We leven in een tijd van wereldwijde onrust en we mogen opnieuw onze weg zien te vinden. Om die reden zal ik binnenkort ook eenwebinar gaan geven met tips om je trilling te verhogen en te harmoniseren. En onderaan dit artikel vind je hoe jij je energetisch kunt zuiveren van diverse blokkades.

Alles is energie en wat we beleven en waar we zijn heeft effect op ons energie veld. Het kan je upliften maar ook beïnvloeden op een negatieve manier. Denk aan zware energieën van anderen, beperkende overtuigingen, maar ook entiteiten kunnen aan ons blijven plakken, die bepaald gedrag en gedachten verergeren die jou niet helpen.

Ook door ons verleden, dat wil zeggen, door onze opvoeding, school of zelfs eerdere incarnaties, dragen we allemaal bepaalde patronen, conditioneringen en programma’s met ons mee. Daar zitten programma’s bij die bruikbaar, nuttig en nog steeds relevant zijn, maar ook programma’s die verouderd zijn en ons blokkeren.
Als we onze innerlijke ontwikkeling willen voortzetten, mogen we beginnen met het opruimen van deze verouderde programma’s, overtuigingen, ideeën, angsten en destructieve emoties enzovoort. Sommige van deze patronen kunnen diep in de lagen van ons onderbewustzijn begraven liggen.
Als je het hebt over het opruimen van fijnstoffelijke energieën, patronen, programma’s en overtuigingen, denken sommige mensen dat je die allemaal moet opruimen, maar dat zal niet lukken, ruim alleen de dingen op die overbodig zijn. Jij hebt een vrije wil, en die is enorm sterk in zelfheling. Dus maak daar gebruik van. Je kan zelf meer dan je denkt!

Onderdrukking betekent dat je traumatische ervaringen energetisch inkapselt en vervolgens ergens in je onderbewuste wegstopt. Dat gebeurt als je niet in staat bent om het te verwerken.

Wat het opruimen van patronen betreft, zijn er naar mijn mening 3 verschillende manieren waarop je dit kunt doen. We kunnen ons er gewoon bewust van worden dat we een achterhaald patroon met ons meedragen dat we niet meer nodig hebben. Alleen al door je hiervan bewust van te worden, dankzij de nieuwe energie die nu op Aarde werkzaam is, kan het patroon van het ene op het andere moment opgeruimd worden.

De andere manier is dat de ziel besluit dat het nog iets van het opruimproces kan leren. De ziel doorloopt dit proces dan stap voor stap: erkennen dat je een specifiek patroon met je meedraagt; uitzoeken waar het patroon vandaan komt; het patroon zonder oordeel accepteren; het patroon vervolgens liefdevol loslaten en opruimen.

De derde mogelijkheid is; het verouderde patroon of programma wordt niet opgeruimd, maar met een nieuwe geloofssysteem vervangen doordat we nieuwe inzichten en kennis hebben opgedaan. We besluiten dan bewust of onbewust, dat we de voorkeur geven aan een ander programma.

 

 

 Alles wat we denken, voelen, zeggen en doen stralen we op een energetisch niveau ook uit. Als we bijvoorbeeld ergens aan denken, openen we een toegangspoort voor overeenkomstige gebeurtenissen in de buitenwereld, die zich dan energetisch aan ons kunnen vasthechten. Elk geloofssysteem dat we bewust of onbewust in ons dragen is een toegangspoort voor wat het geloofssysteem inhoudt.
Daarom is het belangrijk dat we verouderde, niet langer relevante denkpatronen, geloofssystemen en emotionele patronen opruimen, transformeren en overschrijven.

 

Ontdoen van ballast en patronen

Als we dat niet doen, vormen ze een steeds grotere last en zorgen ze ervoor dat we ons energetisch zwaarder voelen. Net als zwemmen met kleren aan die steeds zwaarder worden. Op dezelfde wijze zullen alle dingen die we eigenlijk moeten opruimen meer en meer ons ware wezen bedekken. Bovendien trekken ze ons energetisch naar beneden en blokkeren ze onze spirituele ontwikkeling. Zie het als een hete luchtballon, waar je de zakken overboord gooit, zodat die steeds verder kan stijgen.

Bij het opruimen van patronen is ook het volgende van belang; onze denk of gevoelspatronen zijn gerelateerd aan overeenkomstige gedragspatronen. Nadat we een patroon hebben opgeruimd, is het uit het fijnstoffelijke lichaam verwijderd en vervangen door een patroon dat nu van belang is voor ons, maar de uitdaging is vervolgens om ook ons gedrag te veranderen. De mens is een gewoontedier, je hebt een bepaalde tijd nodig om vaste patronen om te zetten in nieuwe, en aan een andere manier van denken en voelen te wennen. Dus in het begin moet je jezelf er telkens van bewust aan herinneren dat je volgens de nieuwe energie moet handelen.

Verandering begint met acceptatie

De belangrijkste voorwaarde bij elke verandering, is dat we de huidige situatie accepteren. Zolang we van binnen nog weerstand bieden tegen de huidige situatie, kan er geen positieve verandering plaatsvinden. Met elke beslissing die we nemen en bij elke handeling die we uitvoeren, zenden we energetische golven uit en genereren daardoor energetische velden. We worden dus constant omringd door energievelden die door onszelf en anderen zijn gecreëerd. Als je onvoldoende innerlijke rust hebt in een situatie die je op het moment niet kunt veranderen, straal je weerstand uit. Dan probeer je de strijd aan te gaan met de ongewenste situatie, maar daarmee versterk je de bijbehorende energie alleen maar. Bovendien daalt je trilling meteen als je ergens boos of gefrustreerd over wordt.

We cant solve a problem with the same kind of thinking we used, when we created them

– Albert Einstein –

Maar als je je weerstand loslaat, en een bestaande situatie zonder oordeel accepteert, wordt het ongewenste veld dat zich om je heen bevindt meteen afgebroken. Pas als de golven weg zijn, kan je nieuwe golven maken en zo een nieuwe veld creeren. Lukt het je om de situatie zonder boosheid en weerstand te accepteren, dan stijgt je trilling en met de verhoogde trilling, kan je de omstandigheden vervolgens echt veranderen.

Boosheid, afwijzing, verzet en strijd zijn kenmerken van oude energie die op dit moment op onze Aarde wordt vervangen. In de energie van het nieuwe tijdperk is er geen plaats voor strijd. Doordat je iets positiefs en verheffends naar de oude energie stuurt, bereid je een veld voor, waarin nieuwe energie kan stromen.

Het zuiveren van je ziel techniek

Iedereen heeft in het verleden al duizenden ervaringen opgedaan, waardoor je ontelbare dingen in je hebt opgenomen en laten ontstaan. Veel van die dingen zijn in de huidige tijd niet meer relevant en kunnen energetisch worden opgeruimd en getransformeerd omdat ze niet meer nodig zijn. Hieronder is er een techniek die je kunt doen om jouw ziel en energieveld te zuiveren.

De techniek die ik gebruik voor het opruimen van overbodige dingen gaat als volgt:

 

Ga lekker ontspannen zitten en sluit je ogen

Adem een paar keer diep in en uit. Ontspan je schouders en laat al je gedachten even voor wat ze zijn.

Bij elke adem zie je voor je dat je je harts energie steeds groter wordt.

Grond jezelf door je aandacht naar je voeten te richten en visualiseer een verbinding met de aarde.

Dat kan via een koord of zie wortels naar de aarde gaan. Door je aandacht daarop te richten ben je aan het gronden.

Maak je verbinding met je hogere zelf en de Bron, het Universum

Visualiseer een lichtkanaal vanuit je kruinchakra naar de Bron en zie je ondergedompeld worden in stralend goud / wit licht.

Zie het als een buis van licht om je heen..

Vraag in jezelf of je gidsen aanwezig willen zijn en je bij willen staan in het opschonen van jouw energie.

Adem nog een paar keer diep in en uit

Bij elke clearing, zie je dat wat je loslaat meegenomen wordt en uit jouw energieveld gaat. Dit kan je visualiseren als grijze draden die uit jou gaan. Je kan ook nog een ankh gebruiken en die als een tool gebruiken, om dit proces te versterken. 

Geef nu de instructie en zeg in jezelf of hardop als je wilt:

Alles wat niet meer mijn hoogste goed dient, laat ik nu los

Ik laat nu alle energieën van andere wezens los

Ik laat nu alle karmische belastingen die mijn hoogste goed niet dienen los

Ik laat nu alle beperkende overtuigingen los

Ik laat nu alle mijn angsten los

Ik laat nu alle destructieve denkpatronen los

Ik laat nu alle lasten van vorige generaties die ik meedraag los

Ik laat nu alle projecties van andere mensen los

Ik laat nu alle belemmeringen los

Ik laat alle hersenspoelingen nu los

Ik laat nu alle zwarte magie en vloeken los

Ik laat nu alle manipulaties die mijn hoogste goed niet dienen los

Ik laat nu alle mindcontrol los

En dit alles laat ik los vanuit alle dimensies en tijdlijnen en voorouderlijnen, inclusief alle reserve kopieen. 

Vul nu deze ruimte op met zuivere hoge frequentie energie, die ik ben kwijtgeraakt. Zie nu een goud, witte licht straal om je lichaam heen komen en zie dat je vervult wordt met dit licht. 

Meestal voel je wel als er dingen energetisch worden opgeruimd, zoals bijvoorbeeld als je begint te gapen. Als je niets voelt, vertrouw er dan op dat het is opgeruimd. Je kunt deze techniek zo vaak gebruiken als je wilt. Het is dan ook goed om het regelmatig te doen.

Activeren van hogere energieen

Je kan nu ook de hogere frequenties in jezelf activeren, door de volgende dingen te zeggen met aandacht en intentie 

Je kan daarbij focussen op je chakras. 

– Ik activeer hierbij de hoogst mogelijke zelf compassie

– Ik activeer een sterke verbinding met mijn hogere zelf

– Ik activeer mijn volledige potentie en dat ik die elke dag opnieuw kan voelen

– Ik activeer een sterke verbinding met mijn hart

– Ik activeer mijn zelfhelend vermogen

– Ik activeer mijn ……. ( en vul zelf maar in) 

Vul dan met de intentie jouw lichaam op met onvoorwaardelijke liefde en licht. Laat deze frequentie in je lichaam stromen en zie het in elke cel van je lichaam oplichten. 

 

Wat er kan loskomen is energie wat je niet meer dient. Dit kan je merken aan dat je gaat gapen, boeren, shaken, trillen, niezen etc. Dat is de manier van je lichaam om opgeslagen energie te releasen. Je zal je daarna een stuk beter voelen. Door dit vaker te doen, zal je merken dat je je energieker en meer jezelf gaat voelen. Energie reiniging is essentieel als je goed in je vel wilt zitten, want veel mensen beseffen niet hoeveel energetische ballast ze met zich meedragen. 

Deze info komt uit de boeken van Christina von Dreien, het hoogbewuste meisje van 19 die 3 boeken heeft geschreven over de wereldwijde transformatie waar wij als mensen in zitten op dit moment en waar het heen gaat in deze ascentie. Als je meer hulp wilt bij het ontwaken of bewuster leven, kan je in de webshop haar boeken kopen.

Of boek een coaching sessie met mij als je hulp wilt in dit proces.

“The real revolution, is the
evolution of consciousness”

  Start vandaag je holistische gezondheidsreis

  Gerelateerde berichten

  De emotionele oorzaak van Diabetes

  De emotionele oorzaak van Diabetes

  De emotionele oorzaak van Diabetes Het fysieke aspect wordt veroorzaakt door een onvoldoende afscheiding van insuline door de alvleesklier, die geen suiker op voldoende niveau in het bloed kan handhaven. Er is dus een overschot aan suiker in het bloed, maar het bloed...

  De Essentie van Plasma Healing

  De Essentie van Plasma Healing

  De essentie van plasma healing In het schitterende rijk van holistische genezing ontsluiert Nikola Tesla de mysterieuze wereld van plasma healing, een fascinerend domein waarin energie en welzijn samensmelten. Zijn reis begon met een diepgaande fascinatie voor de...

  De emotionele oorzaak van maagklachten

  De emotionele oorzaak van maagklachten

  De emotionele oorzaak van maagklachten   De aandoeningen die jouw maag beïnvloeden, hebben betrekking op alledaagse kwesties, op het materiële en moederlijke aspect van je bestaan. Je begrijpt het werk dat je maag verricht, en je weet dat het jouw manier van...