Gifstoffen en het effect op je gezondheid
Onze blootstelling aan gifstoffen is nog nooit zo erg geweest als nu. Hoeveel krijgen we eigenlijk binnen en hoe haal je ze er ook weer uit ? Dit is een belangrijk onderdeel om aan te werken voor je zelfhelend vermogen. Denk aan zware metalen, chemicaliën, farmaceutica, luchtverontreiniging, pesticiden en schoonmaakmiddelen bijvoorbeeld.
Het aantal chronische ziektes is enorm gestegen de laatste 50 jaar, maar ook het gebruik van massa’s soorten gifstoffen. Mensen hebben 50 miljoen verschillende chemicaliën gevonden of gemaakt, de overgrote meerderheid in de afgelopen decennia. Dat is tenminste het aantal unieke chemicaliën dat nu in een database wordt geregistreerd. Bescheiden schattingen hebben gesuggereerd dat we dagelijks worden blootgesteld aan meer dan 700.000 verschillende giftige chemicaliën. Dus ervaar jij chronische klachten? Dan zou ik zeker even verder lezen.
Het is namelijk niet normaal, dat je chronische vermoeid bent, of huidproblemen, kanker, darmproblemen, auto-immuunziektes, mentale klachten en pathogenen hebt. We hebben dagelijks te maken met veel gifstoffen en pathogenen, die in onze organen blijven zitten als ze niet worden uitgescheiden, en met teveel gifstoffen in je systeem, krijg je vanzelf chronische klachten. Aluminium en kwik in je hersenen, zorgen voor alzheimer en virussen in je lever leiden tot auto-immuunziektes bijvoorbeeld.
Soorten gifstoffen
Plugin luchtverfrissers
Namaak etherische olie
Deodorant
Wasverzachter
Parfums
Haarverf
Bodylotion
Make up
Lood
Koper
Kwik
Nikkel
Fluoride
Aluminium
Ammoniak
Glyphosfaat
Medicatie
Benzine
Brandvertragers
Geurkaarsen
Pesticiden
Insecticiden
Straling (CT, MRI, X-ray)
Plastic
Virale gif en afvalstoffen
Schoonmaakmiddelen
Verergeren van ziektes
De meeste mensen lopen met allerlei gifstoffen in hun lichaam rond, die ze hun helen leven meedragen. De oude gifstoffen zijn het gevaarlijkst, Giftige zware metalen kunnen na verloop van tijd oxideren en omliggende cellen doden. Ze vergiftigen je cellen, beschadigen je hersenen, lever, centrale zenuwstelsel en andere vitale delen. Ze verzwakken je immuunsysteem en maken je kwetsbaar voor ziekten.
Zware metalen en de symptomen
Zware metalen kunnen autisme, depressie, stemmingsstoornissen, Alzheimer, focus, concentratie en geheugenverlies veroorzaken, kanker en nog veel meer. Ze kunnen ook eventuele virale of bacteriële problemen vergroten. Zware metalen kunnen bijvoorbeeld dienen als voedingsbodem voor Streptococcus bacterie, E. coli, H. pylori en gistcellen. Dit kan een overgroei van meerdere bacteriën in je darmen veroorzaken, resulterend in een aandoening die bekend staat als SIBO (bacteriële overgroei van de dunne darm), die wordt gekenmerkt door een opgeblazen gevoel, buikpijn, diarree, obstipatie (of beide), en kan leiden tot tekorten aan voedingsstoffen. Bovendien, wanneer virussen zoals Epstein-Barr en gordelroos zich voeden met giftige zware metalen, kan dit symptomen veroorzaken zoals tintelingen, gevoelloosheid, vermoeidheid, angst, hartkloppingen, oorsuizen, duizeligheid en duizeligheid, evenals nekpijn, knie pijn, voetpijn, pijn in de achterkant van het hoofd en een verscheidenheid aan andere pijntjes en kwalen die vaak worden toegeschreven aan andere oorzaken.
Het is vrijwel onmogelijk om in onze moderne tijd een bepaalde hoeveelheid van deze giftige zware metalen niet in te nemen, dus het is van vitaal belang voor onze gezondheid dat we ze eruit halen voordat ze onze gezondheid verder kunnen schaden.
Soorten gif die je echt wilt mijden
Kwik
Kwik valt onder de zeer giftige zware metalen en zit in amalgaamvullingen in je kiezen, deze vullingen zijn de zilveren vullingen die vroeger werden gedaan, maar mensen nog steeds hebben. En het aparte is, dat in de 19e en 20e eeuw artsen kwikzilver en kwikpillen voorschreven, waardoor mensen gek werden en tics kregen. De inrichtingen zaten toen vol met mensen die krankzinnig waren geworden van een kwikmengsel wat ze van hun arts hadden gekregen. Kwik is een neurotoxine en is zelfs in kleine hoeveelheid giftig. Dus heb je amalgaamvullingen in je kiezen? Laat die er z.s.m uithalen en doe dit 1 tegelijk als je er meerdere hebt.
Kwik zit ook in vis en vooral in tonijn, zwaardvis en haai. De zee zit vol met industriële lozingen en daarom is ook vis niet meer gifvrij.
Kwik is voeding voor pathogenen en kanker en veroorzaakt o.a. ontstekingen, depressie, angsten, autisme, neurologische aandoeningen, spasmen, geheugenverlies, schildklieraandoeningen, hartkloppingen, alzheimer en epilepsie. Het is ook mogelijk om longschade, hersenbeschadiging, zichtproblemen, huidveranderingen en gastro-intestinale problemen te ervaren.
Bisfenol A (BPA)
Plastic flessen hebben een code op de fles staan, waarop BPA afgebeeld staat. Dit is een giftige industriele stof. Vooral waterflessen moet je niet nog een 2e keer gebruiken of dat je ze vult met warm water, of verwarmt in de magnetron, dan krijg je nog meer van de BPA binnen die loslaat van de binnenkant. Ook plastic bakjes en baby flessen bevatten BPA
Lood
Overmatige blootstelling kan leiden tot loodvergiftiging en kan hoge bloeddruk en schade aan je nieren en voortplantingsorganen veroorzaken. Lood wordt nog altijd uitgestoten door de steenkool- en staalindustrie, gieterijen, kristalfabrieken, recyclagefabrieken voor batterijen en verbrandingsovens en is te vinden in de bodem en waterleidingen en rioolafvoerbuizen.
Arseen
Een overmatige blootstelling aan arseen (inslikken, absorberen of inhaleren) veroorzaakt tal van symptomen aan het bloed, de hersenen, de huid, de maag en darmn, nagels en neurologische schade. De arsenicumvergiftiging ontstaat acuut (plots) of chronisch (geleidelijk) en je gaat er dood aan met hoge dosis. Er zijn sporen van arseen aanwezig in sommige voedingsmiddelen, zoals vlees, gevogelte en vis. Overmatige blootstelling aan arseen gebeurt via opzettelijke vergiftiging, of via verontreinigd grondwater, geïnfecteerde grond en steen en hout dat is geconserveerd met arsenicum.
Cadmium
Cadmium kan je vergiftiging en daar kan je een verminderde lever, long- en nierfunctie door ervaren. Het is een kankerverwekkende stof. Het zit in tabaksrook, de lucht en de bodem en kan ik groentes gevodnen worden.
Nikkel
Nikkel is zowel het meest allergene als het meest kankerverwekkende metaal waaraan we vaak worden blootgesteld. Bronnen zijn onder meer roestvrijstalen tandheelkundige materialen en orthodontie, keramiek, cacao, haarlak, sieraden en cosmetica.
Aluminium
Aluminium is gekoppeld aan de ziekte van Alzheimer, omdat het een neurotoxin is. maar zeer waarschijnlijk is de echte boosdoener kwik dat verhindert dat het lichaam aluminium filtert. Bronnen van aluminium zijn onder meer aluminium kookgerei, aluminiumfolie, anti-transpiranten (deodorant) en bakpoeder en het wordt ook in de bodem aangetroffen.
Hoe weet je of je giftige zware metalen in je lichaam hebt?
Als je een van de volgende symptomen hebt, wil je misschien op zware metalen worden getest:
- Depressie
- Kanker
- Stemmingswisselingen
- Concentratiestoornissen en cognitieve problemen
- Vergeetachtigheid
- Hoge of lage bloeddruk
- Maag en darmproblemen
- Gemakkelijk moe – (kwik bindt aan hemoglobine in plaats van ijzer)
- Licht gevoeligheid
- Verlies van geur
- Immuunsysteem problemen
- Chronische vermoeidheid
Je laten testen op zware metalen kan via:
Bloedonderzoeken – voor zware metalen zijn niet altijd nauwkeurig, aangezien de zorg niet de hoeveelheid metalen in het bloed is, maar de hoeveelheid in de weefsels.
Urinetests – zonder provocerende chelatie zijn urinetests vaak onnauwkeurig, omdat ze alleen meten wat wordt uitgescheiden, niet hoeveel er daadwerkelijk in de weefsels van het lichaam zit.
Uitgassen van kwik uit tanden – een instrument wordt in de mond geplaatst dat meet hoeveel kwik er vrijkomt. Deze test geeft primair aan of de vullingen al dan niet moeten worden verwijderd voordat wordt overgegaan tot verwijdering van kwik via chelatie.
Provocerende chelatie (gecombineerd met urinetests) – is een nauwkeuriger type urinetest. Een chelatie- of metaalgrijpend molecuul zoals EDTA, DMPS of glutathion wordt in het lichaam geïntroduceerd, meestal intraveneus (IV). De chelatie trekt metalen uit de weefsels en bindt zich eraan en wordt vervolgens via de urine uit het lichaam uitgescheiden, die vervolgens wordt geanalyseerd door middel van een urinetest.
Haaranalyse – is een goede test voor andere metalen dan kwik, die tijdens de haaranalysetest vaak niet in werkelijke hoeveelheden worden gedetecteerd (vanwege de vluchtigheid). Een klein stukje haar wordt naar een laboratorium gestuurd voor het testen van metalen. Een ander voordeel van haaranalyse is dat het ook niveaus van noodzakelijke mineralen in het lichaam kan onthullen.
Doe de urine test voor zware metalen
Bepaling van 35 zware metalen in de urine:
aluminium, antimoon, arsenicum, lood, cadmium, chroom, kobalt, ijzer, koper, nikkel, palladium, platina, kwik, zilver, thallium, zink, tin. Binnen 4 weken heb je de uitslag van het laboratorium.
Nu te doen bij Key to Health voor €185- met 35 zware metalen
of €139,- voor 28 zware metalen
Wat te doen aan gifstoffen?
Aangezien we allemaal worden blootgesteld aan gifstoffen en zware metalen is het heel erg verstandig om eens per jaar minimaal een goede detox te doen en je lichaam te ontgiften, maar daarnaast ook je nieren, lymfe en lever te ondersteunen met kruiden en suppletie. Daardoor versterk je het zelfhelend vermogen. Zeker als je chronische klachten hebt, en helemaal als artsen zeggen dat je een auto-immuunziekte hebt.
Maar hoe doe je dat? Dat kan op meerdere manieren maar het beste is minimaal een aantal weken heel vers te eten qua voeding en niets te eten wat bewerkt is. En daarbij ook supplementen te nemen die de lever ontgifting en metaal ontgifting helpen.
Heel belangrijk: voordat je probeert zware metalen uit je lichaam te verwijderen, moeten bronnen van zware metalen worden verwijderd (indien mogelijk). Meestal betekent dit het verwijderen van tandheelkundig metaal zoals vullingen, doppen, bruggen enz. uit de mond en deze te vervangen door niet-giftige tandheelkundige materialen.
Ontgiften of chelatietherapie
Werking chelatietherapie
Chelatietherapie is een medische maar ook alternatieve behandeling waarbij een arts de synthetische oplossing EDTA (ethyleendiaminetetraacetaat) injecteert in de bloedstroom van een patiënt. Chelatietherapie vindt plaats in een ziekenhuis of anders in een chelatiekliniek of biomedische praktijk. De arts plaatst in de arm van de patiënt een intraveneus infuus, waarlangs de chelatie verloopt. De arts plaatst vervolgens EDTA in het infuus. EDTA bindt zich aan zware metalen en mineralen, zoals aluminium, arseen (arsenicum), calcium, ijzer, koper, kwik en lood. Dit is nodig om deze materialen via de nieren (urine) uit het lichaam te verwijderen.
Ontgiften of detoxen
De mate van klachten bepaalt wat je beter kunt doen. Sommige mensen hebben een hele erge metaalvergiftiging en dan is het beter eerst chelatietherapie te doen en daarna een detox met voeding en supplementen. Er zijn een aantal supplementen die je zeker dient te nemen bij een detox om het ontgiften te versterken zoals; zink, koriander, zeoliet, bentonietklei, NAC, chlorella, glutathion, mariadistel, medicinale paddenstoelen, spirulina, zwarte houtskool. Allen hebben een bindend effect op zware metalen. Maar doe dit ook wel in combinatie met voeding gedurende een periode en het weglaten van alle gifstoffen die je tot je neemt. Je versterkt je zelfhelend vermogen en je helpt je organen de gifstoffen te verwijderen.
Wil jij hulp bij een goed detox programma wat op maat gemaakt is voor jouw situatie?