In dit artikel lees je wat laaggradige ontstekingen zijn, wat het veroorzaakt en wat je eraan kunt doen.

Laaggradige ontstekingen zijn een stille vorm van ontstekingen in het lichaam die vele klachten veroorzaken. Een ontsteking die je niet altijd hoeft door te hebben en chronisch is. Het is een sluimerende situatie die na jaren de veroorzaker is van vele welvaartsziekten zoals hart en vaat ziekten, diabetes, darmziekten en kanker.

Het voorkomen en ook genezen kan door een gezonde levensstijl aan te houden en om regelmatig te detoxen. De oplossing ligt niet in een pil, maar in de aanpassing die je zelf kunt doen wat het heeft veroorzaakt.

Dit is voor velen natuurlijk, best lastig, zwaar of ontdenkbaar, maar het is echt mogelijk. De meeste mensen willen liever niet hun vetrouwde levensstijl omgooien om gezonder te gaan leven, want het lekkere eten is nogal ‘verslavend’ en dat is nou eenmaal de ‘Westerse’ manier van eten, wat die ontstekingen geeft. Zoals veel bewerkte voeding, teveel omega 6 en 9 en suikers. Maar wil je van je klachten af, is een aanpassing daarin belangrijk en essentieel.

 

“Food has the power to heal us. It is the most potent tool to prevent
and treat many of the chronic diseases”

De oorzaken van ontstekingen

Zoals ik al zei, komt het voornamelijk door het Westerse dieet, waarin er een onbalans ontstaat in PH waarde (zuur-base), verkeerde vetzuurratio, teveel suikers, bewerkte voeding en te weinig verse en gezonde voeding. Hierdoor ontstaan ook de Westerse ziektes die vallen onder diabetes, overgewicht, hart een vaatziekten, hoge bloeddruk etc.
Wat een aantal belangrijke oorzaken zijn:

Chronische stress draagt bij aan ontstekingen, doordat de darmbacteriën en vele andere processen uit balans gaan

Overgewicht – vet rond de buik en vooral de lever, maakt stoffen aan die ontstekingen bevorderen en de werking van de organen verminderen en zijn daarmee schadelijk. De balans wordt verstoord tussen ontstekingsremmende en ontstekingsbevorderende stoffen. Een vette lever kan zijn filterende werk minder goed aan en kan gaan verharden en kan gaan ontsteken.

Een lekkende darm wat eigenlijk een hyperpermeabele darm is, of voedselallergieen, voedselintoleranties zorgen voor ontstekingen in het lichaam. Dit is gekomen, door het eten van verkeerde dingen, stress en veel gifstoffen in de darmen.

Een hoge bloedsuikerspiegel veroorzaakt door het eten van snelle koolhydraten en/of insulineresistentie. Teveel suikers zorgen ook voor ontstekingen in het lichaam, wat uiteindelijk een risico is voor diabetes en hoge cholesterol (wat werkt als een bescherming van de ontstekingen)

Weinig bewegen zorgt voor meer ontstekingen in het lichaam

Teveel gifstoffen in je lichaam die zich ophopen en voor ontstekingen zorgen. Denk aan medicijnen, zware metalen, glyfosfaat, e-nummers, schoonmaakmiddelen etc. Een goede detox is hier belangrijk.

Wat zijn de klachten?

In de beginfase heb je nog niet door dat je  laaggradige ontstekingen hebt in je lichaam. Je kan wat moeier zijn als normaal, omdat je immuunsysteem harder moet werken om dat aan te pakken. In het begin zullen het vage klachten zijn. Chronische klachten ontstaan als je een lange tijd vage klachten hebt en waardoor je immuunsysteem steeds zwakker wordt om het aan te pakken als je je levensstijl niet aanpast.

Voorbeelden van klachten die veroorzaakt of verergerd kunnen worden door laaggradige ontstekingen zijn:

Aderverkalking
Allergieën
Alzheimer
Astma
Auto-immuunziekten (ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, MS, reumatische artritis, Hashimoto, Graves, alopecia areata, lupus, vitiligo, psoriasis, vasculitis)
Beroerte

Botontkalking
Bronchitis
Chronische pijn
COPD
Depressie
Diabetes type 2
Hartproblemen
Hoge bloeddruk
Vochtophopingen

Hoge cholesterol
Libidoproblemen
Erectiestoornissen
Neuropathie
Kanker
Nierfalen
Parkinson
PCOS
Retinopathie
Reuma

Hoe kan je dit meten?

Via een darmscreening kan je erachter komen of je laaggradige ontstekingen hebt in je lichaam, of pathogenen die je ontstekingen geven, of wellicht wel een lekkende darm, die zorgt voor alle ontstekingen in je lichaam. De test meet nog veel meer en met deze test kan je gerichter aan het werk, omdat je weet wat er uit balans is. 

 

DARM THERAPIE SCREENING

 

Wat kan je zelf doen?

Zelf heb je veel in de hand om jouw lichaam weer gezond te maken en ontstekingen te verminderen en zelfs te laten verdwijnen. Daar dien je wel een aanpassing in te maken in je levensstijl, want er is geen magic pil. Terug naar de oorzaak waarom het is gaan ontsteken, dat helpt je van de problemen af. Anders komt het weer terug. Medicijnen brengen je verder van huis, dat is symptoombestrijding, en je krijgt er gratis bijwerkingen bij en dit lost niets op, je onderdrukt de symptomen en aan de oorzaak wordt niets gedaan, waardoor er ergens anders weer een probleem verschijnt.

Wat je zelf kunt doen zijn de volgende dingen:

 Een zuur / base dieet en daar een balans in vinden

Ademwerk helpt bij ontstekingen

Meer gaan sporten

Medicinale paddenstoelen

Zorgen voor een goede darmgezondheid

Stressmanagement

Vetzuurratio verbeteren

Doe een goede detox (binnenkort via Key To Health)

 

 

 

 

Supplementen

Natuurlijk zijn er een scala aan supplementen die jou gaan helpen met het verminderen van ontstekingen, zoals omega 3, kurkuma, kruiden, vitamines, probiotica en medicinale paddenstoelen bijvoorbeeld. Maar het is altijd een totaalplaatje wat je dient te gaan doen. Ook je voeding aanpassen, detoxen, stressmanagement en dan ook werken met supplementen. Het een kan niet zonder het ander om echt van je problemen af te komen. En dat kan echt, zelfs bij erge darmproblemen zoals Colitis Ulcerosa bijvoorbeeld.

darmgezondheid
.

Wil jij weer gezond worden?

Ik help je graag met jouw heling door je te ondersteunen met de juiste tools en tips met alle aspecten die hierin belangrijk zijn. Een goede balans in voeding wat je helpt, stressmanagement, advies in supplementen zoals paddenstoelen, vitamines, mineralen, en probiotica. Maar vooral wat er bij jou nodig is en waar je baat bij gaat hebben. Met ondersteuning kom je verder en geef je niet op! Door nu aan de slag te gaan krijg je weer je energie terug en kan je echt van je klachten afkomen. Vele ziektes zijn omkeerbaar door een aanpassing in levensstijl.

 

Start vandaag je holistische gezondheidsreis

Gerelateerde berichten

De Helende Kracht van DMSO

De Helende Kracht van DMSO

Een wondermiddel van de natuur Kan je je voorstellen dat een extract van een boom een van de meest krachtige healers is van deze tijd? Dimethyl sulfoxide, of DMSO, heeft zich ontwikkeld tot een baanbrekend therapeutisch middel met tal van mogelijke voordelen. Van...

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes Het fysieke aspect wordt veroorzaakt door een onvoldoende afscheiding van insuline door de alvleesklier, die geen suiker op voldoende niveau in het bloed kan handhaven. Er is dus een overschot aan suiker in het bloed, maar het bloed...

De Essentie van Plasma Healing

De Essentie van Plasma Healing

De essentie van plasma healing In het schitterende rijk van holistische genezing ontsluiert Nikola Tesla de mysterieuze wereld van plasma healing, een fascinerend domein waarin energie en welzijn samensmelten. Zijn reis begon met een diepgaande fascinatie voor de...