Wat is projectie eigenlijk?

Projectie verandert de omgeving in het eigen onbekende gezicht, je projecteert dus je schaduwkanten in je zelf op de ander, die je niet ziet in jezelf. Je reageert op datgene waar je op triggert, wat eigenlijk in jou zelf zit. En de meeste mensen hebben niet eens door dat het gebeurt, want voor jou is wat er gebeurt zo klaar als een klontje, dat de ander zo is, of dat het zo in elkaar steekt. Je kan je niet voorstellen dat de ander niet ziet wat jij ziet. Het is een niet verwerkte emotie die ligt opgeslagen in je onderbewuste, die op een later moment naar boven kan komen om te helen. Dat gebeurt via mensen en ervaringen die je aantrekt, om er een licht op te schijnen. De persoon of situatie waarop je triggert is dan een signaal van iets wat nog geheeld mag worden in jou.

Het zoekende onderbewuste

Er is 1 gouden regel, waardoor je kan zien dat je ergens op projecteert. Namelijk: hoe meer emotie erbij betrokken is, hoe groter de projectie. Dus hoe sterker jouw reactie op anderen in je omgeving, des te groter de blinde vlek in jezelf. Jouw onderbewuste werkt als een soort scanner in je omgeving op zoek naar datgene om jouw blinde vlekken te laten inzien. Alleen omdat iedereen hoofdzakelijk onbewuste patronen heeft, in gedrag en in reacties, zal je steeds hetzelfde reageren op anderen, ontstaan door ervaringen en programmeringen uit je jeugd en je hele leven. En hoe groter ook jouw ego en onbewuster je bent, des te harder deze noot te kraken is. Indien je ergens heftig op reageert, wat veel te heftig is ten opzichte van de situatie, ga dan kijken naar jezelf, waar je deze emotie eerder hebt ervaren. Ga terug naar je eigen gevoel om te ontdekken wanneer je deze emotie hebt ervaren en weggestopt. Je onderbewuste sloeg het daardoor op, om later een zelfde ervaring te creëren om dit op een goede manier te verwerken. Alleen wat er dan vaak gebeurt, is dat je in de nieuwe situaties heftiger getriggerd wordt en dus ook heftiger reageert. Op het moment dat je naar jezelf kan kijken, en dit herkent, kan je dit oude stuk helen. Iedereen is een projectie voor elkaar.

Stel je hebt ruzie met een vriend/vriendin en alles ligt volgens jou aan de ander en niet aan jou. Jij hebt natuurlijk niks fout gedaan denk je. Je kan dat ook niet zien van jezelf, want je bent alleen op de ander gefocust, dat die maar moet veranderen of zijn excuses aanbieden. Dat is projectie, dat je alle schuld naar de ander schuift. Maar waarop ben je getriggerd? Wat wijs je in de ander zo sterk af? Eigenlijk zit er altijd een afkeuring in het gedrag van de ander in jezelf, wat je niet wilt zien, maar je trekt deze situatie aan, om het in jezelf te kunnen helen. Anders zou je dit niet aantrekken of op getrigged raken.

Waarom projecteren mensen?

In feite is projectie weglopen van je eigen innerlijke schaduw, en is het veel makkelijker om anderen de schuld te geven en jezelf op anderen te projecteren.  Het is een verdedigingsmechanisme en projectie is een manier om het fragiele ego te beschermen tegen verontrustende gedachten en emoties die moeilijk te accepteren of uit te drukken zijn. Mensen doen regelmatig mee aan projectie, bewust of niet, vooral wanneer ze zich aangevallen voelen tijdens verhitte discussies en discussies. Of het geven van kritiek op anderen. 

Het persoonlijk onbewuste

Je hebt het persoonlijk en het collectieve onbewuste, waarin je een hoop hebt liggen, waar je ervaringen hebt opgeslagen. Deze kunnen ook eerst via signalen, symbolen en ervaringen naar voren via dromen om je duidelijk te maken wat er speelt. Op het moment je daar niks mee doet, wordt je letterlijk plat gelegd om deze stukken te helen, denk aan ziekte of een ongeluk bijvoorbeeld. Dan heb je de tijd om eens goed naar jezelf te kijken. Ook kunnen schaduwstukken in jou zitten die uit je voorouderlijnen komen, die doorgegeven zijn van oma, op vader naar kind. Het is dus zo enorm belangrijk om al jouw triggers waar je heftig op reageert echt bij jezelf te houden en te gaan kijken, waarom reageer ik zo emotioneel? Is dat iets in mezelf wat nog gezien mag worden en geheeld?

Kijk dus bij elke trigger, wat in mij is nog niet geheeld en mag gezien worden? Ga naar het gevoel wat je ervaart en ga terug naar dat moment waar je dit eerder hebt gevoeld en weggestopt. Adem erdoorheen en geef daar aandacht aan, op het moment je herinnert wanneer deze emoties is opgeslagen en je erdoorheen voelt, kan het getransformeerd worden en losgelaten. Door constant naar jezelf te kijken in elke trigger vorm, werk je aan jouw bewustzijnsverhoging en aan het helen van jezelf ipv slachtoffer te zijn. 

 

    stemanalyse

Inzicht in jezelf via je stem

Je kunt via je stem inzicht in je eigen (onbewuste) patronen. Ik werk met geweldige technologie die jouw stemfrequenties scant en analyseert in gedrag, de psyche, stresslevels, hoe je emoties uit en ook de patronen die je immuunsysteem, je lichaam en je organen beïnvloeden. We hebben niet echt geleerd om onze emoties te uiten of goed naar onszelf te kijken, maar de weg van heling, bewustwording en ook spiritualiteit, begint bij schaduwwerk en jezelf uit te pluizen waarom je bent wie je bent. Het creëren van de meest authentieke versie van jezelf. En in mijn praktijk help ik mensen met die inzichten in deze patronen en via geluidtherapie kan ik je helpen met het verzachten van deze patronen. Ik kan je krachtige eigenschappen zien en ook je niet helpende patronen. Samen kijken we dan waar jij blinde vlekken hebt in je gedrag.

De weg naar heling begint bij inzicht in jezelf

Start vandaag je holistische gezondheidsreis

Gerelateerde berichten

De Helende Kracht van DMSO

De Helende Kracht van DMSO

Een wondermiddel van de natuur Kan je je voorstellen dat een extract van een boom een van de meest krachtige healers is van deze tijd? Dimethyl sulfoxide, of DMSO, heeft zich ontwikkeld tot een baanbrekend therapeutisch middel met tal van mogelijke voordelen. Van...

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes

De emotionele oorzaak van Diabetes Het fysieke aspect wordt veroorzaakt door een onvoldoende afscheiding van insuline door de alvleesklier, die geen suiker op voldoende niveau in het bloed kan handhaven. Er is dus een overschot aan suiker in het bloed, maar het bloed...

De Essentie van Plasma Healing

De Essentie van Plasma Healing

De essentie van plasma healing In het schitterende rijk van holistische genezing ontsluiert Nikola Tesla de mysterieuze wereld van plasma healing, een fascinerend domein waarin energie en welzijn samensmelten. Zijn reis begon met een diepgaande fascinatie voor de...