Kurkuma thee als booster voor je gezondheid

Kurkuma wordt al duizenden jaren gebruikt voor de geneeskrachtige eigenschappen, vooral voor de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. In veel landen wordt het vooral toegevoegd aan curries, maar kurkumathee een snelle en effectieve manier om alle gezondheidsvoordelen te benutten. Ook al is de kleur best fel, het heeft een zachte smaak.

Alle ingrediënten in deze thee hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Ze hebben elk een overvloed aan andere gezondheidsvoordelen.

De ingrediënten zijn: kurkuma, zwarte peper, extra vierge olijfolie, honing en groene (matcha) thee.

Hoewel een ontsteking in je lichaam een essentieel proces is, omdat het de manier is waarop je lichaam je beschermt, is het schadelijk als het chronisch wordt. Als het goed werkt, maakt je lichaam meer witte bloedcellen en cytokinen aan om infecties te bestrijden. Wanneer chronische ontstekingen optreden, kan dit leiden tot langdurige schade en ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes. Daarom is het eten van ontstekingsremmende voedingsmiddelen belangrijk om het evenwicht te bewaren.

Gezondheidsvoordelen van kurkuma

Curcumine is de belangrijkste werkzame stof in kurkuma, die verbazingwekkende ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het is om deze reden gebruikt om reumatoïde artritis te behandelen. Andere medicinale voordelen zijn dat het helpt bij de gezondheid van het hart en dat het sommige effecten van hartaandoeningen behandelt. Curcumine is ook erkend als een anticarcinogeen en beschermt dus tegen kanker.

Als je diabetes hebt of bloedverdunners gebruikt, moet je met je arts overleggen of kurkuma invloed kan hebben op jouw medicatie.

Gezondheidsvoordelen van zwarte peper

Zwarte peper moet worden toegevoegd aan elk drankje of gerecht als je kurkuma gebruikt, omdat peper helpt bij het opnemen van curcumine met maar liefst 2.000% dankzij de piperine. Deze organische verbinding, piperine, is nuttig bij het bestrijden van ontstekingen.

Zwarte peper biedt ook extra gezondheidsvoordelen, zoals het ondersteunen van de hersenfunctie, het verbeteren van de bloedsuikerspiegel, het verlagen van cholesterol, het vertragen van de groei van kankercellen en het verbeteren van de darmgezondheid.

Gezondheidsvoordelen van extra vierge olijfolie

Het is geen geheim dat het mediterrane dieet gezond is en dat er de afgelopen jaren veel aandacht aan is besteed. Olijfolie is een van de belangrijkste ingrediënten die dagelijks in keukens in mediterrane diëten worden gebruikt. De gemiddelde persoon in Spanje nuttigt bijvoorbeeld elk jaar 13 liter olijfolie, terwijl de gemiddelde persoon in de VS slechts 1 liter per jaar gebruikt.

Het meeste vetzuur in olijfolie is oliezuur, dat ontstekingen vermindert. Extra vierge olijfolie is de beste kwaliteit en je zou wat meer moeten uitgeven om dit in je dieet op te nemen. Behalve dat het ontstekingsremmend is, heeft het nog tal van andere gezondheidsvoordelen. Het is bewezen dat het consumeren van meer olijfolie het risico op hartaandoeningen, een beroerte, het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer, diabetes type 2 en kanker verlaagt.

Gezondheidsvoordelen van honing

Honing bevat ontstekingsremmende flavonoïden. Honing is ook antibacterieel en antimicrobieel. Het kan helpen beschermen tegen een breed scala aan gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, beroertes, kanker en oogproblemen.

Gezondheidsvoordelen van groene thee

Voor dit recept ga ik matcha gebruiken, groene theeblaadjes in poedervorm. Je kunt desgewenst groene theeblaadjes of een zakje groene thee gebruiken, hoewel matcha naar verluidt veel meer antioxidanten bevat dan gewone groene thee, evenals extra calcium en eiwitten. Hoe dan ook, groene thee is nog steeds erg voedzaam.

Groene thee is ontstekingsremmend en het is bewezen dat het mensen met ontstekingsziekten ten goede komt. Het kan ook diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker helpen voorkomen.

darmgezondheid
.

Start vandaag je holistische gezondheidsreis

Gerelateerde berichten

De Helende Kracht van DMSO

De Helende Kracht van DMSO

Een wondermiddel van de natuur Kan je je voorstellen dat een extract van een boom een van de meest krachtige healers is van deze tijd? Dimethyl sulfoxide, of DMSO, heeft zich ontwikkeld tot een baanbrekend therapeutisch middel met tal van mogelijke voordelen. Van...

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes Het fysieke aspect wordt veroorzaakt door een onvoldoende afscheiding van insuline door de alvleesklier, die geen suiker op voldoende niveau in het bloed kan handhaven. Er is dus een overschot aan suiker in het bloed, maar het bloed...

De Essentie van Plasma Healing

De Essentie van Plasma Healing

De essentie van plasma healing In het schitterende rijk van holistische genezing ontsluiert Nikola Tesla de mysterieuze wereld van plasma healing, een fascinerend domein waarin energie en welzijn samensmelten. Zijn reis begon met een diepgaande fascinatie voor de...