De emotionele oorzaak van maagklachten

 

De aandoeningen die jouw maag beïnvloeden, hebben betrekking op alledaagse kwesties, op het materiële en moederlijke aspect van je bestaan. Je begrijpt het werk dat je maag verricht, en je weet dat het jouw manier van verteren, absorberen en integreren van gebeurtenissen en situaties in jouw leven vertegenwoordigt. Jouw maagproblemen treden op wanneer jouw dagelijkse realiteit in conflict is met jouw verlangens en behoeften. Deze conflicten vinden meestal plaats in jouw familie-, vriendschaps- of werkrelaties. Je ervaart ernstige angsten. Bepaalde dingen ‘blijven op je maag liggen’ en je bent verbaasd! Jouw spijsvertering is moeilijk, zowel met jouw gedachten als met jouw emoties, want je hebt de neiging om vast te houden aan het verleden en je hebt moeite met het vergeven van jezelf en anderen. Als je niet communiceert of als je dingen verbergt, reageert jouw maag. Als je dingen hebt om jezelf te verwijten, of als je niet in vrede bent met je geweten, verschijnen maagklachten. Als je maagkrampen hebt, vraag je je af over welke situatie in jouw leven je zo’n grote onzekerheid voelt. Je voelt je verloren en hebt je erbij neergelegd, gelovend dat deze situatie onontkoombaar is. Maagpijnen zijn vaak gerelateerd aan de behoefte aan liefde, ’emotionele voeding’ en voedsel. Voedsel vertegenwoordigt genegenheid, veiligheid, beloning en overleving.

Als je een leegte in je leven voelt, wil je die vullen met voedsel, vooral in momenten van scheiding, dood, verlies of gebrek aan geld. Voedsel kan je ook kunstmatig helpen om jezelf te ‘bevrijden’ van materiële of financiële spanningen. Je voelt een soort tekort aan iets onmisbaars voor je overleving. Gisting ontstaat doordat je bepaalde emoties waarmee je geconfronteerd wordt ten opzichte van personen of situaties niet wilt erkennen. Je duwt deze emoties opzij, maar ze blijven aanwezig, stapelen zich op en ‘fermenteren’ als gevolg van je ‘zure’ houding. Je blijft voortdurend broeden op bepaalde situaties die je hebt ervaren en die je ‘gewoon niet kunt verteren’. Je neigt daarom naar het herkauwen van verleden situaties en herbeleeft dezelfde houdingen en dezelfde negatieve emoties, en vermijdt zo conflicten. Conflicten blijven dus op je maag liggen. Het is zeer moeilijk voor je maag om emoties die niet volledig zijn ervaren, te verteren. Omdat jouw realiteit in conflict is met jouw dromen en behoeften, ervaar je verschillende emoties. Je uit je ergernissen niet, je bent geïrriteerd. Woede en agressiviteit rommelen in je, maar je onderdrukt ze. En daar zijn de maagzweer en het brandend maagzuur! Je hebt grote angsten en je spijsvertering wordt moeizaam omdat je maag nerveus en fragiel is. Wat is de situatie in je leven die je ‘gewoon niet kunt verteren’? Het is meestal iets dat recent is gebeurd. Het kan een ergernis zijn in je familie, je werkomgeving, je sociale kring of je buurt waarbij je actief betrokken was. Je voelt je erg bezorgd, deels vanwege je lage zelfvertrouwen, waardoor het moeilijk voor je is om je emoties te accepteren

Een pijnlijke maag verschijnt wanneer je een ergernis ervaart op het gebied van je persoonlijke financiën of je werk. Bepaalde situaties zijn zo afstotelijk en walgelijk dat je maag weigert ze te verteren. Wat is de situatie of de persoon die je dichtbij je hebt en die je uit je leven wilt zien verdwijnen? Of is het een deel van jezelf of van je manier van leven dat je wilt veranderen omdat je je ervan bewust wordt dat je te kunstmatig en star bent? Over welke persoon of situatie voel je je onbegrepen? Waarom word je zo ondankbaar behandeld? Je reageert op je realiteit op een negatieve en ‘zure’ manier en je lijdt aan spijsverteringsproblemen en misselijkheid. Je spijsvertering is zeer traag als je maag gespannen en rigide is, waardoor veranderingen in je leven niet kunnen plaatsvinden. Je vraagt je af of je ook traag en passief bent in je leven, niet voorwaarts gaat vanwege je onzekerheid. Dit spijsverteringsongemak na de maaltijden (dyspepsie) duidt op inactiviteit en besluiteloosheid.

BRANDEND MAAGZUUR

Zoals de naam al aangeeft, is brandend maagzuur het teken dat iets, een situatie, een gebeurtenis of een persoon jou verbrandt, verzuurt of boos maakt. Je vindt de situatie irritant, oneerlijk en sinister, en je voelt je machteloos vanbinnen. Je hebt het gevoel dat het deze elementen buiten jou zijn die jou beheersen. Je bent overheerst, en je kunt je niet bevrijden van deze greep, die boosheid en zelfs woede in jou naar boven brengt. Wanneer zo’n situatie zich voordoet, kun je jezelf afvragen: “Wat verbrandt mij of maakt me boos? Wat is het dat ik niet leuk vind en gewoon niet kan verteren?”
Je hebt een ‘zure’ en bittere houding ten opzichte van het leven. Het is ook heel goed mogelijk dat je onbewust vasthoudt aan deze boosheid, want je bent bang om jezelf te laten gelden, om los te laten en je behoeften, verlangens en intenties met je hart uit te drukken. Je bent helemaal uniek, en de anderen zijn helemaal anders dan jij. Je moet daarom open blijven staan en aandacht hebben voor je eigen behoeften en totale verantwoordelijkheid nemen voor je daden, zelfs als mensen anders zijn dan jij.
Het onderdrukken van een emotie (boosheid, verdriet, woede) verhoogt de zuurgraad van de maaggassen en voorkomt dat je iets anders doorslikt (want de brandwonden manifesteren zich als een vorm van innerlijke druk in de regio van je maag).

Wat kan je doen?

Dus heb jij of ken jij iemand met maagklachten? Ga eens in jezelf of de ander op onderzoek, welke van deze patronen je herkent.
Jouw lichaam is ALTIJD een spiegel wat er intern in je omgaat.
Dus leer je lichaam te lezen, wat het wil aangeven.
En wat ik absoluut een NO GO vind, is dat er door artsen standaard #maagzuurremmers worden gegeven, wat zeker niet een oplossing is, want wat blijkt????
Is dat 9 van de 10 mensen TE KORT heeft aan maagzuur en een te hoge PH Waarde.
Dus de maagzuurremmers maken het alleen maar erger
Het langdurig gebruik van maagzuurremmers vergroot volgens recent Amerikaans onderzoek het risico op een tekort aan vitamine B12 in het lichaam. Vooral bij ouderen die maagzuurremmers gebruiken, neemt het risico op een vitamine B12-tekort toe.
Vitamine B12 speelt een cruciale rol bij de vorming van rode bloedcellen, bevordert een gezonde werking van het zenuwstelsel en is essentieel voor de groei. Deze vitamine is uitsluitend aanwezig in voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong, zoals vlees, vis, melk en eieren. Bij een overmatige inname kan het lichaam zelfs de opname van vitamine B12 uit de voeding beperken, zonder bekende nadelige effecten.
Vitamine B12 wordt normaal gesproken opgenomen in het laatste deel van de dunne darm. Om vitamine B12 uit eiwitten vrij te maken, zijn zowel maagzuur als een specifiek enzym nodig. Maagzuurremmers remmen niet alleen de aanmaak van maagzuur, maar ook van dit enzym. Dit leidt ertoe dat vitamine B12 minder efficiënt wordt vrijgemaakt en slechter wordt opgenomen door het lichaam. En naast dat er een b12 tekort ontstaat, ontstaat er nog veel meer aan klachten zoals deze. 
Mocht je dit goed willen aanpakken kan je dit onder begeleiding doen, met de juiste hulp bij voeding, kruiden, onderzoeken en andere mogelijkheden waar ik mee werk.
Het is enorm belangrijk om een juiste hoeveelheid maagzuur te hebben voor alle processen in je spijsvertering!
En dat begint allemaal met het uiten en loslaten van je emoties zoals hierboven beschreven
Leer dingen te accepteren of pas je situatie aan waardoor je getriggerd raakt. In mijn praktijk begeleid ik je erbij. 

#helingbegintbijbewustwording in hoe je lichaam werkt!

Start vandaag je holistische gezondheidsreis

Gerelateerde berichten

De Helende Kracht van DMSO

De Helende Kracht van DMSO

Een wondermiddel van de natuur Kan je je voorstellen dat een extract van een boom een van de meest krachtige healers is van deze tijd? Dimethyl sulfoxide, of DMSO, heeft zich ontwikkeld tot een baanbrekend therapeutisch middel met tal van mogelijke voordelen. Van...

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes Het fysieke aspect wordt veroorzaakt door een onvoldoende afscheiding van insuline door de alvleesklier, die geen suiker op voldoende niveau in het bloed kan handhaven. Er is dus een overschot aan suiker in het bloed, maar het bloed...

De Essentie van Plasma Healing

De Essentie van Plasma Healing

De essentie van plasma healing In het schitterende rijk van holistische genezing ontsluiert Nikola Tesla de mysterieuze wereld van plasma healing, een fascinerend domein waarin energie en welzijn samensmelten. Zijn reis begon met een diepgaande fascinatie voor de...