Healing

Healing

 

Stress en opgekropte emoties zijn de grootste oorzaak van waarom we ziek worden. De functies in het lichaam worden er door ontregeld en bij chronische stress leidt dat tot vervelende kwalen. Heling begint bij de bewustwording waarom we ziek zijn geworden en een holistische kijk op de oorzaken.

De epigenetica heeft aangetoond, dat bijna alle ziektes ontstaan door onze levensstijl. Negatieve gedachten, negatieve emoties en stress kunnen je DNA veranderen. Of je glas halfvol of halfleeg is, bepaalt een hoop in jouw lichaam. De mate van flexibiliteit en hoe je tegen dingen aankijkt is de grote factor in gezondheid. Daarnaast is voeding, beweging en ontspanning natuurlijk ook erg van belang.

De oplossing zit hem niet in de symptoombestrijding, maar in de oorzaak aanpakken en je levensstijl veranderen. Dan is de kans groot dat je weer gezond wordt. Dit kan op verschillende manieren, maar door eerst te kijken waar blokkades door komen, kan je inzicht krijgen in wat er nodig is om aan te werken en aan te passen.

 

Ontstaan van blokkades

Mentale blokkades

 

Stress

Trauma

Geen rust nemen

Negatief zelfbeeld

Negatief wereldbeeld

Niet kunnen loslaten

Leven vanuit weerstand 

Lichamelijke blokkades

Stress 

 Trauma

Negatieve emoties

Teveel gifstoffen 

Ongezonde voeding

Geen lichaamsbeweging

Oppervlakkige ademhaling

 

Energetische blokkades

 

 Stress

Trauma

Straling

Niet gegrond zijn 

Geen zingeving ervaren

Blijven hangen in negatieve

situaties of relaties

Oorzaken aanpakken

 

Het resultaat van deze blokkades zijn vage klachten zoals vaker griep hebben of verkouden zijn, maag en darmklachten, hoofdpijn, spierpijn, huidproblemen, niet goed kunnen slapen, onderrugklachten. Dit eindigt dan vaak in een waslijst van diverse chronische klachten als je doorgaat met wat je altijd deed.Dit kunnen zelfs ook ziektes worden zoals kanker, fibromyalgie, diabetes, ziekte van Crohn, hart en vaatziektes etc.

Wil jij van bepaalde klachten af? Dan is het belangrijk dat je zelf in actie komt. Mentale, fysieke en energetische klachten staan met elkaar in verbinding en daarom is het belangrijk om naar het totale plaatje te kijken. We maken een overzicht om te gaan bepalen wat de oorzaken zouden kunnen zijn. We maken dan een plan om de balans te vergroten op alle vlakken. En plan waarin voeding, suppletie, beweging, stress- energiemanagement en mindset meegenomen worden.

Stress is vaak een grote factor in de mentale en lichamelijke klachten die we ervaren, stress is een breed begrip, maar heeft ook een groot effect. Stress is de tegenhanger van rust. Dus hoeveel rust ervaar jij in je leven? Door constant ‘aan’ te staan heeft dat een groot effect op het parasympatische zenuwstelsel, die zorgt voor de vitale organen en voedsel vertering. Door meer rustmomenten in te lassen, activeer je je parasympatische zenuwstelsel, wat nodig is voor heling en het immuunsysteem.

Dit kan o.a. door ademwerk, soundhealing en meditatie. Bij alle 3 switch je van het sympatische zenuwstelsel over naar het parasympatische zenuwstelsel, waardoor heling ontstaat. Want bij chronische stress, is het activeren van dit zenuwstelsel erg van belang. Eerder zal het lichaam niet goed kunnen helen.

Mentale Veerkracht

 

Door wat we vaak niet los kunnen laten of ons eigen zelfbeeld, kunnen er bepaalde beperkende patronen ontstaan die geen goede invloed hebben op het lichaam, dus bij heling is het ook belangrijk om aan je mentale kracht te gaan werken. Wat zeg je steeds tegen jezelf? Wat kan je al jaren niet loslaten of vergeven? Zoals de Buddha ooit zei: boos blijven op een ander, is als een hete kool vasthouden, want jij bent de gene die zich eraan brandt.

Wil jij leren loslaten, meer in flow gaan leven en minder vanuit weerstand, maar ook werken aan je mentale veerkracht, dan zou een life coachingssessie helpen om anders tegen dingen aan te kijken. Daarnaast werk ik ook voor chronsiche pijn met virtual reality voor pijnbestrijding. Hierin wordt het brein getraind om het alarmsysteem wat de pijn triggert aan te passen. Ook hierin werken we met mentale (veer)kracht wat een groot effect heeft op het lichaam.

 

If you always do what you‘ve always done, you‘ll always get what you‘ve always got”

~ Henry Ford ~

 

Waar wil jij minder last van hebben?

 

 

    Every new day is another chance to change your life