Waarom doe ik wat ik doe

 

De afgelopen 25 jaar ben ik erachter gekomen door vele eigen ervaringen, onderzoeken, trainingen en opleidingen, dat we niet door kunnen gaan met de geneeskunde zonder de ziel en psyche en zonder de mensen als geheel te zien, of zonder oorzaak en gevolg. Zolang het zelfhelend vermogen niet wordt versterkt met de kracht en heling van je spirit, trauma’s, emoties, leefstijl, ontgiften en juiste voedingsstoffen, en het inzicht in wat jouw lichaam je wilt vertellen, zal er géén werkelijke genezing plaatsvinden, alleen maar onderdrukken van een symptoom. En dat inzicht gaat soms verder terug dan je zou denken.

Als tiener kwam ik er al vroeg achter door vaak ziek te zijn, dat mijn eigen emoties en angsten dat deden. Dat heeft wel een aantal jaar geduurd voordat ik daar achter kwam, maar uiteindelijk was het een psychisch emotionele oorzaak dat ik vaak moest overgeven van de stress in mezelf. Gewoon door het niet uiten van mijn emoties. En op het moment dat we daarachter kwamen en ik mijn emoties moest uiten, stopte ook meteen de klachten waar ik last van had. Dat was natuurlijk het begin van mijn ontdekkingsreis naar de link tussen het ziek zijn en mijn eigen gedachten en emoties. Later met mijn gebroken rug werd ik getriggerd door de kennis van Joe Dispenza, biofotonen therapie en frequentie therapie van de multiwave oscillator, dat ik zeer snel genas met het gebruik daarvan. Dat was dan ook de trigger om hierin meer te gaan doen en ontdekken.

Als mens zijn we veel grootser dan we kunnen voorstellen en zijn we meer dan alleen een fysiek lichaam. Omdat alles met elkaar is verbonden, richt ik mij op het emotionele, fysieke en energetische lichaam. In plaats van aan een symptoom te werken, kijk ik naar de omgeving en de mogelijke oorzaken van je onbalans. Ik richt me op het algehele welzijn en sluit de reguliere geneeskunde niet uit, maar door het geheel aan te pakken, komen we dichterbij bij de kern waarom je uit balans bent. Zodra dat verbeterd wordt, verbetert ook het zelfhelend vermogen. Daarom heb ik verschillende richtingen bestudeerd en zelf ondervonden over het lichaam, het bewustzijn, de psyche en de samenwerking tussen deze aspecten van de mens.

Inmiddels vele cliënten verder, heb ik steeds weer gezien, dat emoties eigenlijk altijd wel de oorzaak zijn van de onbalans in je lichaam. Emoties beïnvloeden tenslotte je biochemie. En waar jouw klacht zich bevindt, zegt wat over de emoties die je al lange tijd ervaart en niet uit, en niet verwerkt hebt.

Missie

Mijn missie is om jou te inspireren, om weer in je eigen kracht te staan, gezond te worden en je het inzicht te geven hoe je lichaam werkt en wat je zelf kunt doen om te helen. Heling begint bij bewustwording waarom je uit balans bent geraakt. 

En het is mijn doel om zo veel mogelijk mensen te te helpen met het versterken van hun zelfhelend vermogen, zodat de tijd van alleen symptoombestrijding steeds meer verleden tijd wordt.

key to health

Doordat ik mij al 25 jaar bezig houd om de wereld van wetenschap, holistische gezondheid en bewustwording te onderzoeken en ik het placebo en nocebo effect zelf heb ervaren, kan ik jou vanuit brede kennis en ervaring begeleiden.

Ik werk met frequentie therapie, stemanalyse, geluidtherapie, mycotherapie, orthomoleculaire therapie, life & bewustzijnscoaching, darmtherapie, ademwerk, alchemie en stressmanagement. 

Wil je verder kijken in wat je zelf kunt doen om jouw zelfhelend vermogen te versterken? Anders dan de manier waarop je dat gewend bent? Het enige wat je nodig hebt is een open mind en de nieuwsgierigheid om meer van jezelf te gaan ontdekken en in wat mogelijk is. 

Hartegroet,

Silvia Hoevenaar

‘Het zelfhelend vermogen in onszelf, is de grootste kracht om beter te worden

– Hippocrates –

Mijn opleidingen

* Orthomoleculair adviseur

* Allround coach (NOBCO)

* Mental Coach

* Adem coach

* Darmtherapie

Opleidingen / trainingen

* Burn-out

* Detoxspecialist

* Neurobiochemie

* Maag, lever, darmen

* Intermittend fasting

* EMB bloedtest 

Opleidingen / trainingen

* Zelfhelend vermogen (bij Pierre Capel)

* Energie & sound healing

* Alchemie via Damanhur

* Mindfulness

* Kruidengeneeskunde

* Mycotherapie

Maak een afspraak

Heb je een vraag of wil je een afspraak inplannen? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

  Chronische klachten

  Ik ben bij Silvia geweest om een stemanalyse te doen. Wat een bijzondere ervaring! Ik werd daarmee op bepaalde punten met mijn neus op de feiten gedrukt, maar nog belangrijker ik kreeg te zien waar het vandaan komt en wat ik eraan kan doen. Ik kreeg een goed en duidelijk advies en ik kreeg te horen hoe dat samen ging met stress en voeding. Welke voeding ik meer moet eten en welke voeding ik moet laten staan. Ik heb geluidtherapie gehad wat ik elke dag op mijn gemak kan luisteren, waar ik merkbaar rust in mijn mijn lichaam en vooral in mijn hoofd van krijg. 

  Ik volg de adviezen nu een maand en merk al duidelijk verschil met mijn chronische klachten, waar ik heel lang last van heb gehad. Veel klachten zijn verdwenen en ik merk dat ik gewoon goed bezig ben, wat doordringt in mijn algehele welzijn. 

  Dit had ik veel eerder moeten doen!

  Sebastiaan

  Crohn

  April 2014 was ik 15 kilo afgevallen door stress, en kreeg in ziekte van Crohn.
  Na jaren ploeteren, mindfull cursus, therapie, coaching en yoga kwam ik erachter dat mijn energie nog maar 40% van mijn oude 100% was. Iedere keer als ik meer dan die 40% deed kreeg ik hele zware terugvallen, wat inhield dat mijn hele lichaam in mijn gewrichten op slot ging/verkrampte.

  Was in mijn herstelproces al twee maal bij een diëtiste geweest. De eerste adviseerde de schijf van 5, heel fijn maar hielp niet. De tweede was vooral zelf heel enthousiast over voeding. Dit kwam niet bij mij aan, ik hou niet van koken en het was gewoonweg nog niet mijn tijd hiervoor. Vorig jaar heb ik eindelijk geaccepteerd dat mijn 40% mijn nieuwe 100% zou zijn waarschijnlijk voor de rest van mijn leven.

  Eind oktober 2020 was ik er eindelijk zelf klaar voor. Na een intake gesprek bij Silvia waarin ik al mijn klachten duidelijk besproken en omschreven had, moest ik een week lang mijn voeding bijhouden in een schema. Die heb ik naar Sil gemaild en naar aanleiding hiervan heeft zij mij een advies uitgebracht qua voeding en bijbehorende supplementen. Omdat ik voeding/koken niet leuk vind heeft zij mij simpelweg een lijst gemaakt met wat ik wel nog mag eten 😉 Waardoor het super easy was om mijn voeding aan te passen. En heb ook medicinale paddenstoelen en bepaalde vitamines genomen. Na 2 weken voelde ik langzaamaan verschil. Na 3 weken had ik zeker weer 60/70% energie maar gewrichtspijnen waren wel nog iets aanwezig. Na 6 weken namen zelfs gewrichtspijnen volledig af.

  Al bij al gun ik iedereen die ziek is of niet lekker in zijn velt zit een advies en behandeling bij Sil. Ze is kundig, weet wat ze doet en goed bereikbaar mocht je haar nodig hebben. Normaal heb ik zware depressieve klachten in de winter maar zit nu zingend in de auto. En geniet soms met zelfs met tranen van geluk weer van iedere dag..

  BiBi

  Chronische vermoeidheid

  Na meer dan een jaar zwaar vermoeid te zijn en bij de reguliere zorg op een doodspoor zat. Ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij key to health. Na de eerste behandeling van de multiwave oscillator voelde ik me direct beter! Nu na een aantal weken ben ik weer helemaal mezelf. Ik kan iedereen met vertrouwen adviseren dat je bij key to health in goede handen bent!

  Chris

  Medicinale paddenstoelen

  Ik gebruik nu sinds een paar maanden de medicinale paddenstoelen en ben heel tevreden ..ik slaap Beter en voel mij energieker. Ook heel prettig dat ze een preventieve werking hebben .

  Esther

  Collagene colitis

  Na vele jaren ernstige problemen door Collagene Colitis te hebben ondervonden is er voorspoedig herstel opgetreden na het gebruik van een kuur van medicinale paddenstoelen, en wel uit de serie van Terracotta aanbevolen door Silvia

  Cor

  Haaruitval 

  Ik ging naar Silvia toe om mijn algemene conditie in kaart te krijgen en mijn lichaam misschien een extra boost te kunnen geven. Daarnaast had ik extreme haaruitval, waarschijnlijk als gevolg van corona in combinatie met stress. Als eerst hebben we een stemanalyse gedaan en van de uitdraai kreeg ik een uitleg. Deze was voor mij spot on en interessant voor mijn zelf reflectie. Van de stemanalyse is een geluidsfragment gemaakt om zo mijn cellen en lichaam te herstellen. Dit fragment van ongeveer 15 min mag ik dagelijks aanzetten. Na een paar weken merkte ik hier al veel van. Mijn haar kwam in terug groeien en ik voelde me heel fit. Zelfs de detox die aan het fragment was toegevoegd voelde ik doordat ik extreem behoefte aan water drinken kreeg. Terwijl ik dit nooit heb. Ik ben een korte tijd gestopt en daarna weer begonnen om deze bevindingen te analyseren. Wederom dezelfde werking!! echt fantastisch. Naast de stemanalyse heb ik ook een behandeling gekregen in de multiwave oscillator stoel. wauw wat een effect is dat. De eerste nacht na de behandeling kon ik niet slapen van de energie die door mijn lichaam ging, de nachten daarna heel veel dromen met inzichten die voor een algeheel rustiger gevoel in mijn lichaam zorgde doordat door het inzicht het in mijn lichaam lijkt opgelost te zijn. De weken hierna in combinatie met het geluidsfragment voel ik me fit, fris, wakker, helder en ontspannen. Ik ga binnenkort weer in de stoel zitten om dit proces nog verder in werking te zetten. Ik ben onwijs dankbaar dat ik dit proces ben aangegeven en het heeft me tot nu toe al heel veel gebracht. 

  Eva

  Divertikulitis en slaapproblemen

  Ik heb al jaren last gehad van slaapproblemen en darmproblemen. Ik sliep moeilijk in en lag uren wakker voordat ik pas sliep. En ik sliep hoogstens maar 4 of 5 uur. Ook lag ik snachts nog vaak wakker. Daarnaast had ik veel last van divertikulitis. Ik ben 68 jaar nu en krijg standaard van de arts medicatie daarvoor. Nadat ik op advies van iemand met Silvia ben gaan werken is het drastisch verbeterd. Ik heb nu zelf de Healy frequentie apparaat aangeschaft en gebruik die dagelijks nu een maand, en heb mijn voeding aangepast, ik eet meer vezels en ik heb nu 3 maanden medicinale paddenstoelen genomen. En zowaar slaap ik weer goed en heb ik geen last meer van mijn darmen sinds jaren. Het is echt zo fijn dat ik weer goed kan slapen en geen pijn meer heb! Super fijn en bedankt!

  Maria

  Diverticulitis

  Na ruim 9 jaar met allerlei onderzoeken, vele medicijnen en nagenoeg elke dag en nacht met pijn te hebben gelopen voel ik mij nu super!! Door de korte nachten (door de pijn) raak je uitgeput, en dat is wat je als ondernemer natuurlijk niet kan gebruiken. Drie maanden samen met Sylvia van Key To Health gewerkt om mijn darm fora weer op peil te krijgen door medicinale paddenstoelen en vitaminen hierdoor voel ik mij een totaal ander mens!! Het is (zeker in het begin) erg zwaar geweest… maar zo enorm de moeite waard!!! Bijkomend voordeel is dat ik 13 kilogram ben afgevallen, maar het grootste voordeel is de bevrijding van die helse pijn…… en ik slik nu helemaal geen medicijnen meer!!! Mijn nachten zijn heerlijk rustig ik slaap heerlijk, en dat geeft natuurlijk weer energie! Ik heb nu een geheel ander eet patroon wat (en geloof zelf niet dat ik dit ooit zou opschrijven) nog eens enorm lekker is ook! In het begin moet je daar natuurlijk echt wel je weg in vinden, maar na verloop van tijd ben je (en je gezin) daar ook weer aan gewent. Daarbij wordt je natuurlijk gesteund met adviezen en tips van Sylvia. Kort om schroom niet, en maak een afspraak, bij Sylvia van Key To Health ben je in goede professionele handen!!!

  Hans

  Multiwave oscillator

  Omdat artsen opereren en bestraling te risicovol vonden doen ze niets aan mijn brughoektumor (tumor op de gehoorzenuw) heb ik een afspraak met Sylvia gemaakt voor behandeling met de multi wave oscillator gelijktijdig met de Rife plasma healing. Tijdens de behandeling kreeg ik wat twijfels omdat ik weinig merkte. Maar in de auto naar huis….WAUW!!! Ik explodeerde bijna van de energie in mijn lijf en de “mist” in mijn hoofd was geheel weg. Ik voelde me helder en super energiek en had me al in geen jaren meer zo gevoeld. Het was een SUPER ERVARING dus bedankt lieve Sylvia voor je hulp. Ik voel me nu, een paar dagen na de behandeling nog steeds als herboren

  Dré

  “Difficult roads, often lead to beautiful destinations”