De geneeskracht van Kattenklauw – Catsclaw

De Kattenklauw is echt een super kruid om bij heel veel dingen in te zetten. Hij groeit in Zuid Amerika in het Amazone gebied. Het is een favoriete kruidenremedie van de Peruviaanse medicijnmannen en vrouwen om darmziekten, wondheling, urine infecties, ontstekingen, maagklachten, tumoren en algehele zwakte mee te behandelen. 

In 1976 is er op de afdeling van de Farmacologie aan de universiteit in Lima een onderzoek gestart naar de werkzame stoffen, naar aanleiding van een genezing van iemand met terminale kanker, na dagelijkse inname gedurende 6 maanden lang van Kattenklauw. Ook Klaus Keplinger heeft in Oostenrijk onderzoek gedaan naar de positieve effecten van Kattenklauw op HIV en Aids en zag ook daarbij positieve resultaten. 

Kattenklauw heeft een groot arsenaal aan geneeskrachtige effecten en is een must bij het gebruik van virale infecties, parasieten, schimmels en spijverteringsklachten. 

 

 

 

Voordelen van de Kattenklauw 

Weerstandsverhogend – Het immuunsysteem wordt met 50% verbeterd, omdat de T-lymfocyten en B-lymfocyten vermeerderen, die als natural killercellen aan de slag gaan. Het verbetert het specifieke en niet specifieke afweersysteem. Daarnaast ook een toename van de macrofagen om indringers te voorkomen, en zelfs DNA virussen. 

Ontstekingsremmend – wondinfecties, acne, zweren, artritis, reuma, artrose, fibromyalgie

Antipathogeen – voorkomt en aanpakken van bacteriële, virale, parasitaire en schimmel infecties ( Epstein Barr, Pfeiffer, HIV, Herpes, Gonorroe, klierkoorts, Lyme, Candida) 

KNO infecties in keel, neus oren, griep, luchtwegaandoeningen

Anti Allergisch – normaliseert het immuunsysteem bij allergieën en auto-immuunreacties, astma, hooikoorts

Immuunmodulerend – balanceert het immuunsysteem 

Spijsverteringsverbetering – reinigt de darmen en verbetert de darmflora

Anti-mutagene werking – Remt ontstaan en vermenigvuldiging van kankercellen. 

Anti-trombotisch – bloedverdunnend, vermindert dat bloedplaatjes gaan plakken aan elkaar. Vasodilaterend, verbeterd doorbloeding in vaten. 

Bloeddrukverlagend

Antioxidante werking 

Adaptogeen – verhoogt aanpassingsvermogen van lichaam 

Ontgiftend, bloedzuiverend, vochtafdrijvend

Maag darmklachten – gastritis, crohn, colitis ulcerosa, divertikulitis, leaky gut, spastische darm, maagzweer, IBS, PDS, fistels, aambeiden. 

Zelfs bij hoge dosis is er een lage toxiciteit van de Kattenklauw. Het is alleen niet aan te raden te nemen als je zwanger bent, een orgaandonatie hebt gehad, als er immuunonderdrukking nodig is, of kinderen onder de 3 jaar. Ook bij diverse medicatie (bloeddrukverlagend, bloedverdunnend, bij hemofilie en immuunonderdrukkende) is het niet aan te raden, neem daarvoor eerst contact met je arts op.  

 

 

Als je zelf meer wilt leren hoe jij dit geweldige kruid kunt gebruiken in een alchemistische elixer of het zelf maken van capsules? Dan kan je mee doen met een workshop, waar ik jou leer hoe je dit kruid het beste kunt gebruiken aan de hand van jouw klachten. Neem het heft weer in eigen handen en leer wat je allemaal kan doen. Ga zelf aan de slag met het maken van kruiden capsules zodat het je enorm veel geld scheelt in de toekomst. 

Groeten

Silvia 

workshop kruiden capsules maken
De collectieve vrouwelijke wond

De collectieve vrouwelijke wond

Dit is de wond van het niet zichtbaar durven zijn, het onzeker zijn over je eigen kracht. Het niet genoeg geloven in je talenten die je hebt en geen grenzen aan durven geven. Het is een chronisch gebrek aan zelfliefde.Het is een diepe energetische wond, die vele...

Lekkende darmsyndroom

Lekkende darmsyndroom

Gezond blijven heb je voor een groot deel zelf in de hand Wanneer je een beetje weet hoe je mind en spijsvertering werkt, dan kan je voor een groot deel zelf beslissen of je gezond blijft of ziek wordt. Stressmanagement en juiste voeding kan het verschil maken tussen...

Symptomen van een burn-out & een herstelplan

Symptomen van een burn-out & een herstelplan

  Symptomen van een burn-out & herstelplan Bij een burn-out is er sprake van sterke heftige lichamelijke, emotionele en psychische klachten. De gevoelens van vermoeidheid en uitputting staan sterk op de voorgrond maar ook de andere klachten kunnen zeer hevig zijn....

Het mysterie van ons DNA

Het mysterie van ons DNA

Het mysterie van ons DNA Ons DNA is veel mysterieuzer dan wij zelf beseffen of wat ons wordt vertelt door de reguliere wetenschap. Er wordt natuurlijk verteld dat we 'junk' DNA hebben, wat natuurlijk niet echt afval is, maar DNA wat nog niet geactiveerd is. In dit...

Lekkende darmsyndroom

Lekkende darmsyndroom

Gezond blijven heb je voor een groot deel zelf in de hand Wanneer je een beetje weet hoe je mind en spijsvertering werkt, dan kan je voor een groot deel zelf beslissen of je gezond blijft of ziek wordt. Stressmanagement en juiste voeding kan het verschil maken tussen...