Het verband van telomeren op ziekte en veroudering

Als je je braaf aan je goede voornemens houdt en meer beweegt, gezonder eet en minder strest, is dat niet alleen goed voor je buikomvang en je gezondheid. Het kan ook je telomeren beschermen: het gedeelte van de chromosomen dat veroudering en ziektes beïnvloedt.

Telomeren zijn de beschermkopjes van je chromosomen (net als met een schoenveter) Ze beschermen je DNA tegen beschadigingen tijdens het celdelingsproces. Dit is van cruciaal belang, omdat ons lichaam constant oude cellen omkeert en vervangt door nieuwe cellen door zichzelf te kopiëren. Elke keer dat je cellen zich delen, wordt de telomeer die deze cellen beschermt korter, tot ze uiteindelijk ook kapot gaan.
Telomeren worden gekoppeld aan de invloed van veroudering en ziektes. Onthoud dat de telomeerlengte afneemt naarmate we ouder worden en dit process gaat sneller met stress. Dus door stress raak je verouderd.

Stress

Betekent dit dat telomeren belangrijk zijn mbt ziektes?

Zonder telomeren zou je DNA niet goed kunnen vermeerderen.
Maar denk je dat telomeren de sleutel zijn tot veroudering en en bijvoorbeeld kankerbestrijding?
Kanker is in principe ongecontroleerde celdeling. De reden dat telomeren van vitaal belang zijn, is omdat ze noodzakelijk zijn voor een succesvolle celdeling.
De theorie is dat, als telomeren kunnen worden beschermd, dit zou helpen voorkomen dat kanker ooit in je lichaam ontstaat.
De wetenschap begint nu te ontdekken dat veel leeftijdsgebonden ziekten verband houden met verkorte telomeren, zoals: kanker, hart- en vaatziekten, alzheimer, diabetes 2, neurodegeneratie en osteoporose.

 

Het goede nieuws

Sommige recente studies wijzen erop dat de telomeerlengte kan worden beïnvloed door verschillende levensstijlfactoren.
Dit betekent dat je zelf iets kunt doen om te beïnvloeden hoe lang je telomeren goed kunnen functioneren. Zoals een goed dieet, beweging & minder stress

Lees meer over : Zijn telomeren de sleutel tot veroudering en kanker

Gezonder leven | Key To Health

Kun je voorkomen dat telomeren inkorten?

Er is wetenschappelijk bewezen dat je kunt beginnen met je levensstijl en dieet. Mediteer en wees proactief in het verlagen van je stressniveaus. Train regelmatig en zorg ervoor dat je voldoende slaapt. Gebruik een dieet en huidverzorgingsregime dat een gezonde dosis vitamine B, C, D, E en antioxidantrijke superfoods bevat. Verrassend is een van de meest interessante telomeer afschermingsmiddelen afkomstig van een traditioneel Chinees kruidengeneesmiddel genaamd Huang Qi (ook bekend als astragaluswortel) Er is nu bewijs dat aantoont hoe aanvullende vitamines de telomeerlengte kunnen behouden en meer jeugdige celfuncties kunnen ondersteunen.

Ook meditatie helpt om jouw telomeren te verlengen. Al bij 5 keer per week mediteren, al is het maar 15/20 minuten, zorgt ervoor dat de telomeren langer worden. Dit is aangetoond door dr Joe dispenza in een onderzoek. Zie dat hier.

Lees hier meer over het onderzoek hoe je voorkomt dat telomeren korter worden

Je jong voelen en er jong uitzien is helemaal aan jou! Het vermijden van ongezonde gewoonten en het focussen op je persoonlijke welzijn zal invloed hebben op hoe oud je eruit ziet en voelt.
Gezond eten en je lichaam versterken met vitamines, voedingsstoffen en superfoods is altijd een goede beslissing. Let op je suiker- en alcoholinname. Beheer je stress en zorg ervoor dat je genoeg slaap krijgt. Elk van deze stappen is een slimme basis om er jarenlang goed uit te zien en je goed te voelen. En voor degenen onder ons die net even meer willen doen, overweeg een geheim wapen zoals de astragaluswortel toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine en smoothie-regime. Dit zal helpen dat je uitziende leeftijd jaren jonger is dan je werkelijke.

Ik hoop dat je je extra lange levensduur zult gebruiken

om deze geheimen met de wereld te delen!

Start vandaag je holistische gezondheidsreis

Gerelateerde berichten

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes Het fysieke aspect wordt veroorzaakt door een onvoldoende afscheiding van insuline door de alvleesklier, die geen suiker op voldoende niveau in het bloed kan handhaven. Er is dus een overschot aan suiker in het bloed, maar het bloed...

De Essentie van Plasma Healing

De Essentie van Plasma Healing

De essentie van plasma healing In het schitterende rijk van holistische genezing ontsluiert Nikola Tesla de mysterieuze wereld van plasma healing, een fascinerend domein waarin energie en welzijn samensmelten. Zijn reis begon met een diepgaande fascinatie voor de...

De emotionele oorzaak van maagklachten

De emotionele oorzaak van maagklachten

De emotionele oorzaak van maagklachten   De aandoeningen die jouw maag beïnvloeden, hebben betrekking op alledaagse kwesties, op het materiële en moederlijke aspect van je bestaan. Je begrijpt het werk dat je maag verricht, en je weet dat het jouw manier van...

De emotionele oorzaak van Hoofdpijn

De emotionele oorzaak van Hoofdpijn

Emotionele oorzaak van Hoofdpijn    Ga maar eens na bij jezelf hoe veel je van deze emotionele patronen hebt, en als je weer eens hoofdpijn hebt, lees dit dan nog maar eens na. Het heeft te maken dat je teveel je best doet om iets op een bepaalde manier te doen,...