Mycotherapie

Wat is mycotherapie

 

Mycotherapie is een therapie met het gebruik van extracten uit medicinale paddenstoelen, om het immuunsysteem te moduleren. Ontdek de kracht van de natuur, wat al duizenden jaren zijn effecten heeft bewezen in de Chinese geneswijze!
Bepaalde stoffen uit paddenstoelen die gebruikt worden (bekend als betaglucanen), kennen een ondersteundende werking op lichaam en geest, dit is aangetoond in divers klinisch onderzoek. In China, Japan en Korea is mycotherapie al vele duizenden jaren een onderdeel van de traditionele geneeskunde

Inmiddels bestaat er wereldwijd zeer veel medisch onderzoek waarin de werking van bepaalde paddenstoelen en stoffen wordt bevestigd. De Westerse geneeskunde is recent geïnteresseerd geraakt doordat men op zoek is naar nieuwe stoffen met medicinale eigenschappen. De wijdverbreide toepassing van mycotherapie in veel Aziatische landen, ook op het gebied van kanker, heeft de belangstelling doen groeien. Bekende stoffen zijn bijvoorbeeld polysacchariden waaronder beta-glucanen, maar ze bevatten ook mineralen, vitamines, anti-oxidanten en triterpenen. 

Ervaar weer balans in lichaam en geest

Ervaar de kracht van de natuur en een eeuwenoud recept uit de Chinese geneeswijze. Door een aantal maanden dagelijks met medicinale paddenstoelen te werken, breng je de balans terug (homeostase) in je lichaam. Deze paddenstoelen zijn niet te verwarren met psychedelische paddenstoelen. Maar paddenstoelen met een werking op het immuunsysteem. Wil je meer weten vraag dan even naar de onderzoeken per klacht en dan kan je die inzien. Deze onderzoeken tonen aan wat paddenstoelen kunnen doen op gezondheid

Kanker (1) (2)

Darmklachten (3) 

De medicinale paddenstoelen waarmee ik werk:

  • Cordyceps sinensis
  • Agaricus blazei
  • Hericium erinaceus (Lion’s mane)
  • Lentinula edodes (Shiitake)
  • Coriolus versicolor (Turkey Tail)
  • Poria cocos
  • Ganoderma lucidum (Reishi)
  • Inonotus obliquus (Chaga)
  • Maitake

Effecten van medicinale paddenstoelen

 

Aangezien medicinale paddenstoelen meer dan 130 bewezen effecten hebben op het lichaam, kan je het ook op alle ziektebeelden inzetten. Betaglucanen die hechten zich aan witte bloedcellen en ze stimuleren om pathogenen te zoeken en te vernietigen. Je lichaam heeft al natuurlijke afweercellen die B-cellen en T-cellen worden genoemd, en tientallen onderzoeken tonen aan dat zodra β-glucanen in je systeem zitten, ze deze killercellen activeren en versterken. Dus hoe meer β-glucanen je in je lichaam hebt, hoe sterker je immuunsysteem. En bovendien reguleren β-glucanen van nature je cytokineproductie, zodat ze niet ‘overbelast’ raken en een gevaarlijke cytokinestorm veroorzaken.

Door te werken met deze paddenstoelen moduleer jij je immuunsysteem! Dit superfood bevat extreem grote hoeveelheden βetaglucaan.

Bèta-glucanen kunnen ook een overactief immuunsysteem normaliseren (de oorzaak van allergieën en veel auto-immuunziekten; bijv. reuma, Lupus en psoriasis) – dit kan worden vergeleken met het blokkeren van receptoren die zonder reden openstaan, en ze alleen opnieuw openen wanneer dat nodig is. Daarnaast hebben bètaglucanen volgens onderzoek ook een positief effect op de normalisatie van cholesterol.

Indirect, dit betekent dat het ook een positief effect kan hebben op hoge bloeddruk en algemene cardiovasculaire gezondheid. De ondersteuning die men kan krijgen door dagelijks een medicinale paddenstoelenextract te nemen, is dus aanzienlijk; je helpt het lichaam om een gezond evenwicht te bewaren. Deze balans is wat bekend staat als ‘homeostase‘.

Herstelt leverschade
Herstelt nierschade
Hart en vaatziektes
Verlaagt cholesterol
Darmziektes
Huidziektes
Diabetes
Epilepsie

Onstekingsremmend
Zenuwherstellend
Ontgiftend
Immuunmodulerend
Libido verhogend
Anti-schimmel
Antiviraal
Anti-aging

Energieverhogend
Vochtafdrijvend
Anti-oxidant
Pre en probiotica
Verbetert cognitie
Antidepressiva
Verbetert luchtwegproblemen
Anti-tumor

Medicinale paddenstoelen met  recept vanuit de TCM

 

Ik werk met mycotherapie kwalitatieve  paddenstoelen die zijn samengesteld door de World Federation of Chinese Medicin en artsen aan de Universiteit van Beijing. De persoon die deze samenstelling met hun heeft samengesteld, heeft 5 jaar voor het Ministerie van Gezondheid gewerkt in China en kan daardoor de zuivere TCM recepten en kwaliteit garanderen. Vanuit de Traditionele Chinese geneeswijze wordt er ook met bepaalde combinatie paddenstoelen gewerkt en daardoor heeft het een synergetische werking op elkaar. De afgelopen jaren hebben we vele mensen hiermee geholpen die weer gezond zijn geworden, en ook mensen die al 10 jaar liepen met hun klachten zijn nu klachten vrij.

 

Mijn werkwijze

 

Hoe ik te werk ga met mycotherapie is dat je een anamnese krijgt waarin ik kan zien wat je klachten zijn en wat je er al aan doet.
Aan de hand van jouw antwoorden stel ik een behandelplan op, met de soorten paddenstoelen die nodig zijn voor jouw situatie en welke dosis. Deze dosis is essentieel om het gewenste effect te behalen. Daarnaast kijk ik ook met jou waar je aanpassingen kan doen in mindset en voedingspatroon. Zonder de oorzaak aan te pakken waarom je de klachten hebt gekregen is de kans er zeker dat het weer terugkomt. Ik werk niet symptomatisch maar kijk naar de oorzaak, zodat jij van binnenuit kunt helen. 

Ervaringen van anderen met mycotherapie

Herseninfarct ( CVA ) 

Mijn moeder heeft in 2014 een zwaar CVA doorgemaakt. Na een paar jaar van revalideren, zijn wij ook andere vormen van geneeskunde uit gaan proberen. We merkten namelijk dat de vooruitgang minimaal was geworden.
Een natuurgeneeskundige geeft mijn moeder nu meer dan een jaar therapie en Terracotta capsules. Sinds de behandelingen en het innemen van Terracotta Rockstar, Superbrain en Immunity, is er duidelijk vooruitgang te bemerken.
Mijn moeder is alerter, het lukt haar beter na te spreken en ook correct antwoord te geven of iets uit zichzelf te zeggen.
Ook is er lichamelijke vooruitgang zoals meer uithoudingsvermogen en een betere doorbloeding.
Wij zijn ontzettend blij met deze resultaten! De kwaliteit van mijn moeders leven wordt zo toch nog verbeterd.

Van haar Natuurgeneeskundige:
Haar natuurgeneeskundige vertelde dat mevrouw indertijd in een rolstoel bij haar binnenkwam en toen niet kon spreken behoudens het maken van enige geluiden. Nu kan ze al een stuk beter lopen met een wandelstok en is haar spraakvermogen terug aan het komen.

Divertikulitis

Na ruim 9 jaar met allerlei onderzoeken, vele medicijnen en nagenoeg elke dag en nacht met pijn te hebben gelopen voel ik mij nu super!! Door de korte nachten (door de pijn) raak je uitgeput, en dat is wat je als ondernemer natuurlijk niet kan gebruiken. Drie maanden samen met Silvia van Key To Health gewerkt om mijn darmflora weer op peil te krijgen door medicinale paddenstoelen en vitaminen hierdoor voel ik mij een totaal ander mens!! Het is (zeker in het begin) erg zwaar geweest door de voeding die ik moest aanpassen… maar zo enorm de moeite waard!!! Bijkomend voordeel is dat ik 13 kilogram ben afgevallen, maar het grootste voordeel is de bevrijding van die helse pijn…… en ik slik nu helemaal geen medicijnen meer!!! Mijn nachten zijn heerlijk rustig ik slaap heerlijk, en dat geeft natuurlijk weer energie! Ik heb nu een geheel ander eet patroon wat (en geloof zelf niet dat ik dit ooit zou opschrijven) nog eens enorm lekker is ook! In het begin moet je daar natuurlijk echt wel je weg in vinden, maar na verloop van tijd ben je (en je gezin) daar ook weer aan gewent. Daarbij wordt je natuurlijk gesteund met adviezen en tips van Silvia. 

Hans

Super snel herstel na zware operatie

Een aantal maanden geleden werden er een aantal zeer grote vleesbomen in mijn baarmoeder geconstateerd. Dit resulteerde in vermoeidheid en veel bloedingen.
In eerste instantie is een baarmoederbesparende operatie gedaan maar helaas verhielp dit de klachten niet. De overgebleven vleesbomen waren zelfs groter geworden en hadden de grote van een sinaasappel. Een tweede operatie werd dus gepland om de baarmoeder te verwijderen. Een week of drie voor de operatie rade een dame die de Terracotta pillen gebruikt mij aan om er ook mee te beginnen. Ik begon met 3×1 Rockstar en Immunity en voerde de dosering rond de dagen van de operatie op naar 3×3. Twee weken na de operatie ben ik terug gegaan naar 3×1. Ondertussen is het 5 weken geleden en ik voel me als de oude. Mijn energiepeil is beter dan dat het in lange tijd is geweest en volgens mijn opererende arts was ik zeer snel en sterk op de been !! Ik ben dus fan van Terracotta. Keep up the good work

Femke

Athletics Performance 

Ik ben werkzaam in de stad Londen en doe aan een mix van cardio- en krachttraining in mijn plaatselijke sportschool. Vaak voelde ik me uitgeput en werd ik aanbevolen om Rockstar van Terracotta TCM om mij energie te geven, vooral voor het trainen. Ik neem  ‘s morgens en’ s avonds elke dag een capsule  en neem een hogere dosering op de dagen dat ik naar de sportschool ga. Sinds ik deze capsules neem , heb ik gemerkt  dat ik veel minder vermoeid ben, ik kan nu meer intensievere training aan en werk met zwaardere gewichten , en met meer herhalingen. Ik kan dit product iedereen aanraden die zich vermoeid en uitgeput voelt . Je zult merken dat Rockstar je de energie en het uithoudingsvermogen geeft van iemand die 10 jaar jonger is dan jezelf.

Imran

Collagene colitis

Na vele jaren ernstige problemen door Collagene Colitis te hebben ondervonden is er voorspoedig herstel opgetreden na het gebruik van een kuur van medicinale paddenstoelen , en wel uit de serie van Terracotta aanbevolen door Silvia van Key To Health 

Cor

Wil je jouw zelfhelend vermogen versterken? Boek dan een mycotherapie consult