Magnetiet kristallen in het menselijk brein

In een verbazingwekkende onthulling die de kloof overbrugt tussen de gebieden van wetenschap en spiritualiteit, hebben onderzoekers de aanwezigheid van magnetiet kristallen in het menselijk brein ontdekt. Deze bevinding opent een fascinerende dialoog over onze intrinsieke verbinding met het magnetische veld van de aarde en de potentiële verborgen vermogens van de menselijke geest.
De ontdekking resoneert ook diep met spirituele en mystieke tradities die kristallen al lang vereren vanwege hun helende en energetische eigenschappen.
Het piëzo-elektrische effect, waarbij mechanische spanning een elektrische lading induceert in bepaalde materialen zoals kwarts en mogelijk magnetiet, suggereert dat ons lichaam een ​​soortgelijk intern energiemechanisme kan benutten.

De fascinerende ontdekking uitgevoerd door wetenschappers van het California Institute of Technology (Caltech) heeft aan het licht gebracht dat het mineraal magnetiet (Fe3O4), dat gewoonlijk biochemisch neerslaat bij bacteriën, protisten en verschillende dieren, ook aanwezig is in menselijk hersenweefsel. Deze ontdekking werpt een nieuw licht op onze begrip van de fysieke processen in het menselijk lichaam en opent nieuwe vragen over de interactie tussen het menselijk lichaam en de omgeving, met name in relatie tot magnetische velden.

Het onderzoeksteam maakte gebruik van een ultrasensitieve supergeleidende magnetometer in een schone laboratoriumomgeving en ontdekte de aanwezigheid van ferromagnetisch materiaal in verschillende weefsels van het menselijk brein. Deze magnetische deeltjes, geëxtraheerd uit opgeloste hersenweefsels en geanalyseerd met transmissie-elektronenmicroscopie van hoge resolutie, elektronendiffractie en elementaire analyses, bleken mineralen te zijn in de magnetiet-maghemietfamilie. Veel van de kristalvormen en structuren vertoonden sterke gelijkenissen met die welke werden neergeslagen door magnetotactische bacteriën en vissen.

kristallen in het brein<br />

Het onderzoek impliceert dat er minimaal 5 miljoen en mogelijk zelfs meer dan 100 miljoen enkel-domein kristallen per gram aanwezig zijn in de meeste weefsels van het menselijk brein, met eigenschappen die suggereren dat de kristallen in klonten van 50 tot 100 deeltjes voorkomen. Deze biogene magnetiet in het menselijk brein kan verklaren waarom er hoge magnetische veld saturatie-effecten worden waargenomen in de Ti- en T2-waarden van magnetische resonantie beeldvorming (MRI) en mogelijk voor een verscheidenheid aan biologische effecten van laagfrequente magnetische velden.

Voorafgaand aan deze ontdekking werd algemeen aangenomen dat er geen permanent gemagnetiseerde (ferromagnetische) materialen aanwezig waren in menselijke weefsels. Deze aanname was de basis voor veel biologische en medische onderzoeken met betrekking tot het risico van blootstelling aan statische en extreem lage frequentie magnetische velden, evenals voor epidemiologische studies die verbanden suggereerden tussen zwakke elektrische velden en verschillende menselijke aandoeningen.

Hoewel eerdere zoektochten naar biogene magnetiet in menselijke weefsels niet overtuigend waren, suggereert deze nieuwe studie dat menselijk hersenweefsel vergelijkbare kristallen van biogene magnetiet bevat als die gevonden bij bacteriën en vissen. Dit opent nieuwe vragen over de mogelijke biologische effecten van magnetische velden op het menselijk lichaam en benadrukt het belang van verder onderzoek naar deze materie.

De aanwezigheid van magnetiet in menselijke weefsels heeft mogelijk verstrekkende implicaties voor de medische beeldvormingstechnologieën, met name MRI, en voor onze algehele kennis van de interactie tussen biologische systemen en magnetische velden. Verder onderzoek is nodig om de exacte rol en effecten van biogene magnetiet in het menselijk lichaam te begrijpen.

 

Start vandaag je holistische gezondheidsreis

Gerelateerde berichten

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes Het fysieke aspect wordt veroorzaakt door een onvoldoende afscheiding van insuline door de alvleesklier, die geen suiker op voldoende niveau in het bloed kan handhaven. Er is dus een overschot aan suiker in het bloed, maar het bloed...

De Essentie van Plasma Healing

De Essentie van Plasma Healing

De essentie van plasma healing In het schitterende rijk van holistische genezing ontsluiert Nikola Tesla de mysterieuze wereld van plasma healing, een fascinerend domein waarin energie en welzijn samensmelten. Zijn reis begon met een diepgaande fascinatie voor de...

De emotionele oorzaak van maagklachten

De emotionele oorzaak van maagklachten

De emotionele oorzaak van maagklachten   De aandoeningen die jouw maag beïnvloeden, hebben betrekking op alledaagse kwesties, op het materiële en moederlijke aspect van je bestaan. Je begrijpt het werk dat je maag verricht, en je weet dat het jouw manier van...

De emotionele oorzaak van Hoofdpijn

De emotionele oorzaak van Hoofdpijn

Emotionele oorzaak van Hoofdpijn    Ga maar eens na bij jezelf hoe veel je van deze emotionele patronen hebt, en als je weer eens hoofdpijn hebt, lees dit dan nog maar eens na. Het heeft te maken dat je teveel je best doet om iets op een bepaalde manier te doen,...