen en kan je blokkades helpen loslaten. Een diepe ademhalingssessie kan je met mij doen of zelf thuis. Maar belangrijkste is, is dat je op gaat letten hoe je ademt. (bron) 

Meer weten over ademwerk? Bekijk hier meer daarover of boek een consult in begeleiding tot beter ademenen en je immuunsysteem daarmee versterken. 

body mind connectie

Alles wat onze kostbare immuuncellen sterker maakt, ondermijnt tegerlijkertijd de groei van kanker. Alles bij elkaar genomen kunnen we zeggen dat door de immuuncellen te stimuleren, we de verspreiding van kanker kunnen tegengaan en door zelf ontstekingen te remmen met voeding, lichamelijke beweging en emotioneel evenwicht. Hier zijn al talloze onderzoeken op gedaan en vallen onder de wetenschap. En dit wordt helaas nog te weinig geadviseerd vanuit de medische wereld.

Jij kunt veel meer dan je denkt om jouw eigen lichaam te helpen. Alles hierboven zijn de belangrijkste dingen die je kunt doen en in health coaching gaan we kijken waar jij ondersteuning bij nodig hebt, wat jouw kan helpen naast de conventionele manier.

Deze informatie is mede mogelijk gemaakt door Dr. Dawn Mussallem en Dr David Servan-Schreiber en de bronnen van Pubmed vermeld bij alle punten. Dr David Servan-Schreiber heeft o.a. het boek Anti-kanker een nieuwe levensstijl geschreven.

Ervaringen van anderen

Wil jij ook jouw zelfhelend vermogen versterken of ondersteuning in het verbeteren van jouw algehele gezondheid?

Start vandaag je holistische gezondheidsreis

Gerelateerde berichten

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes Het fysieke aspect wordt veroorzaakt door een onvoldoende afscheiding van insuline door de alvleesklier, die geen suiker op voldoende niveau in het bloed kan handhaven. Er is dus een overschot aan suiker in het bloed, maar het bloed...

De Essentie van Plasma Healing

De Essentie van Plasma Healing

De essentie van plasma healing In het schitterende rijk van holistische genezing ontsluiert Nikola Tesla de mysterieuze wereld van plasma healing, een fascinerend domein waarin energie en welzijn samensmelten. Zijn reis begon met een diepgaande fascinatie voor de...

De emotionele oorzaak van maagklachten

De emotionele oorzaak van maagklachten

De emotionele oorzaak van maagklachten   De aandoeningen die jouw maag beïnvloeden, hebben betrekking op alledaagse kwesties, op het materiële en moederlijke aspect van je bestaan. Je begrijpt het werk dat je maag verricht, en je weet dat het jouw manier van...