het zuiveren van je ziel en energetische veld

Het zuiveren van je ziel & je energetische veld

 

We leven in een tijd van wereldwijde onrust en we moeten opnieuw onze weg zien te vinden. Om die reden zal ik binnenkort ook een webinar gaan geven met 30 tips om je trilling te verhogen, je patronen te transformeren en je bewustzijn te verruimen. En onderaan dit artikel vind je hoe jij je energetisch kunt zuiveren van diverse blokkades.

Alles is energie en wat we beleven en waar we zijn heeft effect op ons energie veld. Het kan je upliften maar ook beïnvloeden op een negatieve manier. Denk aan zware energieën van anderen, maar ook entiteiten kunnen aan ons blijven plakken, die bepaald gedrag en gedachten verergeren die jou niet helpen. 

Ook door ons verleden, dat wil zeggen, door onze opvoeding, school of zelfs eerdere incarnaties, dragen we allemaal bepaalde patronen, conditioneringen en programma’s met ons mee. Daar zitten programma’s bij die bruikbaar, nuttig en nog steeds relevant zijn, maar ook programma’s die verouderd zijn en ons blokkeren.
Als we onze innerlijke ontwikkeling willen voortzetten, moeten we beginnen met het opruimen van deze verouderde programma’s, overtuigingen, ideeën, angsten en destructieve emoties enzovoort. Sommige van deze patronen kunnen diep in de lagen van ons onderbewustzijn begraven liggen.
Als je het hebt over het opruimen van fijnstoffelijke energieën, patronen, programma’s en overtuigingen, denken sommige mensen dat je die allemaal moet opruimen, maar dat zal niet lukken, ruim alleen de dingen op die overbodig zijn. 

Onderdrukking betekent dat je traumatische ervaringen energetisch inkapselt en vervolgens ergens in je onderbewuste wegstopt. Dat gebeurt als je niet in staat bent om het te verwerken.

Wat het opruimen van patronen betreft, zijn er naar mijn mening 3 verschillende manieren waarop je dit kunt doen. We kunnen ons er gewoon bewust van worden dat we een achterhaald patroon met ons meedragen dat we niet meer nodig hebben. Alleen al door je hiervan bewust van te worden, dankzij de nieuwe energie die nu op Aarde werkzaam is, kan het patroon van het ene op het andere moment opgeruimd worden.

De andere manier is dat de ziel besluit dat het nog iets van het opruimproces kan leren. De ziel doorloopt dit proces dan stap voor stap: erkennen dat je een specifiek patroon met je meedraagt; uitzoeken waar het patroon vandaan komt; het patroon zonder oordeel accepteren; het patroon vervolgens liefdevol loslaten en opruimen.

De derde mogelijkheid is; het verouderde patroon of programma wordt niet opgeruimd, maar met een nieuwe geloofssysteem vervangen doordat we nieuwe inzichten en kennis hebben opgedaan. We besluiten dan bewust of onbewust, dat we de voorkeur geven aan een ander programma.

 

 

Alles wat we denken, voelen, zeggen en doen stralen we op een energetisch niveau ook uit. Als we bijvoorbeeld ergens aan denken, openen we een toegangspoort voor overeenkomstige gebeurtenissen in de buitenwereld, die zich dan energetisch aan ons kunnen vasthechten. Elk geloofssysteem dat we bewust of onbewust in ons dragen is een toegangspoort voor wat het geloofssysteem inhoudt.
Daarom is het belangrijk dat we verouderde, niet langer relevante denkpatronen, geloofssystemen en emotionele patronen opruimen, transformeren en overschrijven.

 

 

Ontdoen van ballast en patronen

Als we dat niet doen, vormen ze een steeds grotere last en zorgen ze ervoor dat we ons energetisch zwaarder voelen. Net als zwemmen met kleren aan die steeds zwaarder worden. Op dezelfde wijze zullen alle dingen die we eigenlijk moeten opruimen meer en meer ons ware wezen bedekken. Bovendien trekken ze ons energetisch naar beneden en blokkeren ze onze spirituele ontwikkeling. Zie het als een hete luchtballon, waar je de zakken overboord gooit, zodat die steeds verder kan stijgen.

Bij het opruimen van patronen is ook het volgende van belang; onze denk of gevoelspatronen zijn gerelateerd aan overeenkomstige gedragspatronen. Nadat we een patroon hebben opgeruimd, is het uit het fijnstoffelijke lichaam verwijderd en vervangen door een patroon dat nu van belang is voor ons, maar de uitdaging is vervolgens om ook ons gedrag te veranderen. De mens is een gewoontedier, je hebt een bepaalde tijd nodig om vaste patronen om te zetten in nieuwe, en aan een andere manier van denken en voelen te wennen. Dus in het begin moet je jezelf er telkens van bewust aan herinneren dat je volgens de nieuwe energie moet handelen.

Verandering begint met acceptatie

De belangrijkste voorwaarde bij elke verandering, is dat we de huidige situatie accepteren. Zolang we van binnen nog weerstand bieden tegen de huidige situatie, kan er geen positieve verandering plaatsvinden. Met elke beslissing die we nemen en bij elke handeling die we uitvoeren, zenden we energetische golven uit en genereren daardoor energetische velden. We worden dus constant omringd door energievelden die door onszelf en anderen zijn gecreëerd. Als je onvoldoende innerlijke rust hebt in een situatie die je op het moment niet kunt veranderen, straal je weerstand uit. Dan probeer je de strijd aan te gaan met de ongewenste situatie, maar daarmee versterk je de bijbehorende energie alleen maar. Bovendien daalt je trilling meteen als je ergens boos of gefrustreerd over wordt.

We cant solve a problem with the same kind of thinking we used, when we created them

– Albert Einstein –

Maar als je je weerstand loslaat, en een bestaande situatie zonder oordeel accepteert, wordt het ongewenste veld dat zich om je heen bevindt meteen afgebroken. Pas als de golven weg zijn, kan je nieuwe golven maken en zo een nieuwe veld creeren. Lukt het je om de situatie zonder boosheid en weerstand te accepteren, dan stijgt je trilling en met de verhoogde trilling, kan je de omstandigheden vervolgens echt veranderen.

Boosheid, afwijzing, verzet en strijd zijn kenmerken van oude energie die op dit moment op onze Aarde wordt vervangen. In de energie van het nieuwe tijdperk is er geen plaats voor strijd. Doordat je iets positiefs en verheffends naar de oude energie stuurt, bereid je een veld voor, waarin nieuwe energie kan stromen.

Het zuiveren van je ziel techniek

Iedereen heeft in het verleden al duizenden ervaringen opgedaan, waardoor je ontelbare dingen in je hebt opgenomen en laten ontstaan. Veel van die dingen zijn in de huidige tijd niet meer relevant en kunnen worden opgeruimd en getransformeerd omdat ze niet meer nodig zijn. Hieronder is er een techniek die je kunt doen om jouw ziel en energieveld te zuiveren.

De techniek die ik gebruik voor het opruimen van overbodige dingen gaat als volgt:

1. Grond jezelf door je aandacht naar je voeten je richten en visualiseer een verbinding met de aarde.

2. Eerst maak je verbinding met de Bron, sommigen noemen dat God, Schepper, Oerbron of Al-wat-is. Iedereen is voortdurend verbonden met deze goddelijke intelligentie, maar veel mensen zijn zich daar niet meer van bewust. Het is dus belangrijk om je weer bewust met de Bron te verbinden.

3. Visualiseer een lichtkanaal vanuit je kruinchakra naar de Bron en zie je ondergedompeld worden in stralend goud licht. (of doe dit op een manier wat voor jou goed voelt)

4. Geef nu de instructie en zeg hardop; alles wat niet meer mijn hoogste Goddelijke goed dient, moeten worden opgeruimd en ontbonden, samen met alle bijbehorende reserve kopieën en alle effecten en neveneffecten.

5. Vul eventueel aan met; alle contracten die mij niet dienen, alle beperkende overtuigingen, alle angsten, alle destructieve denkpatronen, alle energieën van andere wezens, alle karmische belastingen, alle lasten van vorige generaties, alle mentale programma’s, alle projecties van andere mensen, alle belemmeringen, alle bezetenheid van niet-eigen energieën, alle hersenspoelingen en alle manipulaties die mijn hoogste goed niet dienen, moeten nu worden opgeruimd.

6. Zeg nu hardop; Vul de leegte op met het goddelijke licht en onvoorwaardelijke liefde

7. En als laatste zeg hardop; Moge al het licht, al het bewustzijn, en alle zuivere trillingen die ik ben kwijtgeraakt, volledig geheeld en gezuiverd naar mij terugkeren en goed geïntegreerd en geactiveerd worden.

Meestal voel je wel als er dingen energetisch worden opgeruimd, zoals bijvoorbeeld als je begint te gapen. Als je niets voelt, vertrouw er dan op dat het is opgeruimd. Je kunt deze techniek zo vaak gebruiken als je wilt. Het is dan ook goed om het regelmatig te doen.

Deze tekst komt uit de boeken van Christina von Dreien, het hoogbewuste meisje van 19 die 3 boeken heeft geschreven over de wereldwijde transformatie waar wij als mensen in zitten op dit moment en waar het heen gaat in deze ascentie. Als je meer hulp wilt bij het ontwaken of bewuster leven, kan je in de webshop haar boeken kopen.

Of boek een coaching sessie met mij als je hulp wilt in dit proces.

“The real revolution, is the
evolution of consciousness”

  Gerelateerde berichten

  Wat is een ketogeen dieet ?

  Wat is een ketogeen dieet ?

  Wat is een ketogeen dieet ? Is een ketogeen dieet veilig? Zou je het aanraden? Ondanks de recente hype is een ketogeen dieet niet iets nieuws. In de geneeskunde gebruiken ze het al bijna 100 jaar om medicijnresistente epilepsie te behandelen, vooral bij kinderen. In...

  Wat is holistische gezondheid?

  Wat is holistische gezondheid?

  Wat is holistische gezondheid? Heling via holistische gezondheid gaat duizenden jaren terug en komt in verschillende culturen voor op hun eigen manier, maar waar het om gaat is dat we als mens meer zijn dan alleen een lichaam waar naar gekeken wordt. De holistische...

  De helende kracht van broccoli

  De helende kracht van broccoli

  De helende kracht van broccoli   Wist je dat kruisbloemige groentes bomvol zitten met helende stoffen? Denk aan broccoli, bloemkool, boerenkool, chinese kool, koolrabi, paksoi, radijs, spruitjes, waterkers en witte kool. Deze groentes zijn erg belangrijk om in je...