Inzicht in Epstein Barr Virus

Epstein Barr is een virus en veroorzaker van allerlei onverklaarbare ziektes. Zoals reuma, fybromyalgie, chronische vermoeidheid, lupus, tinnitus en schildklierproblemen. Vaak wordt er niet eens aan Epstein Barr Virus als oorzaak gedacht of überhaupt naar gekeken. Hierdoor lopen vele mensen met verkeerde diagnoses of medicatie.

Er zijn ook inmiddels 60 varianten van Epstein Barr virussen en de wetenschap kent er maar 1. Artsen kijken niet naar de oorzaak door virussen bij chronische klachten en daarom richt het meer schade aan op den duur, door alle bijwerkingen van de medicatie. De medicatie en gifstoffen zijn ook nog eens een voedingsbron voor virussen.

Epstein Barr virus heeft 4 stadia

Stadium 1

Als je het virus hebt opgelopen, wacht het tot er een gelegenheid is om een meer directe infectie te veroorzaken. Dit wordt meestal getriggerd door langdurige stress, traumatische ervaring, uitputting, grote hormonale veranderingen en lage zink en B12 waardes. Het stresshormoon zorgt er dan voor dat het virus zich gaat verspreiden in je lichaam. Het kan maanden of jaren duren, dat het zich ontwikkeld tot een actievere vorm. Het virus is eerst in een ruststand en wordt dan pas actief door een trigger. 

Stadium 2 

Op het moment dat Epstein Barr virus in fase 2 komt, wordt het meer aanwezig en dan in de vorm van ziekte van Pfeiffer (mononucleose, wat overdraagbaar is via speeksel) In dit stadium gaat je immuunsysteem het gevecht aan om dit virus aan te pakken. De mate van deze fase verschilt ook enorm, van een paar weken tot zelfs een paar maanden vermoeid op bed liggen met hoofdpijn, keelpijn, huiduitslag etc. In dit stadium gaat het virus zich nestelen in je organen, vaak in je lever of milt. Hier bevinden zich zware metalen, waar virussen van houden. Ook heeft EBV een cofactor en dat zijn de streptokokken bacteriën, deze zullen zich in je keel en of holten en neus en/of mond gaan nestelen. Maar ze kunnen zich ook lager in je lichaam nestelen en daar infecties creëren, zoals de vagina, urinewegen, nieren of in de blaas. 

Stadium 3

Eenmaal in de lever, milt en of andere organen aangekomen, gaat het virus zich daar nestelen. In dit stadium is er geen actief EBV in de bloedbaan te vinden, maar alleen antilichamen die wijzen op een oude infectie. Aangezien het nog wel (inactief) in de organen zit, kan het ook nog meer schade aanrichten. Zo kan het nog jaren sluimerend in je organen aanwezig zijn. Daarnaast is er ook nog een milde en een agressieve variant van Epstein Barr virus.

Toxines die schade aanrichten

Het EBV virus scheidt giftige afvalstoffen uit, wat lijkt op spiraalvormige bacterien (spirocheten) wat soms ten onrechte voor Lyme wordt aangezien. Bij het afsterven van een viruscel, blijft er ook nog een giftig omhulsel achter, wat belastend is voor de zenuwen. Deze neurotoxines zorgen ervoor dat het de functie van de zenuwen verstoort. En door een teveel aan neurotoxines, komt je immuunsysteem steeds in actie om dit aan te pakken en wordt dan overactief. 

Gevolgen van een agressieve vorm EBV

* Trage lever die gifstoffen niet kan uitscheiden

* Hepatitis C

* Slechte vertering door laag maagzuur en ophoping toxines

* Voedselintoleranties die ontstaan

virus herstel

Lupus

Lupus ontstaat doordat het lichaam reageert op de vele neurotoxines en nevenproducten van het Epstein Barr virus. Het is eigenlijk een reactie op al die neurotoxines, waardoor de ontstekingswaardes omhoog gaan.

Schildklieraandoeningen

Nadat het in organen is genesteld, gaat het zich verschuiven naar klieren, zoals je schildklier. De ziekte van Hashimoto, Graves en andere schildklieraandoeningen, wordt door Epstein Barr veroorzaakt. Het is niet je lichaam wat de schildklier aanvalt, maar het Epstein Barr virus. En door alle neurotoxines, ontstekingen is je immuunsysteem heel hard aan het werk om je schildklier te beschermen. Doordat je schildklier wordt belast met het EBV, kan het nog meer klachten geven, omdat je schildklier niet meer goed werkt. Het belangrijkste is dat je je lichaam geeft wat het nodig heeft om aan te pakken, want jouw zelfhelend vermogen is heel sterk.

Chronisch vermoeidheidssyndroom CSV

Ook heeft EBV invloed op de bijnieren en de spijsvertering, omdat de neurotoxines alles in het lichaam kunnen belasten en ontsteken. Dit zorgt uiteindelijk voor een algehele malaise en constante moeheid.

Stadium 4

Na je schildklier gaat het Epstein Barr virus naar de zenuwen om daar ontstekingen te creëren. Dit gebeurt vaak nadat een persoon nog meer stress heeft ervaren, zodat het lichaam meer adrenaline aanmaakt, wat ook een voedingsbron is voor EBV. Het gevolg is, dat er dan steeds meer pijnen en zenuwpijnen komen. Je kan ook lastkrijgen van: spierpijn, pijnlijke gewrichten, rugpijn. tintelende en dood gevoel in je handen en voeten, migraine, voortdurend moe, duizelig, tranende ogen, slapeloosheid, rusteloze slaap, nachtzweten. 

En soms krijgen mensen ook de diagnose, reumatoide artritis, CVS of fibromyalgie, wat eigenlijk stadium 4 is van het Epstein Barr virus.

Fybromyalgie

Fybromyalgie is een aandoening met constante pijn, overgevoeligheid voor aanraking, vermoeidheid en stijfheid. Het centrale zenuwstelsel is aangetast door het virus Epstein Barr. Ook kan je klachten ervaren van angsten, niet helder denken, verwarring, stemmingswisselingen. Het ook zelfs PTSS veroorzaken doordat het zoveel in je lichaam uit balans brengt, zonder zelfs een trauma ervaren te hebben.

Herstellen van Epstein Barr Virus

Heling is zeker mogelijk! Zie dit als een mogelijkheid tot transformatie op alle lagen. Je bent van je gezonde pad geraakt, wat niet geheeld kan worden met symptoomonderdrukking, maar heling met een totale levensaanpassing. Het is niet zo 1,2,3 gedaan, er is wel een hoge mate van discipline voor nodig en de wil om gezond te worden. Het roer moet dan ook echt helemaal om in gezonde voeding, wat zo maar eens 12 tot 18 maanden gaat duren als je het serieus aanpakt. Daarnaast met de nodige emotioneel helingswerk, regelmatige Rife frequentie therapie, specifieke kruiden, vitamines, mineralen en een ontgiftingsproces, kan je heel ver komen en zelfs soms genezen. Maar alleen als je er écht voor wilt gaan en niet verwacht dat het kan in 2 maanden tijd. Heling begint van binnen uit en jouw lichaam heeft een super sterk zelfhelend vermogen, als je het maar geeft wat het nodig heeft. En dat is op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel vlak.

In mijn praktijk krijg je een stappenplan en voedingsplan om zelf thuis aan de slag te gaan met gezonde voeding, de juiste kruiden die het virus aanpakken, voeding en suppletie om te ontgiften, oefeningen om je zelfhelend vermogen te versterken en hulp van mij. Heb je vragen neem contact met mij op.

Hartegroet

Silvia Hoevenaar

Start vandaag je gezondheidsreis

Start vandaag je holistische gezondheidsreis

Gerelateerde berichten

De Helende Kracht van DMSO

De Helende Kracht van DMSO

Een wondermiddel van de natuur Kan je je voorstellen dat een extract van een boom een van de meest krachtige healers is van deze tijd? Dimethyl sulfoxide, of DMSO, heeft zich ontwikkeld tot een baanbrekend therapeutisch middel met tal van mogelijke voordelen. Van...

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes Het fysieke aspect wordt veroorzaakt door een onvoldoende afscheiding van insuline door de alvleesklier, die geen suiker op voldoende niveau in het bloed kan handhaven. Er is dus een overschot aan suiker in het bloed, maar het bloed...

De Essentie van Plasma Healing

De Essentie van Plasma Healing

De essentie van plasma healing In het schitterende rijk van holistische genezing ontsluiert Nikola Tesla de mysterieuze wereld van plasma healing, een fascinerend domein waarin energie en welzijn samensmelten. Zijn reis begon met een diepgaande fascinatie voor de...