Je lichaam is de spiegel van je interne wereld

Jouw fysieke klachten hebben de oorsprong in je interne wereld. Hoe je met je emoties omgaat en met de dingen die gebeuren in je leven, je wereldbeeld, je geboorte en je opvoeding bepalen allemaal enorm veel hoe gezond jij bent. Dit zijn belangrijke factoren die je moet onderzoeken, als je jezelf wilt helen.

Vroeger dachten de artsen dat de meeste klachten genetisch waren, dat je daar dus niks aan kon doen, want je hebt het nou eenmaal ge-orven van je (voor) ouders. Nu blijkt steeds meer dat je klachten epigenetisch zijn ontstaan, wat de functie van de genen verandert, maar de code blijft gelijk. De functie kan veranderen door invloed van leefstijl (opvoeding, emoties, stress, voeding, giftstoffen) en daardoor kunnen biochemische processen beinvloed worden door de functie aanpassing van je genen.

In mijn praktijk ontmoet ik veel mensen met de meest uiteenlopende klachten, van eczeem, tot burn-out, en van artritis tot kanker. En bij iedereen bespreek ik de emotionele invloed van hun klachten. En bij IEDEREEN klopt het exact wat ik met ze bespreek wat de emotionele bron is van hun klachten. Je lichaam is een database. Je DNA is jouw harde schijf in de cloud die net zo veel kan opslaan als alle informatie op het internet van de hele wereld. Jouw DNA is beinvloedbaar door frequenties, geometrie, licht en geluidsfrequenties. En daarom hebben emoties (frequenties) een grote impact op jouw DNA die jouw biochemie beinvloeden.

Eerst komt er een ervaring of situatie, wat een uitwerking heeft op jou, daar reageer je op, bewust of onbewust. Je lichaam gaat in fight, flight of freeze, je ervaart daardoor emoties die je moet verwerken, maar indien dit niet goed gebeurt, komt er een onbewust bescherminsgmechanisme in je gedrag, zodat jij dit niet meer hoeft te voelen en ervaren. Denk aan pleasen, vastklampen, verdoven, afleiden, verstoppen, eten, shoppen, weg lachen, hard werken etc. En dit gedrag gaat weer gepaard met emoties van onvrede, zoeken naar waardering, bevestiging en liefde, angsten, onzekerheden, frustratie en ga zo maar door.

Deze niet verwerkte emoties, daar komen patronen uit voort, (beschermingsmechanismen) wat weer over gaat in gedrag en dat wordt je persoonlijkheid. Wat weer meer emoties geeft van een gevoel van leegte, en later door het niet uiten van deze emoties meer klachten. En deze klachten zijn nou net de aanwijzer dat er teveel ligt opgeslagen in je lichaam. Helaas leren we niet hoe we goed met onze emoties om kunnen gaan, en daardoor blijven we dit gedrag volhouden, tot dat we op een innerlijke reis gaan of dat er iets gebeurt wat voor een grote transformatie zorgt. Een wake up call, die je dwingt om naar binnen te gaan en bewust te worden. 

 

 

 

Wat zegt jouw lichaam?

Hier een aantal voorbeelden uit de praktijk die een ieder herkende. Heling begint bij bewustwording zeg ik altijd. Je gedrag en persoonlijkheid is onbewust, daarom is het essentieel om daar naar te kijken en je pijnlichaam te helen, je maskers te bekijken en je patronen te gaan blootleggen. Pas dan kan je pandora’s box openen, wat heeft gezorgd voor de onbewuste en belastende invloed op je biochemie en opslag in je DNA. 

Epilepsie

Je bent te rationeel en niet spontaan, je hebt te grote verantwoordelijkheden en veel ongeduld, je bent afgesneden van je emoties en je weet je er geen raad mee. Je veroordeelt je zelf constant en je bent overtuigd dat het leven je alleen maar afwijzing, agressie, geweld en wanhoop geeft. Je voelt je schuldig en je hebt veel aggressie in je wat je onderdrukt. De epilepsie is een reactie van je lichaam om die via de schocken te releasen, wat je alsmaar vasthoudt in je zelf van de emoties. Het is te veel, je bent oververhit aan onrust en boosheid. En door te shaken van je lichaam release je de ballast. (net als een hond die vanzelf schud) Je onderdrukt al je gevoelens. Je voelt je gevangen in je leven, ook wellicht sta je onder druk van iemand boven je, je vrijheid wordt je ontnomen. Ook ben je bang iemand te verliezen die ‘van jou’ is  (relatie, kind) Je bent dan in grote paniek, omdat je daar geen controle over hebt. Je beschermd jezelf door je bewustzijn te verliezen, omdat je je relaties, je leven en de wereld lastig vindt om mee om te gaan. Je zenuwstelsel en je brein raakt oververhit. 

Meer te horen in een consult, mocht je hieraan willen werken. 

Psoriasis

Je hebt te maken gehad met 2 scheidingen in je leven, dan wel van jezelf of van ouders of andere familie leden die je nabij staan. Ook kan het zijn dat je te maken hebt met een autoritair persoon waar jij jezelf niet kan zijn en met deze ervaringen heb je teveel last van emotionele pijn, waardoor je symbolisch een dikke huid creeert om deze pijn niet te hoeven voelen. 

Colitis Ulcerosa

Je hebt frustratie en boosheid wat je niet uit. Je hebt ook steeds te maken met je afgewezen worden en daar gefrustreerd om zijn. Wat kan je niet verteren? Wat stop je weg? Je kan ook niet omgaan met autoriteit en mensen die jou vertellen wat je moet doen? Maar je gaat er niet tegen in. 

Migraine

Je bent enorm gepassioneerd in je werk. Je wilt alles begrijpen en je bent niet meer te stoppen. Je hebt een enorme verantwoordelijkheid om het goed te doen. En ook alles te willen weten. Liefst alles nu en je kan heel erg in je hoofd zitten. Omdat je niet meer te stoppen bent en maar door blijft gaan, zegt jouw lichaam eigenlijk er is teveel energie in je hoofd, en je moet even afkoelen en releasen. Focus op andere dingen, wat lastig is voor je. Daarom komt er migraine, omdat je dan pas echt rust neemt. 

Carpaal tunnel syndroom

Je hebt enorme frustratie naar anderen, dat je ze niet kan helpen. Je balt je vuisten en wordt regelmatig echt woest. Alleen dit uit je niet voldoende, maar je voelt het wel wel. Je zou wel anderen door elkaar willen schudden dat ze naar je luisteren. Deze spanning blijft zitten in je polsen die daar zit door alle boosheid. Je gooit ook de handdoek in de ring als je het opgeeft, of dingen niet gaan zoals je wilt, ook vanuit frustratie boosheid. Dit gaat ook in je polsen zitten. 

Slokdarmkanker 

Je hebt al lange tijd veel wrok, boosheid en frustratie ingeslikt. Je hebt jezelf letterlijk vergiftigd met deze emoties. Je slikt alles in en houdt het voor jezelf. Je houdt je emoties in en kan je waarheid niet uiten, alles wat je uit is zonder emotie en zonder compassie. En deze wrok emoties verteren je slokdarm langzaam .

Obstipatie darmen

Loslaten is een probleem voor jou, je wil alles onder controle houden om je veilig te voelen, Alles wil je checken en binnen jou wkaders hebben. Doordat je zo een controle freak bent, geven jouw darmen weer wat er intern in jouw gebeurt. Hoe meer je een controe freak bent, des te meer verstopping je hebt. 

Baarmoederhals kanker 

Je hebt een lange tijd in overlevingsstand geleefd. En de levensvreugde is ver te zoeken. Jouw levensenergie stroomt niet meer goed door je lijf en je wezen. Ook is je creativiteit geblokkeert en je libido en seksuele energie is al lange tijd geblokkeerd. Passie en verlangens heb je al heel lang niet ervaren in jezelf en ook met anderen of naar het leven. Je baarmoeder is de poort naar leven, deze staat symbool voor jouw levensenergie en levensvreugde. Je passie en verlangen om te willen leven en daar alles uit te halen. Indien deze aspecten geblokkeerd zijn, blokkeert de energie in je baarmoeder, en als dat te lang gebeurt, dan zal daar een tumor groeien als laatste wake up call. 

  Wat kan je doen?

Om te beginnen, je bewust worden wat je lichaam jou wil vertellen? Je lichaam werkt symbolisch op een manier dat je kan aflezen waar de klachten mee te maken hebben. Het gaat erom dat je gaat beseffen dat jouw lichaam niet tegen je werkt, maar dat alles een reflectie is van jou. Hoe onbewuster je leeft, des te meer klachten je kan ervaren, des te meer emoties je wegstopt, de voller wordt jouw emmer van emoties. Dus door eerst te gaan kijken hoe jij met emoties omgaat is stap 1. Dan ga je onderzoeken naar welke emoties en gedrag je steeds tegenkomt en wegstopt. Waar loop je tegenaan? Welke emoties zijn dat? Wrok, frustratie, angst, schaamte, schuld, verdriet, onmacht etc. Dan ga je een manier vinden die je kan helpen om jouw emoties te releasen, de energie moet gaat stromen ipv geblokkeerd worden. Je kan dat doen door je emoties te uiten via spreken, schreeuwen, schrijven, dansen, shaken, huilen. Kijk wat je kan doen om deze energie te releasen en te achterhalen wat er echt is. 

Mocht je hier hulp bij willen hebben, kan ik je helpen in een consult en gaan we de diepte in met jouw fysieke klachten. 

 

Start vandaag je holistische gezondheidsreis

Gerelateerde berichten

De Helende Kracht van DMSO

De Helende Kracht van DMSO

Een wondermiddel van de natuur Kan je je voorstellen dat een extract van een boom een van de meest krachtige healers is van deze tijd? Dimethyl sulfoxide, of DMSO, heeft zich ontwikkeld tot een baanbrekend therapeutisch middel met tal van mogelijke voordelen. Van...

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes Het fysieke aspect wordt veroorzaakt door een onvoldoende afscheiding van insuline door de alvleesklier, die geen suiker op voldoende niveau in het bloed kan handhaven. Er is dus een overschot aan suiker in het bloed, maar het bloed...

De Essentie van Plasma Healing

De Essentie van Plasma Healing

De essentie van plasma healing In het schitterende rijk van holistische genezing ontsluiert Nikola Tesla de mysterieuze wereld van plasma healing, een fascinerend domein waarin energie en welzijn samensmelten. Zijn reis begon met een diepgaande fascinatie voor de...