Sound Healing

Sound Healing

 

Sound Healing is al duizenden jaren een integraal onderdeel van de menselijke beschaving. We leven in een vibrerend universum waar materie niet bestaat. Alles wat we voelen, zien en aanraken is pure energie, kleine stukjes energie die we deeltjes noemen, vibrerend volgens de wetten van het Universum. Lees hier meer over kwantumfysica.

Het basisprincipe van sound healing is het concept van resonantie (alles heeft een unieke frequentie)
Het hele universum bevindt zich in een staat van vibratie. Dit omvat menselijke wezens. Elk orgaan, cel, bot, weefsel en vloeistof van het lichaam, en de elektromagnetische velden die het lichaam omringen, hebben een gezonde trillingsfrequentie.
Als we niet resoneren met een deel van onszelf of onze omgeving, worden we dissonant. Het resultaat is dat onze natuurlijke gezonde frequentie, een frequentie wordt die uit balans raakt, waardoor ziekte ontstaat.

Onze frequentie gaat uit balans door chronische stress, ongezonde voeding, straling (elektro magnetische straling, magnetron, bestraling bij ziekte) gifstoffen en opgekropte zware emoties. Emoties zoals verdriet, frustratie, boosheid, onmacht en jaloezie.

Sound Healing is de toepassing van helende frequenties op de fysieke en subtiele energievelden rond het lichaam. Deze genezende of therapeutische frequenties en geluiden worden geleverd via instrumenten zoals stemvorken & Tibetaanse klankschalen. 

Wat zijn de effecten van sound healing?

De sound healing sessie kan verschillende effecten hebben op jou. Ook als je moeite heeft met ontspannen, zorgen de zuivere trillingen ervoor dat je vanzelf ontspant.

Heb je wel eens gehoord van het water experiment van Masaru Emoto?
Daarin werd aangetoond, wat emoties doen met de moleculen van water.
Maar ook wat muziek frequenties hadden op water. Emoties en muziek hebben beide bepaalde frequenties, als dat met een bepaalde intentie in ons lichaam gaat (wij bestaan ook een groot gedeelte uit water) heeft dat een groot effect op onze cellen in het lichaam. Bij een zuivere en hoge frequentie en intentie resoneren alle cellen weer met elkaar. De Tibetaanse klankschalen die op en om je lichaam heengezet worden, zijn van 7 zuivere metalen. Dit heeft een groter effect op het welzijn, dan dat de klankschalen minder soorten metalen bevat.

Zie ook hier de blog over sound healing

Effecten sound healing:

 

* Diepe ontspanning

* Vermindert pijn

* Vermindert stress

* Verlaagt bloeddruk

* Verbetert slaap

* Versterkt zelfhelend vermogen

* Verhoogde frequentie in lichaam

* Vermindert angsten & depressie

Hoe gaat een sessie?

 

Een sessie wordt gegeven op een massage bank en je krijgt diverse klankschalen op en om je heen. Eerst wordt er een korte intake gedaan om te weten wat je klachten zijn zodat de sessie daarop aangepast kan worden.

Je kunt al je kleding aanhouden en je hoeft alleen maar te liggen. De rest gaat vanzelf. Het beste is om daarna niets actiefs te plannen, omdat je in een diepe ontspannen staat bent. En zeker even nodig hebt om weer te landen.

 

Wil je een sound healing sessie ervaren? Boek een sessie en geniet van de klanken

‘The natural healing force within each of us,

is the greatest force in getting well’

– Hippocrates –

    “If you want to understand the Universe,

    think in terms of energy, frequency & vibration”

    – Nikola Tesla –