Wat is holistische gezondheid

Wat is holistische gezondheid

 

Holistische gezondheid is eigenlijk een benadering van het leven. In plaats van zich te concentreren op ziekte of specifieke delen van het lichaam, beschouwt deze oude benadering van gezondheid de hele persoon en hoe hij of zij omgaat met zijn of haar omgeving. Het benadrukt de verbinding van lichaam, geest en ziel.

Holisme is de theorie dat de delen van een geheel niet kunnen bestaan ​​en alleen kunnen worden begrepen in hun relatie tot het geheel; “Holisme stelt dat het geheel groter is dan de som der delen”; dat delen van een geheel nauw met elkaar verbonden zijn, zodat ze niet onafhankelijk van het geheel kunnen bestaan ​​of begrepen kunnen worden. De principes van het holisme bestaan ​​al sinds de tijd van Hippocrates, 2500 jaar geleden en zelfs eerder dan de oosterse geneeswijzen van de Ayurvedische en traditionele Chinese geneeskunde.

Deze holistische theorie is van toepassing
op de 4 onderling verbonden dimensionale delen:

Mentaal  De overtuigingen die je over jezelf, anderen en de wereld hebt, je emoties, je herinneringen en je gewoonten hebben allemaal invloed op de mentale en fysieke gezondheid. Emotionele, spirituele en gedragsfactoren hebben rechtstreeks invloed op gezondheidsresultaten. 

Fysiek : Alle niet verwerkte en traumatische ervaringen worden opgeslagen in je onderbewuste. Het lichaam geeft dan door (pijnlijke) symptomen aan, dat er nog iets verwerkt mag worden. Het zet zich vast in het cellulair geheugen. Emoties zetten de genen aan of uit en sturen biochemische processen aan. Tevens is de mate van gifstoffen, beweging, voeding, adem, rust en je slaappatroon enorm belangrijk om het lichaam optimaal te laten werken, je fit te voelen en om te kunnen genezen. 

Emotioneel:  Emoties zijn ook energie, heb je die niet verwerkt, is dat energetisch te zien en voelen in jouw fysieke en energetische lichaam. Deze onbalans creëert energieblokkades en dit kan ziekten veroorzaken. Alle emoties hebben een eigen lading en frequentie en hebben allemaal ook een eigen effect op het lichaam. Dat kan zijn helend of juist niet. 

Spiritueel: Leef je een bezield leven en hoe is de verbinding met je ziel? Hoe bewust leef je? Ben je bezig met zelfontwikkeling op een dieper niveau en het aangaan van je schaduwkanten? Door op dit niveau bezig te zijn versterk je ook automatisch jouw zelfhelend vermogen 

“Be willing to do whatever it takes to be a warrior for your own health.”

Elk mens heeft een zelfherstellen vermogen ingebouwd, wat uit balans is geraakt door een bepaalde levensstijl (95% is epigenetisch ipv genetisch) Wat door de juiste aanpassingen en ook discipline weer herstelt kan worden. Zelfs in de meest ondenkbare gevallen. Door te werken aan de sleutels en met hulp kan je echt veel bereiken, als je maar wilt.

Motivatie hebben hoe anderen dat hebben gedaan? Kijk een aantal videos

Gezondheid is veel meer afhankelijk van onze gewoonten en voeding,
dan van medicijnen