Het effect van sound healing

Wist je dat ons lichaam bestaat uit frequenties van energie?
Dat die uit balans raken door stress, emoties en straling?
Elke emotie heeft een eigen frequentie, die weer een effect heeft op je lichaam. Denk aan boze gevoelens en frustratie wat dat doet met het lichaam als je dat niet loslaat.
Bij het inhouden van deze emoties ontstaat als gevolg dat ons lichaam uit balans raakt dmv deze frequenties, wat weer het gevolg heeft dat we ziek worden.

De helende kracht van geluid is al duizenden jaren een onderdeel van de menselijke beschaving.
Sound Healing is al zo oud als de weg naar Rome, eeuwenlang werd sound healing gebruikt als therapie om veel kwalen te genezen. In Egypte, Native Amerika, Tibet, Nepal werden vele vormen van sound healing gebruikt.

Hoe werkt sound healing

Het basisprincipe van sound healing is het concept van resonantie (de trillingsfrequentie van een object)
Het hele universum bevindt zich in een staat van vibratie. Alles wat we voelen, zien en aanraken is pure energie, elk klein deeltje vibreert op een bepaalde frequentie. Dit omvat menselijke wezens, elk orgaan, cel, bot, weefsel en vloeistof van het lichaam en de elektromagnetische velden die het lichaam omringen, hebben een gezonde trillingsfrequentie.

Als we niet resoneren met een deel van onszelf of onze omgeving, worden we dissonant en daarom ongezond, onze natuurlijk gezonde frequentie wordt een frequentie die trilt zonder harmonie, waardoor ziekte ontstaat.
Een klankschaal healing heeft dus een fysiologisch effect op je fysieke lichaam, evenals je emoties, je geest en je ziel.

Onderzoeken van Sound healing

Er wordt in steeds meer ziekenhuizen gebruik gemaakt van sound healing zoals bij kanker. Zie hier de medische onderzoeken van het National Library of Medicine. Hier hebben ze aangetoond dat ze een kanker tumor weghalen met geluidsfrequenties. De kankercellen worden daarna uit het lichaam verwijderd door de urine. Deze manier heet Histotripsy.

Muziektherapie of sound healing heeft een basis in zowel neurologie als psychologie.
Onderzoek in het Journal of Evidence-Based Integrative Medicine in 2016,ondersteunt het genezende vermogen van geluid, waarbij een “significante verbetering” werd gevonden in stemming, spanning, angst, lichamelijke pijn en spiritueel welzijn als reactie op klankschaalmeditatie en healing.

Uit een artikel uit 2014 in het American Journal of Health Promotion, bleek dat de bloeddruk en de hartslagreacties werden verbeterd door klankschalen uit de Himalaya.

Waar kan het bij helpen

Een goede sound healing sessie kan vele kwalen verbeteren waaronder:

 • Depressie
 • Angststoornis
 • Spanning en stress
 • PTSS
 • Pijn
 • Slaapproblemen

De voordelen van sound healing

 • Balans
 • Ontspanning
 • Verbetert geheugen en concentratie
 • Verbeterde slaap
 • Een sterker immuunsysteem
 • Verbeterde creativiteit
 • Verhoogd bewustzijn, zowel van het zelf als van de omgeving

De klankschalen

Er wordt gebruik gemaakt van originele Nepalese klankschalen die bestaan uit 7 metalen.
(Goud, zilver, koper, ijzer, zink, tin en lood)
Dit zijn de zuiverste klankschalen die er zijn, wat een diepere toon en langere toon en trilling geeft.
Doordat het een intensere trilling heeft, heeft dit ook een dieper effect op het lichaam en geest.

 

Wil je een sessie ervaren? Boek dan via de knop hieronder.

Boek een sessie

Start vandaag je holistische gezondheidsreis

Gerelateerde berichten

De emotionele oorzaak van Hoofdpijn

De emotionele oorzaak van Hoofdpijn

Emotionele oorzaak van Hoofdpijn    Ga maar eens na bij jezelf hoe veel je van deze emotionele patronen hebt, en als je weer eens hoofdpijn hebt, lees dit dan nog maar eens na. Het heeft te maken dat je teveel je best doet om iets op een bepaalde manier te doen,...

De Gene Keys het pad van zelftransformatie

De Gene Keys het pad van zelftransformatie

Het pad van de Gene Keys De Gene Keys is een concept en systeem ontwikkeld door Richard Rudd. Het is gebaseerd op de combinatie van genetica, de I Ching (een oude Chinese tekst) en moderne persoonlijke ontwikkeling. Het idee achter de Gene Keys is dat elk individu een...

Onbewuste oorzaken van pijn

Onbewuste oorzaken van pijn

Onbewuste oorzaken van pijn Pijn is echt energievretend en belast je hele leven ermee. Wie heeft er niet zo af en toe zeurende pijn? Hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn, rugpijn... Maar hoe komt dat eigenlijk? En wat kan je eraan doen? Dr John E. Sarno was een...