Zelfhelend Vermogen

Zelfhelend vermogen activeren

 

 Je bent krachtiger dan je beseft en je kunt meer dan je denkt

Je lichaam heeft het vermogen zichzelf te helen. Hoe zorg je ervoor dat jij met je leefstijl dit proces niet voor de voeten loopt? Jouw lichaam weet ontzettend goed wat het moet doen. Door je leefstijl (voeding, stress en beweging) programmeringen, overtuigingen, wereldbeeld en denkwijze wordt je immuunsysteem aangetast. De kunst is om je lijf de gelegenheid te geven dit vermogen van zelfhelend vermogen maximaal te benutten.

Stress en opgekropte emoties zijn een grote oorzaak van waarom je ziek wordt. De functies in het lichaam worden er door ontregeld en bij chronische stress leidt dat tot vervelende kwalen. Heling begint bij de bewustwording waarom we ziek zijn geworden en een complete kijk op de oorzaken. Door de oorzaken aan te passen activeer je weer het zelfhelend vermogen. Alle aspecten worden daarin meegenomen. En het enige wat daarin van belang is, is de bereidheid om te veranderen.

De epigenetica heeft aangetoond, dat bijna alle ziektes ontstaan door onze levensstijl. Negatieve gedachten, negatieve emoties en stress kunnen je DNA veranderen. Of je glas halfvol of halfleeg is, bepaalt een hoop in jouw lichaam. De mate van flexibiliteit en hoe je tegen dingen aankijkt is de grote factor in gezondheid. Daarnaast is voeding, beweging, ontspanning en hoeveelheid gifstoffen die je binnen krijgt, natuurlijk ook erg van belang.

De oplossing voor zelfhelend vermogen zit hem niet in de symptoombestrijding, maar in de oorzaak aanpakken en je levensstijl veranderen. Dan is de kans groot dat je weer gezond wordt. Dit kan op verschillende manieren, maar door eerst te kijken waar blokkades door komen, kan je inzicht krijgen in wat er nodig is om aan te werken en aan te passen.

 

Ontstaan van blokkades

 

Mentale blokkades

Stress

Trauma

Geen rust nemen

Negatief zelfbeeld

Negatief wereldbeeld

Niet kunnen loslaten

Leven vanuit weerstand

Lichamelijke blokkades

Stress 

 Trauma

Opgeslagen emoties

Teveel gifstoffen

Ongezonde voeding

Geen lichaamsbeweging

Oppervlakkige ademhaling

Energetische blokkades

 Stress

Trauma

Straling

Niet gegrond zijn 

Geen zingeving ervaren

Blijven hangen in negatieve

situaties of relaties

Oorzaken aanpakken

 

Het resultaat van deze blokkades zijn vage klachten zoals vaker griep hebben of verkouden zijn, maag en darmklachten, hoofdpijn, spierpijn, huidproblemen, niet goed kunnen slapen, onderrugklachten. Dit eindigt dan vaak in een waslijst van diverse chronische klachten als je doorgaat met wat je altijd deed. Dit kunnen zelfs ook ziektes worden zoals kanker, fibromyalgie, burn-out, diabetes, chronische darmproblemen, auto-immuunziektes, hart en vaatziektes etc.

Wil jij van bepaalde klachten af? Dan is het belangrijk dat je zelf in actie komt. Mentale, fysieke en energetische klachten staan met elkaar in verbinding en daarom is het belangrijk om naar het totale plaatje te kijken. Ik maak met jou een overzicht om te gaan bepalen wat de oorzaken zouden kunnen zijn. We maken dan een plan om de balans te vergroten op alle vlakken. En plan waarin voeding, suppletie, beweging, stress- energiemanagement en mindset meegenomen worden.

Stress is vaak een grote factor in de mentale en lichamelijke klachten die we ervaren, stress is een breed begrip, maar heeft ook een groot effect. Stress is de tegenhanger van rust. Dus hoeveel rust ervaar jij in je leven? Door constant ‘aan’ te staan heeft dat een groot effect op het parasympatische zenuwstelsel, die zorgt voor de vitale organen en voedsel vertering. Door meer rustmomenten in te lassen, activeer je je parasympatische zenuwstelsel, wat nodig is voor heling en het immuunsysteem.

Dit kan o.a. door ademwerk, soundhealing en meditatie. Bij alle 3 switch je van het sympatische zenuwstelsel over naar het parasympatische zenuwstelsel, waardoor heling ontstaat. Want bij chronische stress, is het activeren van dit zenuwstelsel, het aanpassen van de hormonen en neurotransmitters erg van belang. Eerder zal het lichaam niet goed kunnen helen. 

 

Mentale gezondheid

 

Door wat we vaak niet los kunnen laten of ons eigen zelfbeeld, kunnen er bepaalde beperkende patronen ontstaan die geen goede invloed hebben op het lichaam, dus bij heling is het ook belangrijk om aan je mentale kracht te gaan werken. Hoe bewust sta je in het leven met wat je zelf aantrekt in jouw leven? Hoe reageer je op situaties? Wat zeg je steeds tegen jezelf? Wat kan je al jaren niet loslaten of vergeven? Zoals de Buddha ooit zei: boos blijven op een ander, is als een hete kool vasthouden, want jij bent de gene die zich eraan brandt.

Wil jij leren loslaten, meer in flow gaan leven en minder vanuit weerstand, maar ook werken aan je mentale veerkracht, dan zou een life coachingssessie helpen om anders tegen dingen aan te kijken. Daarnaast werk ik ook voor chronsiche pijn met virtual reality voor pijnbestrijding. Hierin wordt het brein getraind om het alarmsysteem wat de pijn triggert aan te passen. Ook hierin werken we met mentale (veer)kracht wat een groot effect heeft op het lichaam. 

 Fysieke gezondheid

Door je weer optimaal te gaan voelen in je lichaam ipv dagelijkse klachten te ervaren, kijk ik met jou naar verschillende pijlers, waaronder voeding, darmgezondheid, beweging, ontspanning en detoxing. Wat zijn jouw klachten, wat zijn de mogelijke oorzaken en wat is er nodig om die klachten te verminderen en/ of elimineren? 

Dit is mogelijk met de juiste instelling en discipline, hoe graag wil jij verandering zien?

 

Je bent gezonder als je eigen verantwoordelijkheid neemt voor je gezondheid, in plaats van afhankelijk te zijn van een arts, die zegt wat je moet doen

Energetische gezondheid

 

De energetische blokkades zijn er ook die een grote invloed hebben en daar werken we aan door een overzicht te maken waar jij een energielek ervaart. Waar word je moe van, wat kost je energie? Wat is er voor nodig om jouw leven te zo te creeren dat je er weer energie van krijgt? Met jou maak ik een plan om jezelf via zingeving en energiemanagement weer in een goede flow te krijgen. Hierdoor activeer je al het immuunsysteem, omdat er minder energielek is doordat er minder of geen blokkades meer zijn. Doordat je positiever bent, werkt jouw hele lichaam anders dan in weerstand. 

 

 

“If you always do what you’ve always done, you’ll always get what you’ve always got”

~ Henry Ford ~

 

Welke klacht wil jij verminderen? Ik help je graag bij!

 

 

Holistic health coaching

    Every new day is another chance to change your life