Schüssler Celzouten

In balans met Schüssler Celzouten

Met Schüssler Celzouten kan je meer levenskracht krijgen en je zelfhelend vermogen vergroten

Mineralen zijn essentieel voor het leven en kunnen niet worden gesynthetiseerd door het lichaam en moeten dus uit de voeding gehaald worden. Interessant genoeg is de werking en opname van vitamines ook minder goed bij iemand die een mineralentekort heeft.
Tegenwoording is het mineralengehalte van onze voeding opvallend verminderd, waardoor een mineralendeficiëntie steeds vaker voorkomt in onze maatschappij. Overmatig gebruik van vochtafdrijvers zoals koffie, medicatie, enzymdeficiënties, stress en ongezonde voeding, lijken tevens verantwoordelijk te zijn voor toegenomen mineralentekorten op cellulair niveau.

 

Cel-communicatie via mineralen

 

De celzouten suppletie is gebaseerd op het vitaal belang van mineralen, voor het goed functioneren van het lichaam en geest. Dr Schussler geloofde dat een tekort aan mineralen een gemeenschappelijk kenmerk is van ziekte, en dat ziekten genezen kunnen worden door het herstellen van het tekort aan mineralen op cellulair niveau.

En op het moment een celzout ontbreekt, dan slaag je er niet in om volledig tot vitaliteit te komen. Het gaat er dan om, om een evenwichtige verhouding van de benodigde celzouten in te nemen. 

Hoe groter het te kort van een celzout is, des te meer belast en ziek kan je daarvan zijn. De juiste type en dosis hierin is essentieel voor het gewenste effect. 

De celzouten van dr. Schüssler bevatten verdunde mineraalzouten die de cellen direct opnemen. Vandaar de naam celzouten.

Dr. Schüssler deed veel onderzoek naar de verschillende mineralen in het menselijk lichaam en ontdekte twaalf onmisbare mineralen of mineraalzouten. Daar kwamen later nog vijftien bij. Elke celzout heeft dan ook een eigen nummer gekregen. Zijn ontdekkingen worden nu nog in verschillende therapieën toegepast. De zouten zijn verwerkt in kleine tabletjes die gemakkelijk via het mondslijmvlies opgenomen worden.

schussler celzouten therapie

Verschil mineralen en celzouten

 

De moleculen van de celzouten zijn door een verdunnings/verwrijvingsproces geisoleerd en fijn verdeeld, waardoor het veel beter wordt opgenomen in de cellen, ook wordt het door de verdunning veel beter via het mondslijmvlies opgenomen. Het voordeel daarvan is dat de celzouten niet via de maag hoeven worden opgenomen, waar de maagzuren de opname kan verhinderen.
Ook is er bij celzouten geen overdosering mogelijk en bij grondstoffelijke mineralen kan overdosering wel schadelijk zijn. Bijvoorbeeld kan teveel calcium nierstenen veroorzaken.
Vaak worden de grondstoffelijke mineralen ook niet goed opgenomen, tot dat er celzouten aan te pas komen die de opname verbeteren.  Grondstoffelijke mineralen hebben celzouten nodig, maar celzouten kunnen het werk doen zonder grondstoffelijke mineralen. 

Wil jij minder klachten, je zelfhelend vermogen versterken

en meer levenskracht hebben?

leren leven in flow