Een wondermiddel van de natuur

Kan je je voorstellen dat een extract van een boom een van de meest krachtige healers is van deze tijd? Dimethyl sulfoxide, of DMSO, heeft zich ontwikkeld tot een baanbrekend therapeutisch middel met tal van mogelijke voordelen. Van pijnverlichting tot wondgenezing, zijn veelzijdige eigenschappen hebben de aandacht getrokken van medische professionals en onderzoekers wereldwijd. Laten we ons verdiepen in de geschiedenis, feiten, eigenschappen, werkzaamheid, voordelen en conclusie rondom deze opmerkelijke stof, wat een nevenproduct is in het maken van houtpulp. 

Historische Achtergrond en Feiten

De reis van DMSO begon in 1866 toen de Russische wetenschapper Alexander Saytzeff DMSO voor het eerst synthetiseerde. Aanvankelijk beschouwd als een nieuwsgierig laboratoriumoplosmiddel, werd zijn ware potentieel pas volledig gerealiseerd na de Tweede Wereldoorlog toen chemici zijn eigenschappen actief begonnen te verkennen. Sindsdien hebben talrijke onderzoeken de effectiviteit ervan aangetoond op het gebied van gezondheid. (Studies 1, 2)

 

Werkzaamheid en Voordelen

De lijst van mogelijke voordelen die DMSO biedt, is uitgebreid. Het verlicht pijn, versnelt wondgenezing en remt de groei van bacteriën. Studies suggereren dat het toepassingen kan hebben bij het behandelen van aandoeningen variërend van kanker tot hartziekten. Zo heeft onderzoek aan het Mount Sinai Hospital in New York City veelbelovende resultaten laten zien bij het omvormen van kankercellen tot onschadelijke cellen met behulp van DMSO-oplossingen.

Verder heeft DMSO effectiviteit aangetoond bij het voorkomen van littekenvorming en het oplossen van bestaand littekenweefsel, wat hoop biedt voor slachtoffers van brandwonden en mensen met aandoeningen zoals sclerodermie. Zijn vermogen om biologische barrières te penetreren, zoals de bloed-hersenbarrière, opent mogelijkheden voor de behandeling van neurologische aandoeningen en het rechtstreeks afleveren van medicijnen op aangetaste gebieden.

e

Hier zijn alle gezondheidsvoordelen van DMSO op een rijtje:

 1. Verlichting van pijn, het stopt de geleiding van pijnprikkels door de zenuwen
 2. Spierontspanner
 3. Aanpakken van pathogenen: remmen van bacteriegroei en aanpakken van schimmels en parasieten. 
 4. Haargroei
 5. Aanpakken van jeuk
 6. Verwijding van bloedvaten, wat de circulatie verbetert en heling bevordert
 7. Stimuleert aanmaak van bloedplaatjes, en voorkomt bloedklontering
 8. Het vermindert de kans op bloedstolsels in bloedvaten.
 9. Verzachting en preventie van littekenweefsel
 10. Verlichting van brandwonden
 11. Verbetering van cataracten
 12. Vermindering van zwelling en ontsteking bij aandoeningen zoals artritis, bursitis, tendinitis en andere musculoskeletale letsels
 13. Behandeling van sportblessures, spierziektes, tuberculose
 14. Vermindering van mentale retardatie bij mensen met het syndroom van Down
 15. Potentieel gunstige effecten bij de behandeling van kanker, met name in combinatie met andere geneesmiddelen
 16. Wondgenezend juist bij zweren, open wonden en doorligplekken
 17. Behandeld allergisch eczeem en contact dermatitis
 18. Verhoogt cel permeabiliteit en helpt de cel ontgiften
 19. Mogelijke vermindering van het risico op hartaanvallen en anginale pijn
 20. Doorlaatbaarheid door de bloed-hersenbarrière, waardoor geneesmiddelen effectiever in de hersenen kunnen worden afgeleverd
 21. Verbetering van ademhalingsproblemen zoals verstopte sinussen 
 22. Verbetering oorinfecties
 23. Vermindering van symptomen veroorzaakt door virussen zoals herpes zoster (gordelroos) en herpes simplex (koortsblaasjes)
 24. Verlichting van genitale herpes (herpes II)
 25. Verbetering van tandheelkundige aandoeningen zoals tandvleesaandoeningen, tandbederf en post-extractiezwelling
 26. Mogelijke behandeling van periodontale ziekte
 27. Effectiviteit bij de behandeling van pijnlijke voetaandoeningen zoals likdoorns, eelt, ingegroeide teennagels, hallux valgus, hamertenen, hielspoor en jichtige grote tenen
 28. Behandelen van zwellingen en stuikingen en gebroken botten
 29. Verlichting van ontstekingen zoals conjunctivitis (roze oog)
 30. Mogelijke immunologische voordelen, zoals het verhogen van de productie van witte bloedcellen en de migratieremmende factor (MIF) van macrofagen
 31. Het heeft een immuunmodulerend effect 
 32. Verlaging van het risico op allergische reacties en infecties door het verhogen van de lichaamsweerstand
 33. Keloid verzachting en vermindering
 34. Behandeling van interstitiële cystitis (blaaspijn syndroom)
 35. Behandeling van scleroderma
 36. Behandeling voor alzheimer en dementie
 37. Breinschade herstel 
 38. Verlichting van pijn bij patiënten met rheumatiode artritis en bindweefselletsels
 39. Het transporteert talrijke geneesmiddelen door membranen
 40. Sneller herstel sportathleten
 41. Het werkt als een kalmeringsmiddel, zelfs wanneer het eenvoudigweg op de huid wordt gewreven
 42. Het ruimt vrije radicalen op, een anti-oxidant werking zelfs intracellulair. Alleen DMSO kan dit
 43. Verbeteren van hoofdwonden, hoofdtrauma en herseninfarcten
 44. Beschermt en repareert DNA van geioniseerde stralingsschade. Gluthation wordt verhoogd door DMSO, het wordt aangeraden voor een operatie of MRI te nemen
 45. Verbetert nutrienten opname
 46. Beschermt de lever van drugs & medicatie 
 47. Zware metalen binder, vooral aluminium, kwik, cadmium, arseen, nikkel
 48. Werkt als een diureticum
 49. Ontstekingsremmend, het vermindert histamine, cytokines en leukotrinen en versnelt celreparatie
 50. Verhoogt zuurstof afgifte in cellen, doordat het lichaam daartoe zelf wordt aangezet
 51. Effectief bij herseninfarct – ischemische beroerte – beste is via injectie via arts als eerste hulp 

En nog veel meer!

 

Lees hier de PDF van DMSO Natures Healing van dr Jason Morter 

Of het Ebook DMSO voor artsen 

Een veelvoorkomende reden waarom mensen thuis topische DMSO gebruiken, is voor de behandeling van acute musculoskeletale letsels, huidklachten en ontstekingen, maar het heeft meer dan 300 toepassingen om het te gebruiken. Het toepassen van het middel op de geblesseerde plek resulteert vaak in opmerkelijke verbeteringen, vooral wanneer dit snel na het letsel gebeurt. Zo werd bijvoorbeeld een veertienjarige jongen in het gezicht geslagen, wat resulteerde in een snee van 2 cm met zwelling die zich uitstrekte over de brug van zijn neus tot aan zijn oog. Nadat er zes ml DMSO op het gebied was aangebracht, begonnen de pijn, zwelling en huidirritatie binnen vijftien minuten af te nemen en waren ze volledig verdwenen binnen vier uur.

Wat is dimethyl sulfoxide 

Het is een bijproduct van het maken van houtpulp en het maken van papier. Het komt van de lignine van bomen, wat een natuurlijke lijmstof is, die bomen, grassen en stro de stevigheid en flexibiliteit biedt. Het komt ook natuurlijk voor in de zwavel cycles van de aarde (DMS) dimethyl sulfide wordt door zeeplankton gemaakt en dan geoxideerd door de lucht in DMSO. Maar DMSO komt ook in verschillende soorten voeding voor. DMSO bestaat uit koolstof, waterstof, zwavel en zuurstof atomen (allemaal lichaamseigen stoffen) en heeft een hele mooie geometrische symetrie. Het kan makkelijk door de bloedstroom getransporteerd worden en mengt goed met water, alcohol en olie, lost organische en anorganische middelen op en gaat makkelijk door je huid heen. DMSO wordt ook in voeding aangetroffen zoals: thee, asperges, tomaten, koffie, melk en gekookte mais. 

Eigenschappen en Werkingsmechanisme

DMSO is een eenvoudig, klein molecuul met werkelijk verbazingwekkende chemische, biologische en fysische kenmerken. Het kan andere substanties de huid innemen die van aan lagere moleculair gewicht zijn. Daarom is het ook belangrijk dat je schone handen hebt als je het aanbrengt, want het brengt alles mee naar binnen.

Wanneer DMSO wordt verdund met water, komt er warmte vrij. De fles met de medicatie zal warm aanvoelen. Dit is een tijdelijke, onschadelijke reactie.

DMSO is een “vrije radicaal opruimer”, nuttig bij de behandeling van vele aandoeningen zoals kanker, artritis en arteriosclerose.

DMSO transporteert andere stoffen makkelijk door de huid, in de bloedbaan en ook door de bloed brein barrière heen. 

DMSO vervangt water in de levende cel en kan vanwege deze opmerkelijke eigenschap de zieke cel genezen door vrije radicalen binnenin de cel te vernietigen.

DMSO verhoogt ook de permeabiliteit van celmembranen, waardoor toxines uit de cel worden gespoeld.

Allergische reacties worden verminderd door DMSO, dat de lichaamsweerstand tegen infecties verhoogt door een aantal ingewikkelde mechanismen.

(Bron: Dr Morton Walker DMSO’s Natures Healer)

Manier van aanbrengen op huid

Wanneer je het aanbrengt, wrijf er niet te hard over. Je hoeft het alleen maar op de huid aan te brengen en het trekt vanzelf in. Laat het twintig minuten tot een half uur drogen. Meng met aloe vera of natuurlijke olien of gedestilleerd water. 

De behandeling moet worden geïndividualiseerd. De optimale concentratie varieert van 50 tot 80 of zelfs 90 procent. Over het algemeen zijn het gezicht en de nek gevoeliger voor DMSO dan andere delen van het lichaam en mag er geen hogere concentratie dan 50 procent worden aangebracht. Topische concentraties van DMSO moeten onder de 70 procent worden gehouden op plaatsen waar de doorbloeding verminderd is. Het is raadzaam om de behandeling te starten met lagere concentraties totdat de huidtolerantie toeneemt. Let op huidirritatie voordat je overgaat naar de hogere concentratie of bij zeer blanke gevoelige huid wordt gebruikt. De warmte die je voelt zorgt voor vasodilatie. 

Voor sommige zeldzame aandoeningen zoals sclerodermie zijn de behandelingsperiodes langer dan een jaar. Hoe vaak je de DMSO-oplossing toedient, hangt af van het oordeel van je arts of therapeut en het specifieke klinische probleem.

DMSO gebruiken

was de huid en je handen eerst voordat je het aanbrengt om te voorkomen dat andere stoffen enMeestal is het nodig om enkele minuten te besteden aan het aanbrengen voor een juiste dosering. Laat het behandelde gebied dertig tot veertig minuten onbedekt blijven; veeg vervolgens eventuele resterende oplossing af met een absorberend materiaal om schade aan je kleding te voorkomen. Verlichting van zwelling en pijn door jicht treedt op binnen dertig minuten en houdt één tot vier uur aan. Indien er een te hoge concentratie op de huid wordt gedaan, dus onverdund, kan de huid uitdrogen, irriteren en jeuken. Je dient voor het aanbrengen eerst je handen en de plek schoon te maken en zweet te verwijderen. Alles wat niet schoon is, wordt door de DMSO mee de huid en het bloed in gebracht. Alleen werken met schone handen!

DMSO voordelen

Orale inname DMSO

De typische orale dosis van DMSO is één tot twee theelepels per dag. Het wordt gemengd met tomatensap of druivensap omdat het op zichzelf niet prettig smaakt. Mensen met artritis hebben ook baat bij het innemen van 50 procent DMSO via de mond, naast het aanbrengen op de huid. Weet dat sommige versies van DMSO zorgen dat je naar knoflook gaat ruiken, na gebruik, neem daarom een geurloze DMSO. En ook een die 99,9% is met een farmaceutische kwaliteit. Het middel dient alleen ingenomen te worden met een biologische sap of gedestilleerd water, omdat elke vorm van zware metalen, gifstoffen en andere chemische stoffen, ook de cellen in wordt gebracht door de DMSO, daarom dient dit alleen met zuivere middelen gebruik te worden. 

Ook kan intraveneus ingenomen worden. Dit proces wordt beschreven als effectief voor de behandeling van ernstigere degeneratieve aandoeningen zoals kanker, atherosclerose, immobiele artritis, multiple sclerose, parkinsonisme en andere aandoeningen.

Ontgiftingseffecten van DMSO

Afhankelijk wat je gezondheidsstatus is, kan je verschillende effecten krijgen na het starten van DMSO. Je gaat namelijk ontgiften. Mensen die dat niet eerder gedaan hebben, gaan dat zeker merken. Want dan kan het eerst erger worden voor het beter wordt. Het lichaam wil alles eruit hebben wat niet dient, en dat kan je merken aan je spijsvertering, je huid, snot, urine kleur, moeheid, misselijkheid en hoofdpijn bijvoorbeeld. Ook wel herxheimer effect genoemd. Dit is een effect van het niet goed kunnen ontgiften en als je veel gifstoffen en pathogenen hebt. Het is NOOIT de DMSO waar je een reactie op kunt krijgen, want de componenten koolstof, waterstof, zuurstof en zwavel zijn atomen waar jij ook uit bestaat. Of het is met iets gemengd wat een reactie geeft in jou, als je bijvoorbeeld iets synthetisch gemengd hebt met de DMSO. Ontgiftingsverschijnselen zijn onderdeel van het helingsproces. Aangeraden wordt om 2 liter water per dag te drinken (liefste nog plasma water) en mariadistel te gebruiken, om je lever te ondersteunen en dit proces te verbeteren. 

Mengen met natuurlijke middelen

Aangezien DMSO heel goed andere middelen absorbeert en transporteert, kan je vitamines, mineralen, etherische olieen (100% natuurlijk) dit effectief de huid inbrengen. Hierin zijn vele mogelijkheden te mengen. Met elk weer eigen effecten in heling. Let dus op dat je niks synthetisch mengt met de DMSO. 

DMSO voordelen

Welk soort Dimethyl sulfoxide koop je

Er zijn meerder sterktes te koop, maar je koopt de meest zuivere met farmaceutische graad, en dat is 99,99% DMSO. Koop dus GEEN industriele versie. Ook raad ik je aan een geurloze versie te kopen, omdat als je die niet kiest, je naar knoflook en uien kan gaan ruiken nadat je dit bent gaan gebruiken.

Langdurige bruikbaarheid

Dankzij de veelzijdigheid en toepassingen is DMSO een waardevolle verbinding om bij de hand te hebben. In zijn pure vorm heeft DMSO een onbeperkte houdbaarheid, waardoor het jarenlang kan worden gebruikt. Let op: alleen zuivere en correct verdunde DMSO mag worden gebruikt! Als je pure DMSO verdunt, dien je dit altijd te doen met gedestilleerd water. Zorg ervoor dat zowel de huid als de hand die het product aanbrengt grondig gereinigd zijn voordat u het aanbrengt. Dit is van cruciaal belang, aangezien de eigenschappen van DMSO ervoor zorgen dat eventuele verontreinigingen door de huid kunnen worden opgenomen en in de bloedbaan terechtkomen.

DMSO wordt beschouwd als een van de minst giftige stoffen in de biologie!

Elk ernstig neveneffect moet dus voortkomen uit mogelijke verontreinigingen of het gelijktijdig innemen van geneesmiddelen die DMSO in het lichaam brengen. Het is belangrijk om te benadrukken dat DMSO en alle stoffen die erin zijn opgelost, zeer snel door de huid, de bloed-hersenbarrière en andere delen van het lichaam kunnen dringen. Dr Jacob 

DMSO versterkt de effecten van geneesmiddelen.

Houd er ook rekening mee dat DMSO de effecten van geneesmiddelen, zoals bloedverdunners, steroïden, hartmedicijnen, sedativa, enzovoort, kan versterken. Daarom wordt het afgeraden om DMSO te gebruiken als je aan de medicatie bent. Het wordt zeker ook afgeraden om het samen met een diureticum te nemen omdat DMSO dat ook is. 

Een pure DMSO-oplossing wordt binnen 2 uur vast in de koelkast, vergelijkbaar met ijs. Als er bij het omdraaien van de bevroren fles kleine waterstroompjes door het ijs stromen, heeft u waarschijnlijk veterinaire DMSO in handen. Dit betreft een concentratie van 90%, waarbij 10% gedestilleerd water is toegevoegd.

Vrouwen wordt afgeraden DMSO te gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding, ook al wordt DMSO gebruikt om menselijke embryo’s te bewaren. DMSO kan de resultaten van leverfunctietests verstoren en tot foutieve interpretaties leiden. Dit probleem kan eenvoudig worden verholpen door een week te wachten na het gebruik van DMSO voordat je de test uitvoert.

Niet te patenteren

DMSO pakt de ziekte zelf aan in plaats van alleen maar de symptomen. DMSO omvat een geheel nieuwe methode om ziekten te behandelen, en daar ligt precies het probleem voor de traditionele medische gemeenschap en de toezichthoudende bureaucratie. Economische tegenstand kan ontstaan vanuit de grote farmaceutische bedrijven, omdat DMSO niet te patenteren is. Het is zelfs tegen Dr Jacob ooit verteld door een farmaceutische executive, dat ze geen interesse hadden in het middel, ook al bleek het een wondermiddel van deze eeuw. Dat is omdat er geen geld mee te verdienen valt en er geen patent op gezet kan worden, want het is een natuurlijk middel. 

DMSO voordelen
genezen met DMSO

Conclusie

Tot slot vertegenwoordigt DMSO een paradigma-verschuiving in de gezondheidszorg, waarbij een holistische benadering wordt geboden voor de behandeling van een breed scala aan kwalen. Hoewel het werkingsmechanisme nog niet volledig wordt begrepen, is het therapeutische potentieel onmiskenbaar. Het is echter belangrijk om DMSO onder toezicht van een zorgverlener te gebruiken, om te zorgen dat je de juiste DMSO inneemt en de juiste dosis. Hou rekening met het verdunnen van de DMSO met andere zuivere, biologische middelen, zoals olie of aloe vera, of gedestilleerd water, Dit is belangrijk om niet ander stoffen zoals gifstoffen mee je bloed en bloed-brein barrière door te loodsen.

Terwijl het onderzoek naar DMSO doorgaat, belooft het de medische behandeling te revolutioneren en de resultaten voor talloze individuen te verbeteren. Met zijn opmerkelijke helende eigenschappen en diverse toepassingen staat DMSO als een baken van hoop in de zoektocht naar een betere gezondheid en welzijn.

Voor degenen die geïntrigeerd zijn door het potentieel van DMSO, wordt verdere verkenning en bespreking met zorgverleners aangemoedigd om de geschiktheid ervan voor individuele behoeften te bepalen. Iedere arts, therapeut, moeder en ziekenhuis zou een fles DMSO in huis moeten hebben!

 

Ontdek de wijsheid van de bomen

Lees hier het boek van Dr Jason Morter – DMSO a Nature’s Healer 

Start vandaag je holistische gezondheidsreis

Gerelateerde berichten

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes Het fysieke aspect wordt veroorzaakt door een onvoldoende afscheiding van insuline door de alvleesklier, die geen suiker op voldoende niveau in het bloed kan handhaven. Er is dus een overschot aan suiker in het bloed, maar het bloed...

De Essentie van Plasma Healing

De Essentie van Plasma Healing

De essentie van plasma healing In het schitterende rijk van holistische genezing ontsluiert Nikola Tesla de mysterieuze wereld van plasma healing, een fascinerend domein waarin energie en welzijn samensmelten. Zijn reis begon met een diepgaande fascinatie voor de...

De emotionele oorzaak van maagklachten

De emotionele oorzaak van maagklachten

De emotionele oorzaak van maagklachten   De aandoeningen die jouw maag beïnvloeden, hebben betrekking op alledaagse kwesties, op het materiële en moederlijke aspect van je bestaan. Je begrijpt het werk dat je maag verricht, en je weet dat het jouw manier van...