De emotionele oorzaak van Diabetes

Het fysieke aspect wordt veroorzaakt door een onvoldoende afscheiding van insuline door de alvleesklier, die geen suiker op voldoende niveau in het bloed kan handhaven. Er is dus een overschot aan suiker in het bloed, maar het bloed kan deze suiker niet adequaat gebruiken in de bloedstroom. Dit overschot aan suikers wordt gedetecteerd door een stijging van de bloedsuikerspiegel en het verschijnen van suiker in de urine.

 

Aangezien suiker is verbonden met liefde, tederheid en genegenheid, weerspiegelt diabetes verschillende gevoelens van innerlijke droefheid. Dit is liefdesziekte, een duidelijk gebrek aan liefde. Je moet daarom je omgeving en de mensen om je heen proberen te beheersen vanwege je eerdere wonden. Je ervaart een emotioneel tekort. Ja! Als je diabetes hebt, ervaar je meestal herhaalde droefheid, onderdrukte emoties gestempeld met onbewuste droefheid zonder enige zachtheid, wat je harder maakt. Zachtheid is verdwenen en is vervangen door voortdurende pijn. Je begint dan allerlei soorten suiker te eten, pasta, brood, snoep, enz., om te compenseren. Dit kan een negatieve invloed hebben op je emotionele, sociale of financiële leven. Je hebt de indruk dat je het ‘moet nemen’, je wordt gedwongen om te vechten en het leven, mensen of gebeurtenissen aan te gaan. Je probeert op alle mogelijke manieren te compenseren. Je beperkt jezelf op vele manieren. Je wordt bitter tegen het leven, daarom vind je jezelf bitter, en je compenseert met een meer ‘suikerige’ staat. Je hebt spijt van wat was en wat had kunnen zijn; je denkt dat je het geluk of plezier niet waard bent.

Omdat je moeite hebt om liefde te ontvangen, voel je je verstikt en overbelast, vast in een overmatige en oncontroleerbare situatie. Deze situatie die je niet lijkt te kunnen beheren, leidt je naar compensatoire eetgewoonten en overgewicht, wat diabetes veroorzaakt. Je hebt een grote behoefte aan liefde en genegenheid, vooral van je vader, maar je weet niet hoe je moet handelen en hoe je moet reageren wanneer je dit wel krijgt. Je vindt dit oneerlijk, je twijfelt of je geen enkel gezag dat over je wordt uitgeoefend, vertrouwt, of je gelooft niet in enig gezag dat over je wordt uitgeoefend, of dit nu door je vader, je baas of door iemand die gezag vertegenwoordigt in je religie. Je vindt het moeilijk om liefde van anderen te ontvangen, en het leven biedt je geen plezier. Omdat je niet in staat bent om te genieten van de ‘kleine zoetigheden van het leven’, word je diabeet, wat je vervolgens verbiedt de ‘kleine zoete dingen’ te eten die je vroeger at. Je vindt het moeilijk om jezelf te laten gaan en ware liefde te uiten.

De emotionele oorzaak van Diabetes
emotionele oorzaak bij diabetes

 

 

Je kunt misschien geen vreugde, liefde of passie openlijk uiten, vanwege een specifieke situatie die je gevangen houdt. Je verwachtingen zijn vaak buitensporig, omdat je wilt dat mensen aan je verlangens voldoen. Deze verwachtingen maken je gefrustreerd, boos op het leven en doen je jezelf afsluiten. Je ervaart veel weerstand wanneer je wordt geconfronteerd met een situatie die je wilt vermijden en voelt je gedwongen om te lijden en weigert toe te geven. Je kunt gewoon niet zomaar opgeven!

Bijvoorbeeld, het zou een scheiding, een verandering van huis, een examen, enzovoort kunnen zijn. De emoties die in dit soort situaties worden ervaren, zijn vaak verbonden met het verlies van een geliefde, een diepe eenzaamheid die je zelfs wanhopig kan maken. Je familie, of wat je familie vertegenwoordigt, is meestal betrokken. Een gevoel van walging, afkeer of minachting jegens deze situatie is verbonden met deze weerstand. Sinds deze situatie is ontstaan en vanwege alle verschillende beperkingen, is het moeilijk voor je om de zachte zoetheid te vinden die je nodig hebt. Zelfs als de tijd verstrijkt, blijven het gebrek en de pijn bestaan. Je bent je beste vriend kwijtgeraakt, of een naaste metgezel, of een van de weinige personen bij wie je terecht kon en die je goed kende. Je verzet je omdat je, zonder het je te realiseren, ergens bang voor bent, of voor iemand, je bent paranoïde geworden

Bewust of onbewust denk je hier constant aan. Je hebt het gevoel dat je een ernstige tegenstander onder ogen moet zien, en je weet niet wie de ‘sterkste’ zal zijn. Zal het sterker zijn dan jij? Zit het binnenin of buiten mij? Deze situatie is erg zenuwslopend voor je. Je bent met tegenzin ‘klaar om te vechten’!

Daarom vormt je hoge bloedsuikerspiegel het noodzakelijke reserve dat je te allen tijde moet ‘klaarstaan’ (het is de suiker in het bloed die de energie levert die je spieren nodig hebben om te vechten). Als je in conflict bent met gezag, is het mogelijk dat je enig plezier beleeft aan het weerstand bieden aan iemand of iets, of een principe?

Hyperglycemie verschijnt op dit punt. Je kunt je hulpeloos voelen. Dit betekent dat je niet in staat bent om enige vorm van actie te ondernemen, om te komen tot wat je moet doen. Een gebrek aan energie weerhoudt je van vooruit te gaan. Je voelt je gedwongen om dingen te doen waar je weerstand tegen voelt. Biologisch gezien is de suiker in je lichaam wat zorgt voor de toename van energie die je lichaam in beweging brengt.

Het suikerniveau stijgt in je bloed omdat dit het snelst kan worden getransformeerd en gebruikt. Hierdoor word je sterker en ‘krachtiger’, wat je in staat stelt dingen snel en efficiënt te volbrengen. Je moet nu de controle over jezelf nemen. Je moet de situaties die invloed op je hebben veranderen, te beginnen met liefde en vreugde in alle dingen. Suiker staat in verband met zoetheid en liefde.

 

emotionele oorzaak bij diabetes

Diabetes bij kinderen

Als kind met diabetes vrees je dat een of beide ouders je niet zullen vertrouwen of teleurgesteld in je zullen zijn. Je bent bang om te bloeien, om jezelf te worden. Je hebt zachtheid en genegenheid nodig, maar je weet niet hoe je dit moet verkrijgen. Je voelt je onzeker, maar weet niet hoe je dit moet uiten, dus je verhardt jezelf. Je voelt je overweldigd door de omvang van een taak en zou het liefst willen vermijden dat je ermee moet omgaan. Je maakt je voortdurend zorgen en blijft in kringetjes draaien. Het is alsof je geen grip hebt op je leven, alsof alles je wordt opgelegd. Je bent angstig omdat je niet weet wie je bent. Je weet niet hoe je jezelf moet vertrouwen. Je hebt je ‘ik’ als mens nog steeds niet geaccepteerd. Je voelt je onzeker en onrustig over het leven dat je te wachten staat. Je verzet je tegen ouder worden en volwassen worden.

Diabetes (of hyperglycemie, te veel suiker in het bloed) en hypoglycemie (te weinig suiker in het bloed), beide gerelateerd aan een gebrek aan vreugde, zijn rechtstreeks verbonden met de liefde die je in staat bent te uiten naar jezelf en anderen.

Bij insuline injecties:

Als je diabetes hebt en insuline-injecties moet ontvangen, moet je jezelf afvragen waar deze afhankelijkheid op emotioneel niveau mee samenhangt: ben je nog steeds afhankelijk van een of beide ouders? Geef je anderen evenveel liefde en genegenheid als je zelf nodig hebt, of voel je je te ‘leeg’ en alleen om zulke liefde te kunnen geven? Waar klamp je je aan vast, of aan wie of wat klamp je je vast? Er is zoveel liefde beschikbaar; ben je je echt bewust van de liefde die mensen voor je hebben? Mensen houden van je, en vanaf nu moet je dat zien.

Wat is er nodig op emotioneel vlak:

Je accepteert je verleden zoals het is, op een onthechte manier. Je opent jezelf voor het leven, wetende dat het alleen maar mooie momenten biedt als je bereid bent ze te accepteren. Je gelooft in jezelf en hebt niemand nodig om op te leunen: je hebt alle moed en vastberadenheid die nodig is om je eigen geluk te creëren. Het is door je hart te openen dat wonderen zullen gebeuren! Het loslaten van je weerstand bevrijdt je van frustraties, en je kunt in harmonie leven met het leven en zijn seizoenen. Je leert je veilig te voelen als je genegenheid en tederheid zoekt, en je kunt liefde voelen van degenen die dicht bij je staan. Je wordt je bewust van je eigen waarde. Je wordt spontaner en laat je innerlijke kind zich vullen met vrolijkheid en zelfvertrouwen. Hierdoor vernietig je jezelf niet meer en geef je jezelf een veilig, aangenaam leven vol zoetheid.

Herkenbaar?

Diabetes kan je niet goed helen, zonder de emotionele oorzaak aan te pakken. Heling begint bij bewustwording waarom je de klachten hebt. Door aan deze patronen en emotionele pijn te helen, heel je ook je lichaam.

************************

In mijn praktijk help ik mensen met hulp dmv holistische gezondheid

EMOTIONEEL

Wat is de emotionele oorzaak van je klacht/ziekte. Echt ALLES is gelinkt aan een emotionele onrust en onbalans in jezelf. Wat is er niet verwerkt? Welke emoties ervaar je langdurig die opgeslagen worden in je lichaam die belastend zijn?

Jouw cellen / DNA zijn net een harde schijf van informatie. Is de schijf vol omdat er teveel emoties zijn die belastend zijn, dan ontstaat er een crash in je systeem. Net als met een computer, die moet je ook af en toe opschonen, defragmenteren. Dat moet je ook met je lichaam en emoties. Anders laat je lichaam zien, door klachten te creeeren dat er teveel ballast is ontstaan aan disharmonische emoties. En jouw lichaam is een SPIEGEL van je onverwerkte emoties en belastende gedragspatronen.

FYSIEK

Wat heeft je lichaam nodig om te herstellen? Wat is belangrijk om jouw zelfhelend vermogen weer te versterken? Dat kan andere voeding zijn, detoxen,zenuwstelsel resetten, vasten, meer bewegen, mediteren, aarden of anders leren ademen bijvoorbeeld. Of het gebruiken van helende kruiden, mineralen of medicinale paddenstoelen bijvoorbeeld. Ik kijk naar die manieren die effectief zijn die jouw lichaam helpen helen mbt jouw klachten.

ENERGETISCH

Door dat ik ook werk met alchemie en frequenties werk ik ook op andere lagen dan alleen het fysieke en emotionele. Hiermee kan je op energetisch niveau het lichaam die informatie geven dat het uit het veld pakt wat nodig is. Hiermee laat je het lichaam zijn werk doen en activeer ik via plasma energie en scalaire frequenties een krachtige manier om het elektromagnetische en plasma veld van de cellen te optimaliseren en te herinneren aan de blauwdruk.

Heling begint bij bewustwording en doordat ik werk op meerdere lagen van inzicht, bewustwording, ondersteuning en balans, ontstaan er betere resultaten dan onderdrukken met chemie.

Niemand is ooit beter geworden door chemie, het zelfhelend vermogen is het gene wat jou beter maakt!

Start vandaag je holistische gezondheidsreis

Gerelateerde berichten

De Essentie van Plasma Healing

De Essentie van Plasma Healing

De essentie van plasma healing In het schitterende rijk van holistische genezing ontsluiert Nikola Tesla de mysterieuze wereld van plasma healing, een fascinerend domein waarin energie en welzijn samensmelten. Zijn reis begon met een diepgaande fascinatie voor de...

De emotionele oorzaak van maagklachten

De emotionele oorzaak van maagklachten

De emotionele oorzaak van maagklachten   De aandoeningen die jouw maag beïnvloeden, hebben betrekking op alledaagse kwesties, op het materiële en moederlijke aspect van je bestaan. Je begrijpt het werk dat je maag verricht, en je weet dat het jouw manier van...

De emotionele oorzaak van Hoofdpijn

De emotionele oorzaak van Hoofdpijn

Emotionele oorzaak van Hoofdpijn    Ga maar eens na bij jezelf hoe veel je van deze emotionele patronen hebt, en als je weer eens hoofdpijn hebt, lees dit dan nog maar eens na. Het heeft te maken dat je teveel je best doet om iets op een bepaalde manier te doen,...