Over mij

 

Welkom op mijn pagina!

 

Een van mijn levenslange fascinaties is het zelfhelend vermogen. Mijn zoektocht begon toen ik jong was en als tiener een lange tijd psychosomatische klachten ervaarde en op zoek ging naar waarom worden we ziek? 

Deze ervaring heeft mij vele inzichten gegeven en ik ben er ook nog steeds dankbaar voor. De afgelopen 25 jaar ben ik erachter gekomen door alle onderzoeken, trainingen en opleidingen, dat we niet door kunnen gaan om ons op te offeren aan de ‘geneeskunde zonder de psyche’ en zonder de mensen als geheel te zien. De huidige reguliere vorm van geneeskunde is teveel gebaseerd op een commercieel profijt, waardoor het ontdekken van de oorzaak van ziekte en het werkelijk begrijpen van de mens geblokkeerd is. Mijn conclusie is, dat de verbroken relatie tussen lichaam en psyche de diepere oorzaak is van al het lijden. En zolang de emoties, leefstijl en voeding niet betrokken wordt in de geneeskunde zal er géén werkelijke genezing plaatsvinden, alleen maar verlenging van het lijden. 

Mijn missie is versterkt door mijn eigen ziekteprocessen, waarin ik zelf heb mogen ervaren hoe lichaam, psyche en emoties met elkaar zijn verbonden. Dit ervaarde ik al in mijn tienerjaren, waardoor ik dit ben gaan onderzoeken. Dit was de start van het jarenlang onderzoeken hoe het zelfhelend vermogen werkt vanuit verschillende lagen. Psyche, emoties, energetisch, ziel en fysiek. 

Als mens zijn we veel grootser dan we kunnen voorstellen en zijn we meer dan alleen een fysiek lichaam. In holistische gezondheid richt ik me vooral op chronische klachten, die in de medische wereld de SOLK klachten worden genoemd (somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten). Dat doe ik door me op jouw emotionele, fysieke en energetische lichaam te richten, dus in plaats van aan een symptoom te werken, kijk ik naar de omgeving en de oorzaken van je onbalans. Ik richt me op het algehele welzijn en sluit de reguliere geneeskunde niet uit, maar door het geheel aan te pakken, komen we dichterbij bij de kern waarom je uit balans bent. Zodra dat verbeterd wordt, verbetert het ook het zelfhelend vermogen. Ik heb verschillende richtingen bestudeerd over het lichaam, het bewustzijn, de psyche en de samenwerking tussen deze aspecten van de mens.

 

 

Missie

Mijn missie is om jou te inspireren, om weer in je eigen kracht te staan, gezond te worden en je het inzicht te geven hoe je lichaam werkt en wat je zelf kunt doen om te helen. Heling begint bij bewustwording waarom je uit balans bent geraakt. 

En het is mijn doel om zo veel mogelijk mensen te te helpen met het versterken van hun zelfhelend vermogen zodat de tijd van alleen symptoombestrijding steeds meer verleden tijd wordt.

 

key to health
Mijn opleidingen

* Orthomoleculair adviseur

* Life Coach (NOBCO)

* Mental Coach

* Health Coach

* Adem coach

Mijn trainingen

* Zelfhelend vermogen (Pierre Capel)

* Mycotherapie

* Orthomoleculair: Psyche – brein – Maag – lever – darmen

* Neuro-biochemie en voeding

* Schussler celzouten

* Stress management

* Orthomoleculair: Burn-out

* Orthomoleculair: detox specialist

* Energy healing

* Sound healing

Ontdek die kracht in jou

 

Doordat ik mij al 25 jaar bezig houd om de wereld van wetenschap, holistische gezondheid en bewustwording te onderzoeken en ik het placebo en nocebo effect zelf heb ervaren, kan ik jou vanuit brede kennis en ervaring begeleiden.

Dus voel jij al langer dat je vastloopt in chronische klachten? En wil je verder kijken in wat je zelf kunt doen om jouw zelfhelend vermogen te versterken? Dan ben je bij Key To Health aan het juiste adres, om veel meer in je eigen kracht te gaan staan op alle lagen. Ik heb al veel mensen mogen helpen die weer gezond zijn geworden, en ik geloof dat iedereen die kracht in zich zelf heeft om dat te bereiken!

Jij kan alleen een goede keuze maken hoe je geholpen wilt worden, als je weet wat er nog meer mogelijk is om écht te helen, zo kan jij jouw zelfbeschikkingsrecht terugnemen en je eigen verantwoordelijkheid om je zelfhelend vermogen te versterken. 

Hartegroet,

Silvia Hoevenaar

 

 

‘Het zelfhelend vermogen in onszelf, is de grootste kracht om beter te worden

– Hippocrates –

Ervaringen van anderen

Maak een afspraak

Heb je een vraag of wil je een afspraak inplannen? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

    “Difficult roads, often lead to beautiful destinations”