De geneeskracht van Kattenklauw – Catsclaw

De Kattenklauw is echt een super kruid om bij heel veel dingen in te zetten. Hij groeit in Zuid Amerika in het Amazone gebied. Het is een favoriete kruidenremedie van de Peruviaanse medicijnmannen en vrouwen om darmziekten, wondheling, urine infecties, ontstekingen, maagklachten, tumoren en algehele zwakte mee te behandelen. 

In 1976 is er op de afdeling van de Farmacologie aan de universiteit in Lima een onderzoek gestart naar de werkzame stoffen, naar aanleiding van een genezing van iemand met terminale kanker, na dagelijkse inname gedurende 6 maanden lang van Kattenklauw. Ook Klaus Keplinger heeft in Oostenrijk onderzoek gedaan naar de positieve effecten van Kattenklauw op HIV en Aids en zag ook daarbij positieve resultaten. 

Kattenklauw heeft een groot arsenaal aan geneeskrachtige effecten en is een must bij het gebruik van virale infecties, parasieten, schimmels en spijverteringsklachten. 

 

 

 

Voordelen van de Kattenklauw 

Weerstandsverhogend – Het immuunsysteem wordt met 50% verbeterd, omdat de T-lymfocyten en B-lymfocyten vermeerderen, die als natural killercellen aan de slag gaan. Het verbetert het specifieke en niet specifieke afweersysteem. Daarnaast ook een toename van de macrofagen om indringers te voorkomen, en zelfs DNA virussen. 

Ontstekingsremmend – wondinfecties, acne, zweren, artritis, reuma, artrose, fibromyalgie

Antipathogeen – voorkomt en aanpakken van bacteriële, virale, parasitaire en schimmel infecties ( Epstein Barr, Pfeiffer, HIV, Herpes, Gonorroe, klierkoorts, Lyme, Candida) 

KNO infecties in keel, neus oren, griep, luchtwegaandoeningen

Anti Allergisch – normaliseert het immuunsysteem bij allergieën en auto-immuunreacties, astma, hooikoorts

Immuunmodulerend – balanceert het immuunsysteem 

Spijsverteringsverbetering – reinigt de darmen en verbetert de darmflora

Anti-mutagene werking – Remt ontstaan en vermenigvuldiging van kankercellen. 

Anti-trombotisch – bloedverdunnend, vermindert dat bloedplaatjes gaan plakken aan elkaar. Vasodilaterend, verbeterd doorbloeding in vaten. 

Bloeddrukverlagend

Antioxidante werking 

Adaptogeen – verhoogt aanpassingsvermogen van lichaam 

Ontgiftend, bloedzuiverend, vochtafdrijvend

Maag darmklachten – gastritis, crohn, colitis ulcerosa, divertikulitis, leaky gut, spastische darm, maagzweer, IBS, PDS, fistels, aambeiden. 

Zelfs bij hoge dosis is er een lage toxiciteit van de Kattenklauw. Het is alleen niet aan te raden te nemen als je zwanger bent, een orgaandonatie hebt gehad, als er immuunonderdrukking nodig is, of kinderen onder de 3 jaar. Ook bij diverse medicatie (bloeddrukverlagend, bloedverdunnend, bij hemofilie en immuunonderdrukkende) is het niet aan te raden, neem daarvoor eerst contact met je arts op.  

 

 

Als je zelf meer wilt leren hoe jij dit geweldige kruid kunt gebruiken in een alchemistische elixer of het zelf maken van capsules? Dan kan je mee doen met een workshop, waar ik jou leer hoe je dit kruid het beste kunt gebruiken aan de hand van jouw klachten. Neem het heft weer in eigen handen en leer wat je allemaal kan doen. Ga zelf aan de slag met het maken van kruiden capsules zodat het je enorm veel geld scheelt in de toekomst. 

Groeten

Silvia 

workshop kruiden capsules maken

Start vandaag je holistische gezondheidsreis

Gerelateerde berichten

De Helende Kracht van DMSO

De Helende Kracht van DMSO

Een wondermiddel van de natuur Kan je je voorstellen dat een extract van een boom een van de meest krachtige healers is van deze tijd? Dimethyl sulfoxide, of DMSO, heeft zich ontwikkeld tot een baanbrekend therapeutisch middel met tal van mogelijke voordelen. Van...

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes Het fysieke aspect wordt veroorzaakt door een onvoldoende afscheiding van insuline door de alvleesklier, die geen suiker op voldoende niveau in het bloed kan handhaven. Er is dus een overschot aan suiker in het bloed, maar het bloed...

De Essentie van Plasma Healing

De Essentie van Plasma Healing

De essentie van plasma healing In het schitterende rijk van holistische genezing ontsluiert Nikola Tesla de mysterieuze wereld van plasma healing, een fascinerend domein waarin energie en welzijn samensmelten. Zijn reis begon met een diepgaande fascinatie voor de...